Адвокатът на Кристиан: ВКС създава опасен прецедент

Присъдата на убиеца на Милен Цветков била прекомерна
22 юли 2023 12:57, Александър Попов
95
Адвокатът на Кристиан: ВКС създава опасен прецедент
Снимка: БГНЕС

"Знаехме за крайния акт на ВКС от момента на изготвянето му във вчерашния ден. Кристиан трябваше да бъде приведен в затвора днес, а вчера да вечеря със семейството си, което няма да вижда в следващите 6 години. Безпрецедентната бързина, с която присъдата му бе издадена и приведена в изпълнение потвърди нашите опасения, че не търсенето на справедливост мотивира работата на държавния апарат по това дело. Българските съдии не можаха да устоят на огромния медиен и обществен натиск, който прокуратурата генерира по това дело не без помощта на приближените си медии, които демонизираха образа на Николов", заяви пред bTV Любомир Таков, адвокатът на осъдения за убийството на журналиста Милен Цветков Кристиан Николов.

Още по темата
Вчера ВКС определи окончателната присъда за Кристиан Николов, която е девет години лишаване от свобода.

Таков допълва, че вероятно обществото ще е удовлетворено от присъдата за клиента му, но той не е съгласен с решението на ВКС.

"С оглед личността на Кристиан, спецификата на казуса и най-вече неговото изключително смирено и коректно поведение по време на процеса за мен това наказание е прекомерно. Притеснителното в случая е, че при наличие на отделен законов текст, който е относим именно към твърдяното от обвинението квалифициращо обстоятелство - употреба на наркотични вещества - върховната съдебна инстанция създаде много опасен прецедент, приемайки наличието на евентуален умисъл", казва защитникът на Кристиан Николов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
9 години е малко за това, което направи тоя. Тоя трябваше минимум 20 години и да му мине младостта в затвора. Да стане жена на някой затворник и да му разширят диаметъра на отвора.
9
0
 
11
 
! Отговори
познато преди 9 месеца
нищо де , утре , други ден , ше се разболее мноо тежко и в болница , от там в къщи поради невъзможност да се лекува в затвора .
8
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Адвокатът - това е съвест под наем. Защитава този, който му плаща и последното, което го интересува е справедливостта. Конкретно този само дето не изкара Кристиан ангел небесен.
7
1
 
14
 
! Отговори
истина е преди 9 месеца
Убиецът трябваше да не се пуска от ареста ,и директно да отиде в затвора . Условна присъда и домашен арест трябва да изчезнат като от речника на магистратите със закон !!
6
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Амо това си е чист умисъл - да се надрусаш и да седнеш зад волана е все едно да заредиш пистолет и да почнеш да стреляш в тълпата с надеждада, че няма да уцелиш никой. Обаче извинението, че не си се целил в конкретен човек не е извинение за опит за убийство,
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
мисирките масово неграмотни и продажни, видяхме ко беше 3 г поред и сега с новата им дъвка - добрата урколандия и лошата русия и глобалното изпотяване, просто колкото по малко толкоз по добре!
4
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Какви шест години бе, нали на 9 е осъден???И какво му е смиреното в затвора? Там всички са смирени... Разигравал си е "коня" години наред маминото синче, уби Цветков и стана смирен ... Ама колко смирен стана - като Йешуа от Назарет и дава живота си за другите, или като Пилат Понтийски, който се смирява пред кръвожадните търгаши за да не го изядат другите акули?
3
0
 
18
 
! Отговори
та така преди 9 месеца
ше му вкарат телефонче и ше си вечерят всяка вечер заедно ,,,,по вайбъро
2
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Безкрайно дългото дело и изключително лекото наказание били " прекомерно наказание и безпрецедентна бързина". Нищо чудно, че всеки ненавижда адвокатите.
1
1
 
28
 
! Отговори
я па тоа преди 9 месеца
нямало да вижда семейството си 6години ! ? е що бе , нема да му одат на свиждане ли ?