Георги Семерджиев ще чака в ареста окончателната си присъда

На първа инстанция той беше осъден 20 години затвор при първоначален строг режим
22 май 2023 19:46, Йоана Цонева
17
Георги Семерджиев ще чака в ареста окончателната си присъда
Снимка: БГНЕС

Тричленен състав на Апелативния съд в София потвърди мярката за неотклонение "задържане под стража" на Георги Семерджиев, който уби две момичета на бул. "Черни връх в столицата на 5 юли 2022 г.

Въззивната инстанция приема изводите на Софийски градски съд, че има реална опасност Семерджиев да извърши ново престъпление или да се укрие, ако мярката му за неотклонение бъде изменена в по-лека. Решението на Апелативния съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

Още по темата
Припомняме, че на Семерджиев бяха повдигнати общо пет обвинения, като най-тежкото от тях е причиняването на тежката катастрофа с две жертви на бул. "Черни връх" на 5 юли 2022 г.

На първа инстанция той беше осъден 20 години затвор при първоначален строг режим, както и да заплати 700 000 лева обезщетение на близките на едно от загиналите момичета, които са и граждански ищци, и частни обвинители.

Сред най-противоречивите неща по време на съдебния процес бяха две експертизи, чиято цел беше да стане ясно дали Семерджиев е употребил наркотици, преди да се качи зад волана в деня на катастрофата. Едната експертиза даде положителен резултат, а другата - отрицателен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
ТОЯ преди 10 месеца
НЕ ТРЯБВА И ДА ДИША
15
1
 
7
 
! Отговори
Траян преди 11 месеца
Полицайката която му помагаше в престъпленията още ли учи ПРАВО. Тя ще е бъдещ съдия, прокурор, депутат, министър...може би и шеф в полицията. Кажете ми...
14
0
 
0
 
! Отговори
Убиват с холограми преди 11 месеца
ЕКсперти да огледат водачи ползвани от терорсти за ПОКАЗНИ УБИИСТВА НА ПЪТЯ .Видое терорiстичната техника е ЗАСНЕЛА обемно обсебени с дигитално холограмни оръжия водачи вкл този,убиец ан Милен Цветков и останалите. Експерти да огледат ясно видими увреждания на главен и малък мозък от обемно обсебващите оръжия вкл ЕКО СТИКЕРИ.Около обсебените водачи ЯСНО се вижда обемно обсебващ МАСОВ УБИЕЦ/mass killer
13
0
 
2
 
! Отговори
ами преди 11 месеца
питайте го ако иска да почака в кафенето-там ще му е по-удобно
12
0
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 11 месеца
И ПО ДОБРЕ ЩОТО ЩЕ ИЗБЯХА ПРЕЗ ГРАНИЦАТА И НЕМОЖЕ ДА ГО ХВАНЕ ПОСЛЕ!
11
0
 
9
 
! Отговори
до 6 преди 11 месеца
не е комунистическо а логично . аз съм живял през комунизма , на 63г. съм , а ти ? в Америка на такива им дават по няколко присъди едновременно плюс до живот . а сигурно и в други държави е така . така че узрей малко в мисълта си . нищо лично към теб , имаш свои разбирания .
10
0
 
18
 
! Отговори
Офанзивен дефанзив преди 11 месеца
Малко са 20 години, малко... Сега на втора инстанция ще ги намалят на 15, за добро поведение ще станат на половина, ще работи в затвора, за да намали още годините... И след 6-7 години ще излезе и пак ще се прави на герой. А момичетата ги няма, родителите им ще страдат до края на живота си. За такива като него трябват по една доживотна присъда за всяка една от жертвите. И "малко проблеми" с коленцата, за да не могат никога повече да се качат в кола...
9
0
 
4
 
! Отговори
Алов преди 11 месеца
Знаят прокурорите как се изнудва, сега той ще продаде къщите и колите и дава по милион на година иначе ми не можем да направим нищо и накрая 2-3 години макс на 2 инстнация
8
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
За всеки отнет живот минимум по 20 години заслужава. Ако бяхме в САЩ нищо чудно този да беше получил вече доживотна присъда.
7
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Горките момичета, да се озовеш на грешното място и време..
6
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
"този не трябва да излезне от затвора . този е тотално деградирал и не виждам с какво може да е полезен на обществото ." - Брат ... Много комунистка логика... В затвора е, защото е извърлил престъпление. А не, защото "не е полезен на обшеството". Братвчед ми е лекар и е спасил 2-3000 живота досега, ама го бият и хулят. Брат ми, па е банкер и е с по 5 награди на година, а работа му е да "елиминира конкуренция". Затрил е 8000 работни места.
5
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Кой ше носи "пица" на кирето и лена сега?
4
1
 
16
 
! Отговори
мнение преди 11 месеца
този не трябва да излезне от затвора . този е тотално деградирал и не виждам с какво може да е полезен на обществото . чакам обаче да се разиграе театър в който ше го изкарат много болен , психично нестабилен и да влезне за известно време в болница , след което ше се прибере в къщи .
3
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
пострада имиджа на мевере, затова го тормозят момчето
2
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Най-много ми е жал за семерджийката и рогоносецът й от рушветчийно номер четири. Какво правят сега? Къде си мият колите колегите им? Съседа ченгесай от тогава до днес не си е мил есовицата, която се води на прабаба му,а преди случката светеше,на всеки нечетен час от денонощието я плакнеше. Мъка,мъка,съсипаха я тая държава.
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Няма ли приятели мафиоти да го спасят от там?