Адвокатът на Кристиан: ВКС създава опасен прецедент

Присъдата на убиеца на Милен Цветков била прекомерна
22 юли 2023 12:57, Александър Попов
95
Адвокатът на Кристиан: ВКС създава опасен прецедент
Снимка: БГНЕС

"Знаехме за крайния акт на ВКС от момента на изготвянето му във вчерашния ден. Кристиан трябваше да бъде приведен в затвора днес, а вчера да вечеря със семейството си, което няма да вижда в следващите 6 години. Безпрецедентната бързина, с която присъдата му бе издадена и приведена в изпълнение потвърди нашите опасения, че не търсенето на справедливост мотивира работата на държавния апарат по това дело. Българските съдии не можаха да устоят на огромния медиен и обществен натиск, който прокуратурата генерира по това дело не без помощта на приближените си медии, които демонизираха образа на Николов", заяви пред bTV Любомир Таков, адвокатът на осъдения за убийството на журналиста Милен Цветков Кристиан Николов.

Още по темата
Вчера ВКС определи окончателната присъда за Кристиан Николов, която е девет години лишаване от свобода.

Таков допълва, че вероятно обществото ще е удовлетворено от присъдата за клиента му, но той не е съгласен с решението на ВКС.

"С оглед личността на Кристиан, спецификата на казуса и най-вече неговото изключително смирено и коректно поведение по време на процеса за мен това наказание е прекомерно. Притеснителното в случая е, че при наличие на отделен законов текст, който е относим именно към твърдяното от обвинението квалифициращо обстоятелство - употреба на наркотични вещества - върховната съдебна инстанция създаде много опасен прецедент, приемайки наличието на евентуален умисъл", казва защитникът на Кристиан Николов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
а шуменския убиец кюркчиев каква присъда ще получи?
89
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Можем да говорим за липса на умисъл единствено и само когато всичко което се изисква по-закон е спазено.Тоест караш в рамките на позволената скорост или отклонения до 10на км.И без абсолютно никакви вещества в кръвта. Като си друсан или пиян си вземи такси.И ако щеш *** от свръх доза....
88
0
 
6
 
! Отговори
баба мара преди 9 месеца
9 години за убит човек това е подигравка със всички нас
87
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 9 месеца
Напротив много е малка,защото убития от престъпника ЧОВЕК,никога няма да се върне,пожелавам му да го сполети същото от най близките си хора,ако има тъкива
86
0
 
10
 
! Отговори
вернолибе преди 9 месеца
Направо ми е жал четейки изявлението на адвоката на убиеца на Милен.Как не го оставиха отново да вечеря със семейството си.Абе ***,то убиеца си беше ВКЪЩИ 3 години.ДОМАШЕН АРЕСТ!!А присъдата от 9 год.,като се приспадне излежаното ВКЪЩИ,колко става,като се включи и т.н.добро поведение?!Малко срам няма да ти навреди,адвокате !!
85
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Това може ли да е присъда за убийство. ВБългария имаме закони които защитават убийците. Смъртта на невинни хора не стряска никой. Г-н Адвокат и на такива като Вас пожелавам да се случи с Ваши близки - да Видим как пледирате за невинност. Отиде си един млад човек и остави децата си без бащина любов и закрила, а Вие ни казвате как маминото синче което го уби ще му е тежко при тази минимална присъда. Този престъпник след 2-3 години ще е на свобода, но загиналия няма ..
84
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Колкото си по-богат и с влияние - толкова си по-невинен! Как да не му писне на човек от нашето "правосъдие"!!! И това перничанско съдийско *** пак е под домашен арест, защото вече го следели. Че нали и предният път имаше гривна за следене? Каква е разликата? Аз не мога да разбера? Никаква.Съдят ги и ги пускат. Разлика няма!
83
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Аз бих дал присъда и на адвоката. Ей така да по разсъждава защо да защитаваш убиец е долно.
82
1
 
10
 
! Отговори
Доживотен затвор преди 9 месеца
Мърляво наркоманче, карало с над 100км/ч, без спирачен път, направило се на Батман с 5 различни наркотика. 9 години присъда, от които почти всичките 3 под домашен арест, да нанка и да папка домашна мусака при мама. Остават му шест години, от които 2 работни дни в затвора се броят за 3 излежани. И освен това, когато му изтече половината от присъдата, има право да пусне молба за предсрочно освобождаване. Това след не повече от 2 години. След това го гледайте на свобода.
81
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Многото пари и разглезваме водят до такива постъпки. Сатаната влиза през джобовете на хората. Децата трябва да се възпитават в дисциплина и естетика.
80
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
4 вида наркотик! За алкохол се мълчи! Да го блъснат него при същите условия!
79
0
 
20
 
! Отговори
Косачката преди 9 месеца
Само 6 години за убийство на човек ?! Пълен абсурд. Че то това е помилване бе ! Идеална схема за легализиране на поръчкови убийства. Това същество ще излезе от затвора след няколко години и пак смирено може да се надруса и да утрепе някого ...
78
0
 
19
 
! Отговори
Кочо преди 9 месеца
Тоя адвокат да се засрами от вулгарността на т.н. си защита на един убиец. Безумие е за се оправдава каквото и да е престъпление, поради употреба на алкохол, опиати, наркотици ..., а в случая човек е убит.
77
0
 
21
 
! Отговори
Gabi преди 9 месеца
Ох, пиленцето, щяло да вечеря за последен ден със семейството си за следващите "уж" 6 години. А детето на Милен Цветков?... Дано съдбата го накаже, че явно нашата клета държава/съд не могат да поемат отговорност
76
0
 
5
 
! Отговори
Народен съд/трибунал преди 9 месеца
Според трубунала присъдата следва да е смърт, чрез обесване, за да се мъчи гадината му недна, а не с един куршум да се отърве моментално. Спокойно, скоро трибуналът ще продобие власт и ще постановява и изпълнява присъди !!!
75
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Опасният прецедент беше самата катастрофа! И несъобразената скорост в градска среда,и наркотиците и алкохола, и смъртта на един невинен участник в това събитие! Това, Г-н адвокат, е Опасното!
74
0
 
27
 
! Отговори
Км преди 9 месеца
И аз съм недоволен от определената присъда.Трябваше да бъде 19 г.,а не 9.Ще излезе след 3 г.и шапка на тояга.
73
0
 
33
 
! Отговори
Пижо преди 9 месеца
Каква мъка! Не можал да вечеря със семейството си, което нямал да вижда в следващите 6 години! Мъка, мъкаа! Децата на Милен Цветков няма никога повече да го видят, нито да вечерят с него!
72
0
 
26
 
! Отговори
Itso преди 9 месеца
ще го изкарат след 6 месеца за добро поведение. Е, не е като условна ама такъв му бил късмета, ако беше блъснал някой обикновен батка можеше да не се стигне и до съд.
71
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"ще го качиш на колата и ще се изстреляш към бърза помощ? напълно умишлено ще си се качил след 1-2 ракии, ама ще мислиш само как детенцето ти умира пред очите и правиш всичко да го спасиш." - И като блъснеш колата, хем за детето ще те съдят, хем за останашите щети ... Ссссeeeeльоооооо?