Адвокат: Разпитът на Кирил Петков няма никаква тежест

Васил Божков да бъде разпитан, той е източник на информацията
19 мар 2022 22:30, Анисия Иванова
107

Адвокатът на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов подава жалба срещу министър-председателя Кирил Петков за длъжностно престъпление.

"Ако има предвид разпита на действащия премиер, който разпит трябваше да бъде използван срещу експремиера, не мисля, че има шанс едно такова обвинение срещу г-н Петков. Но това действие достатъчно компрометира действащия министър-председател", коментира адвокат Людмил Рангелов в студиото на "Опорни хора".

По думите му самият разпит на Петков е много далеч от процесуалните стандарти. Самото съгласие, което е дал премиерът Петков, да бъде разпитан, е изпразнено до такава степен от основание и смисъл, че не мога да си обясня съветниците му как са му позволили да се въвлече в такава авантюра, подчерта Рангелов.

Още по темата

Той отбеляза, че може да се самопредложиш за разпит и това се случва, но за хора на много по-ниски нива.

"Това е просто срамно. Петков би трябвало да знае, че не разполага с качествена информация по този случай. Не носи първична информация, която би могла да свърши работа на досъдебното производство. Не придава никаква тежест, този разпит не може да помогне на юристите. Навреди на г-н Петков чисто политически", категоричен е адв. Рангелов пред Bulgaria ON AIR.

Според него в случая има злоупотреба с понятието "неотложност", тъй като такива условия за ареста не са били налице. Чия е била идеята, това ще се изясни с времето, но е грешна идея, убеден е той.

"След правото на живот следва правото на свобода. Лишаването от свобода за 24 часа трябва да има сериозно основание. Дотук се вижда, че на практика няма никакви основания", каза още юристът в студиото.

"Г-н Рашков не отговаря за пряката работа по конкретни производства. За тази цел има главен секретар и други служители. Този човек го няма", посочи Рангелов.

Той поясни, че от МВР ще приложат още документи, но доказателствата по никакъв начин не са се променили. Не е сигурно, че прокурорът ще одобри документите, а без санкцията на прокурора, Борисов не може да бъде привлечен като обвиняем, стана ясно още от думите на госта на Ганиела Ангелова.

"Има война между прокуратурата и МВР. Няма как да работи процедурата по едно досъдебно производство, ако оперативни работници, разследващи полицаи и прокурори нямат обща цел и общо разбиране", категоричен е адв. Рангелов.

Той е убеден, че бизнесменът Васил Божков задължително трябва да бъде разпитан, тъй като е основен източник на информация по случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никаква Европейска прокуратура няма намесена в операцията по спасяването на канадското *** и менте Киро Петков- тъкмо обратното, ментетата омаскариха Лаура Кьовеши и злоупотребиха с името и, докато румънката им беше на крака в София.Жалък опит за Кризисен пиар на едно злополучно, натрапено и некадърно управление, завършил с грандиозното му ос иране. Ос иране е точният термин. Сега следва STOP и скорошни избори!
27
1
 
8
 
! Отговори
Alex преди 2 години
Тия всичките са толкова слаби с главите, че затова са у парламента. Бате Бойко е овчарчето Калитко.
26
3
 
34
 
! Отговори
Писна ми преди 2 години
Хора, писна ми от тези циркаджии. Не е само произвола, той е капака на наглостта им. Писна ми да ме правят на ***, да им плащам скъпите сметки, храна гориво. Писна ми със усмивка да ме лъжат. Писна ми тези хилави хулиганчета да ми пробутват как гладни алчни не знам къде учили да трупат пари и авторитет за чужбина ЧЕ НЕ Крадат. Ами там как да крадат със усмивки са ги учили! Да ги махаме че утре не зная как ще свързваме двата края. Пак ли мъки, запасяване, кражби и злоба между нас? Пак ли!
25
14
 
