След разбитата педофилска мрежа с 13 арестувани ще има още задържани

Те са с най-различен профил и от различни възрасти
98
След разбитата педофилска мрежа с 13 арестувани ще има още задържани
Снимка: БГНЕС

13 души бяха задържани вчера при акция срещу разпространяването на порнографско съдържание с участието на деца. В акцията участваха над 30 следователи, над 30 полицаи и над 60 жандармеристи.

„От около месец тези 13 души бяха най-активни в мрежата при споделянето на порнографски материали с непълнолетни и малолетни лица“, обясни началникът на отдел "Киберпрестъпления" в Националната следствена служба Светослав Василев пред bTV.

Още по темата

Той допълни, че ще има още задържани хора.

„Не можем да разберем предварително на един човек, независимо дали е богат, беден, заемащ висока обществена длъжност или нископлатен работник, какво му е в главата. Най-различен профил имат тези лица и са на най-различна възраст. Срещали сме 18-,19, 20-годишни лица, които се занимават с тази дейност“, заяви Светослав Василев.
Той допълни, че процентът на лицата, които разпространяват с детска порнография да посегнат физически на деца е сравнително малък.

„Може би под 20% от тях. При повечето от тях има много задръжки от преминаването от виртуалния към реално посегателство спрямо малолетни и непълнолетни лица“, обясни началникът на отдел "Киберпрестъпления" в Националната следствена служба.

Той допълни, че деца стават жертва на подобен тип престъпления, когато те биват оставени сами от родителите си и когато няма изградена връзка на доверие между тях.

„Родителите не разбират, че нашите деца живеят в свят, който е доста по-опасен от този, в който ние сме били деца. Предизвикателствата пред тях са много. Навсякъде могат да станат жертви“, каза Светослав Василев.

Той добави, че законодателството ни е изключително остаряло.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още по темата: арестпедофилипорно
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Родителите на тези деца къде блеят? Или гледат чалга , дърпат трева и си пият колективно пиенето с децата?
44
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
хаха ако беше брадясъл ром ще го измъкнат по анцуг ама щом е от елита за него хавлийка щото е авер от котилото на съдии,адвокати, прокурори ще искат пари да не му развалят репутацията
43
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путинисткото порно няма стигане. Изнасилвачи на деца и баби под прикритието на войната.
42
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този парламент е пълна порнография. Гаврят се с добруването на бабите ни и с бъдещето на децата ни. Вместо да седнат и правят социални цакони, те готвят следващи избори. И педофили, и геронтофили, и некрофили, и садисти, и ексхибиционисти накуп!
41
5
 
6
 
! Отговори
Тома преди 1 година
Има един който се крие в Банкя
40
0
 
0
 
! Отговори
до 38 преди 1 година
И как го разбра това? Лично ли ти казаха?
39
2
 
0
 
! Отговори
До 47 преди 1 година
Не си в ред куха кратуно. Аз съм сигурен, че и ти си в кюпа.
38
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А Нинова, която подкрепя руското порно на Путин, кога?
37
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А Копейкин, дето подкрепя изнасилвачите на украински деца, кога?
36
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В lovnapedofilibg ще им пубшикуват скоро данните, ако някой иска да ги гоним ...
35
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На първо място родителите са за бой. Всеки компютър и телефон има филтър за такива неща.
34
0
 
15
 
! Отговори
Амии преди 1 година
Това са поръчкови изпълнители, не педофили. Не че това ги оправдава. Циничните фолк видеа развратиха децата и някои се събличат за пари, дупят се и плезят езици като фолк иконите си. Пълен кич.
33
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Повечето потребители на детско порно са индивиди от високите етажи на властта, богати и презадоволени чичковци, политици. Това не ви ли е ясно. Или се правите на приятно разсеяни.
32
0
 
13
 
! Отговори
Фолкът преди 1 година
Чалгаджийката педофилия, дето голотии и неприлични жестове се гледат от деца, законни клипове ли трябва да са?
31
0
 
9
 
! Отговори
До 5 преди 1 година
Да имаш гадже под 18, стига да е по взаимно съгласие, не е подсъдно. Но да имаш гадже под 14, дори и да е по взаимно съгласие, е подсъдно и се води педофилия. Не мисля, че има държава, където втория случай да не е забранен от законодателството.
30
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мислех, че само руските комунисти са гейове. 50% от ЦК на БКП бяха с хомосексуални наклонности, това е запазен лик на вожда им - Ленин.
29
17
 
11
 
! Отговори
Силиций преди 1 година
100% русофили. Взимат пример от руските мародери в Украйна, които изнасилват малолетни.
28
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искали да шанкат млади дупенцаааа:)))
27
3
 
3
 
! Отговори
История преди 1 година
Едно време, моят баща е бил на 18 г., когато се залюбил с младо и красиво момиче на неговата възраст от селото. Обаче татко е трябвало да влезе в казарма за 2 години и момичето казало - ще те чакам, като се върнеш ще се оженим. Отишъл татко в казармата. Момичето вече живеело у нас, било го страх нощем да спи само и при него легнали - сестрата на татко и бащата на татко - дядо. През нощта леля заспала и дядо й се нахвърлил на булката на татко. На сутринта тя си събрала багажа и да я няма. Хахахах
26
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прави ми впечатление как иначе отявлени проджендъри скачат яростно като стане въпрос за педофилски скандали. Не сте в крак с времето, другари, на Запад отдавна вече има педофилски партии, борещи се за узаконяване и на това "човешко право". Дори и в Европарламента ги има - потърсете нещо за Даниел Кон-Бендит, иконата на западните либерали. Та, искам да кажа, сега скачате, ама утре като ви спуснат новите опорни точки от Отровено общество друга песен ще запеете.