Адвокатът на Кристиан: ВКС създава опасен прецедент

Присъдата на убиеца на Милен Цветков била прекомерна
22 юли 2023 12:57, Александър Попов
95
Адвокатът на Кристиан: ВКС създава опасен прецедент
Снимка: БГНЕС

"Знаехме за крайния акт на ВКС от момента на изготвянето му във вчерашния ден. Кристиан трябваше да бъде приведен в затвора днес, а вчера да вечеря със семейството си, което няма да вижда в следващите 6 години. Безпрецедентната бързина, с която присъдата му бе издадена и приведена в изпълнение потвърди нашите опасения, че не търсенето на справедливост мотивира работата на държавния апарат по това дело. Българските съдии не можаха да устоят на огромния медиен и обществен натиск, който прокуратурата генерира по това дело не без помощта на приближените си медии, които демонизираха образа на Николов", заяви пред bTV Любомир Таков, адвокатът на осъдения за убийството на журналиста Милен Цветков Кристиан Николов.

Още по темата
Вчера ВКС определи окончателната присъда за Кристиан Николов, която е девет години лишаване от свобода.

Таков допълва, че вероятно обществото ще е удовлетворено от присъдата за клиента му, но той не е съгласен с решението на ВКС.

"С оглед личността на Кристиан, спецификата на казуса и най-вече неговото изключително смирено и коректно поведение по време на процеса за мен това наказание е прекомерно. Притеснителното в случая е, че при наличие на отделен законов текст, който е относим именно към твърдяното от обвинението квалифициращо обстоятелство - употреба на наркотични вещества - върховната съдебна инстанция създаде много опасен прецедент, приемайки наличието на евентуален умисъл", казва защитникът на Кристиан Николов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 67 - Точно тази *** е виновна. Слааабиии .. Гнуууууууусни ... Доооолнииии
69
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
малка му е присъдата даже!
68
0
 
9
 
! Отговори
До 65 преди 9 месеца
Приспадат му домашният арест, който беше над 2 години и половина. И някой и друг ден в ареста.Затова този казва 6.
67
0
 
11
 
! Отговори
До 39 преди 9 месеца
Не се прави на голям умник-ракии, детеНЦЕ. Не ти са виновни гражданите, които живееят и работят като нормални. Щом ло.Чи-те и се тъ-П.чите като сВ!не и сте сътворени на шише мастика, или дамаджана кисело вино, не означава, че обществото ви е длъжно и трябва да ви понася, дори и за убийства, като това. Аман от забогатели приватизатори, нищоправещи и големеещи се, от безделници имитиращи работа, от големци и управници, но най-вече "до гуша" му дойде на народа от адвокатчета като теб.
66
2
 
19
 
! Отговори
Rad преди 9 месеца
Абе мърляво адвокатче,разбира се че взимането на наркотици и шофирането под влиянието им е абсолютно умишлено убийство!Ей,голяма *** сте!!!
65
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Адвокати, адвокати...и ти имаш деца, брате!!!
64
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"демонизираха образа на Николов", заяви пред bTV Любомир Таков, адвокатът на осъдения" Никой не го е демонизират, той сам пред цяла България уби известен журналист, надрусан с 3 вида наркотик с 50 над позволеното. Ако не го беше снимала камера и вместо Милен Цветков, а някой обикновен човечец, сигурно въобще нямаше да лежи. И 9 години са малко за убийство.
63
0
 
24
 
! Отговори
Някой преди 9 месеца
А Милен Цветков, кога за последно вечеря със семейството си?! Н,аглец!!!
62
0
 
27
 
! Отговори
Възмутен преди 9 месеца
Убиец иска да вечеря със семейството си??Безумие!
61
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 26. Мисля, че снимката е на Кристиан Николов, а не на адвоката му.
60
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ся 6 години ли станаха?
59
1
 
28
 
! Отговори
Шарлатанин преди 9 месеца
Обществото изобщо не е "удовлетворено" от присъдата, доколкото този *** трябваше да лежи поне 20 години!!! Да се нашмулиш с дрога като прасе и да тръгнеш да си вдигаш адреналина, убивайки хора не е "смирено поведение" и не е "чистота пред Бога", камоли пред обществото! А обществото ни е болно именно защото дълго време си затваряхме очите пред такива ***!
58
1
 
25
 
! Отговори
Сата НАТО преди 9 месеца
Било опасен прецедент взимането на наркотици и алкохол да се тълкува като евентуален умисъл. -----///------ Ако се изключи хипотезата за умисъл, то всеки ще може да пие и да сгази човек и това да минава като непредпазливост. А то си е умишлено убийство, маскирано като инцидент. Какъвто е и този случай - поръчкова екзекуция на неудобен журналист, под формата на пътен инцидент. Детска им работа, надрусали се и ... станала белята... Да, ама не.
57
2
 
15
 
! Отговори
Сата НАТО преди 9 месеца
Този трябваше да го осъдят на смърдт и досега да е станал пръст от пръстта.
56
2
 
9
 
! Отговори
Сата НАТО преди 9 месеца
Този трябваше да го осъдят на смърт и досега да е станал пръст от пръстта.
55
1
 
14
 
! Отговори
Хахаха преди 9 месеца
Преди 30 години щеше да увисне. Умисълът е другаде, не в наркотицитепомислетевсичко е пред очите ви
54
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ко значи "демонизирали" той тоз е пълен наркоман и *** как да го нарекат
53
1
 
8
 
! Отговори
Дацо преди 9 месеца
Днес .бг , Вие сте пълни *** щом триете неудобните коментари !
52
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Било опасен прецедент взимането на наркотици и алкохол да се тълкува като евентуален умисъл. Защо? Ефектът на тези вещества е общоизвестен. Приемането им е по личен избор. Т.е. човекът е решил да приеме субстанции, които ще забавят реакциите му и ще променят възприятието му и въпреки това, по своя воля, е решил да шофира. Поел е риск, станала е глупостта, заслужава наказание. Девет години е изключително малко, особено щом част са вкъщи, а после общежитие.
51
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ефин наркоман по малко по улиците