Адвокатът на Кристиан: ВКС създава опасен прецедент

Присъдата на убиеца на Милен Цветков била прекомерна
22 юли 2023 12:57, Александър Попов
95
Адвокатът на Кристиан: ВКС създава опасен прецедент
Снимка: БГНЕС

"Знаехме за крайния акт на ВКС от момента на изготвянето му във вчерашния ден. Кристиан трябваше да бъде приведен в затвора днес, а вчера да вечеря със семейството си, което няма да вижда в следващите 6 години. Безпрецедентната бързина, с която присъдата му бе издадена и приведена в изпълнение потвърди нашите опасения, че не търсенето на справедливост мотивира работата на държавния апарат по това дело. Българските съдии не можаха да устоят на огромния медиен и обществен натиск, който прокуратурата генерира по това дело не без помощта на приближените си медии, които демонизираха образа на Николов", заяви пред bTV Любомир Таков, адвокатът на осъдения за убийството на журналиста Милен Цветков Кристиан Николов.

Още по темата
Вчера ВКС определи окончателната присъда за Кристиан Николов, която е девет години лишаване от свобода.

Таков допълва, че вероятно обществото ще е удовлетворено от присъдата за клиента му, но той не е съгласен с решението на ВКС.

"С оглед личността на Кристиан, спецификата на казуса и най-вече неговото изключително смирено и коректно поведение по време на процеса за мен това наказание е прекомерно. Притеснителното в случая е, че при наличие на отделен законов текст, който е относим именно към твърдяното от обвинението квалифициращо обстоятелство - употреба на наркотични вещества - върховната съдебна инстанция създаде много опасен прецедент, приемайки наличието на евентуален умисъл", казва защитникът на Кристиан Николов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 48 - Има фенове на Цветков, които ше ... Решат проблема :)
49
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Здравейте, пушечно месо! Наркоманската армия на Зеленски ви поздравява за напредъка в Чалгарския Райх и хладнокръвните екзекуции! Зиг Зиг Лаурел и Харди!
48
1
 
23
 
! Отговори
Просто Киро преди 9 месеца
Обществото не е доволно. Трябваха му 20 години поне за убийство. 9 години с 3 години по съдилищата - остават 6. После по добро поведение и болежки ще го пуснат след 3 да си доизлежи едната година вкъщи. Да ти имам държавата. Ще трябва да го търсим, да се разправяме самички май.
47
2
 
22
 
! Отговори
Възмутително! преди 9 месеца
НА това му се вика безсрамие и наглост!Доживотна без право на замяна трянваше,щом е приет умисъл.Каква е тази присъда 9 години?!Къде го има това по света?!
46
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 34 - Не, не са затова адвокатите ...
45
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 39 - Стига! СТИГА С ТЕЯ *** ФИЛМИ, ТЕОРИИ И ГЛУПОСТИ!
44
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Гнусен подибие на човек си, адвокате ...
43
0
 
19
 
! Отговори
А сина на преди 9 месеца
Милен след колко години ще види баща си?! И той е млад, и той не е осъждан.
42
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Трябваше да са 20-25 години в затвора, а не само 9 години.
41
2
 
9
 
! Отговори
Do 39 преди 9 месеца
Ako sqdam na masa da piq gledam da ima do men 4ovek koito ne pie to4no za da moje ako se slu4i ne6to da moda da se reagira. Sega puk ti mi kaji ako si ka4i6 gur4e6toto se dete I se blusne6 zaedno s nego 6tot si pil I ne gur4a a ti go ubie6, kvo pravim... za takiva koito mislqt kato tebe I opravdavat hora koito piqt I karat trqbva zatvor. I onezi ot nas koito ne piqt 6te se borqt za tova!
40
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Само 9 годиниА трябваше още 10 Що за ***.и. защитават убийциНо дано приказката че всичко на този свят се връща ДАНО
39
14
 
11
 
! Отговори
до 35 преди 9 месеца
не става така на конвейр, мой човек. я си представи, че си пил 1-2 ракии на семейна вечеря и детето ти получи гърч и почне да бере душа. ще звъниш ли на 112 и да го гледаш как умира, или ще го качиш на колата и ще се изстреляш към бърза помощ? напълно умишлено ще си се качил след 1-2 ракии, ама ще мислиш само как детенцето ти умира пред очите и правиш всичко да го спасиш. хайде сега сравни ситуацията с това наркоманче, и ми кажи, че бащата на това умиращо дете е същият злодей???
38
0
 
20
 
! Отговори
Мижи да те лажем преди 9 месеца
Опитният юрист се преструва, че никога през живота си не е чувал правната формулировка "отегчаващи вината обстоятелства" - каквито доказано бяха налице в този случай. Така че айде у лево, бърборко.
37
0
 
5
 
! Отговори
размишление преди 9 месеца
а трябваше да спи с морков или пък с краставица .
36
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не те ли е срам,бе?Парите замъгляват съзнанието ти!Ако ти беше на мястото на Милен Цветков,дали твоите роднини щяха да мислят като теб?
35
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нужни са законодателни промени - всички катастрофи, завършващи със смърт след употреба на наркотици и алкохол от водача, причинил катастрофата да се считат за умишлени, а не по непредпазлизвост. Водачите напълно умишлено сядат зад волана в състояние, неадекватно за шофиране и съзнават опасността от това да убият човек. Ако войната по пътиюата не престане още по-добре да се третират като умишлени убийства Така че беше време.
34
0
 
29
 
! Отговори
От хората преди 9 месеца
Адвокатите са за това ,но този прекалява.Ако беше блъснат някой от семейството му така ли щеше да говори,е да,за това получава достатъчно пари.Хора,осъзнайте се.
33
0
 
25
 
! Отговори
aa1820 преди 9 месеца
На тоя *** и 100 години са му малко. В СА присъдата е публично махане на главата. Нали се сещате колко хора си позволяват да помислят дори за наркотици и алкохол зад волана
32
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Защо ли всеки нагъл убиец се оказва свързан с някой депутат или фирма на депутат или приятел на депутат. Това вероятно дава и отговор на въпросът,защо няма ясни текстове в закона колко трябва да лежи един убиец,а се измъкват с разни вратички.
31
1
 
30
 
! Отговори
aa1820 преди 9 месеца
На този адвокат ако му смачкат жената, така както бе убит Цветков дали ще е на същото мнение. Адвокатската професия е по *** и и от най-древната, защото за парите на клиента си продаваш всичките си принципи, достойнство - ако го имаш, морал, убеждения и използваш знанията си за да изкараш един убиец чист като сълза. Трябвало клиента му да вечеря със семейството....ше вечеря днес с бай Ставри.