Гешев: Искаме доказателства от Нидерландия за минаване на границата с 50€

В прокуратурата нямало такива данни
Обновена: 4 дек 2022 10:05 | 4 дек 2022 09:53, Камелия Цветанова
212
Гешев: Искаме доказателства от Нидерландия за минаване на границата с 50€
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Ще изискаме по реда на международната правна помощ от партньорите ни от Нидерландия доказателства за преминаване на границата ни с Турция “с банкнота от 50€”. Това написа в Туитър главният прокурор Иван Гешев.

Още по темата

„България е правова държава и като част от ЕС при получаването на такива прокуратурата ще предприеме незабавни действия, пише още той.

От прокуратурата посочват, че няма данни за подобно нещо.

Премиерът на Нидерландия Марк Рюте заяви пред обществената медия NOS, че “иска да изключи възможността за незаконно преминаване на границата между Турция и Шенгенското пространство в България с банкнота от 50 евро”, пише той.

„Като главен прокурор на Република България заявявам, че прокуратурата не разполага с данни или доказателства за това. Ако нашите партньори от правоохранителната система на Нидерландия разполагат с такива, очаквам да ни бъдат предоставени по реда на международната правна помощ при спазване принципите на върховенството на закона“, пише още главният прокурор.

 


212
Още по темата: НидерландияИван Гешев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
0
 
0
 
! Отговори
btw преди 1 месец
Добър отговор !
168
0
 
1
 
! Отговори
Ь преди 1 месец
Доказателства да търси в гранична полиция, как преминават и някои ги хващат чак в Бургас, по магистралата та дори в София и след нея.
167
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя пак искал доказателства... Абе тая прокуратура не знае ли как се събират доказателства? Каскета само мрънка, циври и току иска доказателства, което по същество е неговата работа. Гешо каскета - единственият прокурор в света, който няма нито един осъден в кариерата си.
166
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До фактология.. Алоо , каква ти Истамбулска Конвенция , ... Турция отдавна се ОТКАЗА ОТ ИК ...
165
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Народа в Бг може да лъжете , но вече има други които не можете да излъжете . Вместо да си направим САМОКРИТИКА , то ние пак търсим някой да ни е виновен .Е Путин тоя път не ни е виновен !!!
164
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Kak nama dokazatelstva ..kakvi golemi turski tirove s nezakona stoka preminavat ot bilgaria do germania kak stava tova. Ush sa kargo kakto I koli s nezakoni stoki
163
1
 
4
 
! Отговори
ДжоБаеца преди 1 месец
Навсякъде е пълно с комунисти корумпирани. Това е истинската причина.
162
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Те на тая прокуратура, какви ли не и доказателства са давани, все не и стигат да обвини. Сумати журналисти си направиха портфолио от различни разследвания, на прокуратура все нещо не и достига, все някой и е виновен. Виж ако трябва да обвиниш обикновен чеовек, се избиват да дават интервюта как закона трябва да е над всичко.
161
4
 
0
 
! Отговори
фактология преди 1 месец
Когато се подпише ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ, ще влезем в Шенген. Хърватия и Румъния още преди 5 години я приеха ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ.
160
0
 
2
 
! Отговори
Чочо преди 1 месец
Абе,това не е ли работа на Гешев да го докаже?Пак другите да му свършат работата.
159
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ипак , и пак стигаме до наследството от герб .
158
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще ги осъдим , защото българската граница не се минава с 50 Евра , а със 10 евра !Нидерландия да си корегира изказването .
157
0
 
0
 
! Отговори
Кире преди 1 месец
Е 3 *** полицаи жертви малко ли са. Наистина ли искаш да ти пратят 70000 сириици минали през БГ, за да се заселят на запад :) Или просто не вярваш да е толко евтино? То и намен ми се струва малко тънко 50евра, за повече съм чувал, дооста повече.
156
0
 
3
 
! Отговори
:) преди 1 месец
Испанската прокуратура, като даде, та какво :) Още ги превеждате :):):) А турския доклад помниш ли, каскет :)
155
0
 
1
 
! Отговори
50 ЕВРО БАНКНОТА преди 1 месец
НИ СПРЯ ЗА ШЕНГЕН
154
1
 
0
 
! Отговори
ЦЕЛИ ДВАМА ОСЪДЕНИ преди 1 месец
ИМАМЕ > ВАЛЬО ТОПЛОТО и ИВАНЧЕВА
153
0
 
3
 
! Отговори
Mopcku_ преди 1 месец
Самият Гешев е най-добрият пример защо Нидерландия не позволява влизането ни в Шенген. На чело на правовата ни държава стои инсталиран престъпник, който на галено нарича началника си "Шефе". И Гешев и Борисов и Доган и Пеевски и Данчо Ментата и Деса Лесната и Биков и още една камара народ трябва да са на подсъдимата скамейка, ако имахме правова държава.
152
0
 
2
 
! Отговори
стоян преди 1 месец
Гешев да каже защо вече 33 години няма осъден нито един едър политик,олигарх или магистрат.Да не се прави на луд.
151
0
 
0
 
! Отговори
Augusto Pinochet преди 1 месец
СПОРЕД БЕЗДЕЛНИЦИТЕ ОТ МАХАЛАТА КОИТО СИ НАКУПИХА ХЛАДИЛНИ БУСОВЕ - ТАРИФИ - 100/150 Е ЗА ПРЕКАРВАНЕ ПРЕЗ ОГРАДАТА И ПОСЛЕ ИДВА ТЯХНАТА ЧАСТ ПО 1 ЕВРО НА КИЛОМЕТЪР НА ЧОВЕК ОКОЛО 360 ЕВРАКА НА ЧОВЕК. ПОНЕ НЯМА БЕЗДЕЛНИЦИ В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ
150
1
 
2
 
! Отговори
Тон преди 1 месец
Единият краде пари от пътища и нищо, лице на Европа, друкият лъже, нарушава конституция, предава България и нищо, как искате, хората да гласуват! Целият ЕС е корупция, лъжа, измама, манипулация, пирамида. Този уродлив съюз ако се доразвие ще надмине фашизма защото това което е вътре в него, не е онова което се показва и говори!