1
 
! Отговори
Alex преди 2 години
Журналисти 27 кой си ти? Аз съм тук с името си. Тоя дядка какъв е точно?
24
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Продължение от 27 Мисля обаче, че този път ние трябва да решим този проблем, като изметем тези *** от държавата си!
23
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В журналистическата си кариера съм отразявал какви ли не абсурди, но това, което се случи през последните две вечери ме порази! По всичко личи, че просто Киро е притиснат от нещо, което го е подтикнало към безумни действия! Не мога да си обясня с какъв акъл се е самопредложил за свидетел, за да организира ареста на Борисов, Горанов и Севда Арнаудова!Всичко това, на което станахме свидетели ме навежда на мисълта, че държавата ни се намира в огромна опасност, тъй като се управлява от хора със сериозни ментални проблеми! Бог да ни е на помощ! Мисля обаче, че този път ние трябва да решим този
22
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това беше пиар акция на Кирил и Асен. След провала е редно да подадат оставка, а това е един от многото поводи. Истината е, че България никога не е била управлявана от толкова некадърни и некомпетентни хора с амбиция за грабежи на дребно (изкупуване на зърно, батерии и т.н.) и най-вече пълно подчинение на американския дневен ред.Оставка!
21
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правителството на Кирил Петков е глупаво и шашмаджийско правителство. Просто арестуваха човек, на когото не предявяват обвинения.Те възкресиха Борисов с гламав ентусиазъм и порочна идея за цирк.Оставка.
20
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези измамници и некадърници Петков и Рашков незабавно трябва да бъдат изметени от Властта! И сметката за тях да плати лицето Румен Радев, което ги набута и легитимира. Такива управляват България - *** на Радев и Мустафа Кирчовци, кокорчовци, зомбита десносектанти и клоуните на Слави плюс корнела на всяка манджа мерудия. ОСТАВКА
19
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълен провал на Рашков да скалъпи доказателства срещу Борисов.
18
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Показания с "факти" от Гугъл МВР могат да се намерят милиони свидетели в България и извън нея. Рашков трябва незабавно да си подаде оставката, иначе си заминава цялото правителство на Петков, което напоследък съвсем тръгна по свирнята на Нинова и БСП.
17
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро ясно че не е стока, ама Боци трябва да изяде двайсетина години в централния.
16
28
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имаме един човек , който със сигурност е правил десетки далавери, а ние нищо не можем да направим. Извинете, но това е безумие, ББ е крадец и е крал от всички нас, а наглост има в излишък.
15
3
 
29
 
! Отговори
Лена общата преди 2 години
Самото то (кирчу) няма никаква тежест!!!
14
7
 
34
 
! Отговори
ШибиРиби преди 2 години
Оцапа харвардските шорти Кирето ся ще помага на женах си да прави тутманици и понички да си вади ляба , язък ти кире що слушаш това пиянде Рашков
13
31
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От всичкото плюнчене на ГЕРБерски калинки по телевизията станаха ясни две неща- Борисов има много народ на хранилката- Прокуратурата не работи
12
26
 
8
 
! Отговори
Black Sea преди 2 години
Айде стига е ревал адвоката на б.Ай т.Олуп. Отнели му свободата за 24 часа. Праз голям. Като си карантиниран за Ковид стоиш 10 дни, а до преди няколко месеца 14 дни без да излизаш никъде, тоз за 24 часа ревнал. Че и кръвно вдигнал. Ами ще вдигне. Като знае какви ги е дробил може и инфаркт да направи. Е, дали му кроасан с вода. Той какво иска, суджук с бира Леденика ли?
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
900 usa asker kade go nastanihte, v koe selo, grad, kazarmi i zastavi, s kakav transport i kade pristigna tazi usa muskulna sila?!
10
2
 
31
 
! Отговори
михаал преди 2 години
Така и не разбрах Кирчо с кой ще си го мери, или е с гол г,з където си ги мерят.
9
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Снощи Киро от мъка смесил коняк "Наполеон" и коняк "Кутузов". На сутринта усетил цялата тежест на войната от 1812 година.