Административният съд: Арестът на Горанов е незаконен

Той бе задържан на 17 март заедно с Борисов
31 дек 2022 16:11, Александър Попов
66
Административният съд: Арестът на Горанов е незаконен
Снимка: БГНЕС

Административният съд в София обяви ареста на бившия финансов министър Владислав Горанов за незаконен. Според съда няма данни за извършено престъпление в момента на издаване на заповедта за арест на Горанов.

Бившият финансов министър беше задържан на 17 март заедно с лидера на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов и медийния съветник Севдалина Арнаудова.

От МВР обясниха, че разследването е по сигнал на Гражданското сдружение „БОЕЦ“, свързан със снимките с пачки евро и златни кюлчета, както и с твърдения на Васил Божков, че е бил изнудван да плаща подкупи на Борисов. Тримата останаха в ареста за 24 часа, след което бяха освободени. След това Софийският районен съд (СРС) обяви за незаконни задържанията и на тримата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Горанов е най-чистия политик безсребреник ! миличкия сигур още живее при кума си щот си няма дом -Време е нещо фургонче,бчк храница ,некои фастъчки за чнг ,одеала и обувки -не ви ли е жал за сиромахчето Влади ?
7
4
 
8
 
! Отговори
Край преди 1 година
То че ареста е незаконен и че беше направен само за да изпере Бате и Владко и сега да се явяват целите в девствено бяло е ясно. НО. Борисов и Владко когато и да ги приберат на топло все ще е късно. На колкото и да ги осъдят - все ще е малко.
6
4
 
7
 
! Отговори
Милионер преди 1 година
Този си мисли, че е от мафията. Както и съдиите от съда. Те ще изплащат заемите на България. Ще ги подпомагат финансово депутатите и партийните им лидери от следващото НС. Такива са Борисов, Атанасова, Атанасов, Иванов, Мустафата от ДПС и другите. Да ме прощават пропуснатите. Не мога да се занимавам само с техните проблеми. Имам си важна работа. Да правя баница и да пия уиски. Шотланско при това.
5
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Паметни белешки, 800 млн... Всичко е точно. Мафията каза че мафията е невинна
4
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали искахте Промяна - ЕТО Я !!! НЕЗАКОННИ АРЕСТИ, ИНФЛАЦИЯ, ХРАНЕНЕ НА ЧУЖД НАРОД ЗА НАША СМЕТКА, СТУД, ГЛАД, МИЗЕРИЯ. КОЙТО ГЛАСУВА ПАК ЗА КОМУНИСТИТЕ АСЕН И КИРИАК ДИРЕКТНО В ЗАТВОРА И НА ВЪЖЕТО
3
7
 
18
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Този,бацето и каскета са "най-честните" люде в България, те въобще не крадяха.За 12г. само по 10млрд.на година,не е много,нали господа съдии?...
2
7
 
22
 
! Отговори
Йовка Лютова преди 1 година
Айде и тоя се измъкна като Буци!
1
6
 
18
 
! Отговори
Кака Сийка преди 1 година
От известно време цялата дейност на прокуратурата в тикволандия е леееко незаконна.