Адвокат: Разпитът на Кирил Петков няма никаква тежест

Васил Божков да бъде разпитан, той е източник на информацията
19 мар 2022 22:30, Анисия Иванова
107

Адвокатът на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов подава жалба срещу министър-председателя Кирил Петков за длъжностно престъпление.

"Ако има предвид разпита на действащия премиер, който разпит трябваше да бъде използван срещу експремиера, не мисля, че има шанс едно такова обвинение срещу г-н Петков. Но това действие достатъчно компрометира действащия министър-председател", коментира адвокат Людмил Рангелов в студиото на "Опорни хора".

По думите му самият разпит на Петков е много далеч от процесуалните стандарти. Самото съгласие, което е дал премиерът Петков, да бъде разпитан, е изпразнено до такава степен от основание и смисъл, че не мога да си обясня съветниците му как са му позволили да се въвлече в такава авантюра, подчерта Рангелов.

Още по темата

Той отбеляза, че може да се самопредложиш за разпит и това се случва, но за хора на много по-ниски нива.

"Това е просто срамно. Петков би трябвало да знае, че не разполага с качествена информация по този случай. Не носи първична информация, която би могла да свърши работа на досъдебното производство. Не придава никаква тежест, този разпит не може да помогне на юристите. Навреди на г-н Петков чисто политически", категоричен е адв. Рангелов пред Bulgaria ON AIR.

Според него в случая има злоупотреба с понятието "неотложност", тъй като такива условия за ареста не са били налице. Чия е била идеята, това ще се изясни с времето, но е грешна идея, убеден е той.

"След правото на живот следва правото на свобода. Лишаването от свобода за 24 часа трябва да има сериозно основание. Дотук се вижда, че на практика няма никакви основания", каза още юристът в студиото.

"Г-н Рашков не отговаря за пряката работа по конкретни производства. За тази цел има главен секретар и други служители. Този човек го няма", посочи Рангелов.

Той поясни, че от МВР ще приложат още документи, но доказателствата по никакъв начин не са се променили. Не е сигурно, че прокурорът ще одобри документите, а без санкцията на прокурора, Борисов не може да бъде привлечен като обвиняем, стана ясно още от думите на госта на Ганиела Ангелова.

"Има война между прокуратурата и МВР. Няма как да работи процедурата по едно досъдебно производство, ако оперативни работници, разследващи полицаи и прокурори нямат обща цел и общо разбиране", категоричен е адв. Рангелов.

Той е убеден, че бизнесменът Васил Божков задължително трябва да бъде разпитан, тъй като е основен източник на информация по случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
31
 
16
 
! Отговори
По преди 2 години
По цял ден полицията на Бойко Борисов и Цветан Цветанов задържаше безразборно хора, за които не им е кеф. Полицейско задържане за 24 часа е имало винаги. На Боко само да му припомня, че искаше да го направи 78 на часа. Тогава всички парламентарни групи се опълчиха. И да е благодарен. Защото още щеше да е в ареста и слугите му да пищят вън. Същите тези, които искаха да гласуват безумната мярка. Та, внимавайте. Законите, които правите, когато сте на влсат. После ще обслужват опонентите ви.
7
5
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тежест само ще има над политическата кариера на Петков, който забърка името на Кьовеши и Европейската прокуратура в ареста на Борисов. Тази тежест няма да може да я понесе нито Киро, нито Рашков и ще паднат като презрели круши. То бива-бива некомпетентност, но това е свръх. И аз се питам защо никой не е посъветвал Кирил Петков, че не може да става свидетел на нещо, на което не е присъствал?! Сега е лъжесвидетел и ще носи отговорност.КС излезе със становище, че Кирил Петков никога не бил министър
6
1
 
22
 
! Отговори
Затишие преди 2 години
Какво стана с Пеевски и ДПС? Това го дрънкаха няколко месеца.
5
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещо за лъжесвидетелстване и опит да се подведат разследващите дали може да излезне, предполагам си е съчинявал дори без да се посъветва с адвокат.
4
4
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Божков защо не дойде да даде показания в България. Лошия Бойко вече не е на власт
3
7
 
39
 
! Отговори
ози преди 2 години
кирчо, багажа и в седма глуха - и *** за каца не става от тебе!
2
7
 
40
 
! Отговори
Четете ли? преди 2 години
"След правото на живот следва правото на свобода. Лишаването от свобода за 24 часа трябва да има сериозно основание. Дотук се вижда, че на практика няма никакви основания", каза още юристът в студиото.
1
49
 
11
 
! Отговори
Това преди 2 години
Кое има тежест с оглед на доказателствата го преценява съда. А не някакъв пореден некадърен гербав адвокат. Само че, за да прецени това съда, трябва обвинителен акт. Без него няма как. А дребните адвокат чета лижещи *** за пари да мълчат. Чета ги. Некомпетентни са.