Адвокатите на Георги: Данните от ДНК-експертизата го оневиняват по случая "Дебора"

Съдът прекъсна делото за Дебора заради спрял ток
Обновена: 28 авг 2023 12:33 | 28 авг 2023 12:11, Стела Стоянова
344
Адвокатите на Георги: Данните от ДНК-експертизата го оневиняват по случая "Дебора"
Снимка БГНЕС, архив

Защитниците на обвинения за нападението над 18-годишната Дебора Михайлова от Стара Загора Георги Георгиев заявиха, че резултатите от ДНК експертизата и от трасологичната експертиза сочат, че „категорично се отхвърля възможността Георги да е извършител на деянието“, съобщава БТА.

Според адвокат Валентин Димитров в ДНК експертизата „няма какъвто и да било биологичен материал по дрехите, с които се твърди, че Георги е бил в нощта на нападението срещу Дебора“.

Още по темата

Намерената на местопроизшествието стъпка от обувка категорично не е на Георги - нито по вид, нито по размер, каза още Димитров.

Според двамата защитници Валентин Димитров и Петко Кънев „прокуратурата изнася доказателства, които обслужват единственото обвинителната теза, затова искахме смяна на подследствеността от главния прокурор на Република България, тъй като считаме, че делото не се води обективно и безпристрастно и всестранно, а напротив- едностранчиво“.

 „Прокуратурата изнасяше до този момент единствено доказателства, които по някакъв начин кореспондираха с тяхната теза. Но в момента, в който стана ясно, че има резултат по изготвената ДНК експертиза и трасологичната такава, районният прокурор се позова на чл.198 от НК, че има забрана от наблюдаващите прокурори, да коментира доказателства по делото“, каза още Валентин Димитров. Според него това е и причината двете досъдебни производства - за нанесената на Дебора Михайлова телесна повреда и за заканите за убийство, да бъдат обединени. Той подчерта, че за нанесената на пострадалата телесна повреда обвиняемият Георги Георгиев няма наложена никаква мярка. „Прокуратурата се запозна с резултатите и предпочете да обедини двете производства, а не да иска мярка в производството за телесната повреда, именно защото резултатът е такъв, че категорично отхвърля възможността Георги да е извършител на деянието", обясни Димитров.

Днес Районният съд в Стара Загора заседава за промяна на мярката за неотклонение, наложена на Георги Георгиев по искане на защитата му. По време на заседанието прокурорите поискаха заседанието да бъде гледано при закрити врата, а защитниците на Георгиев заявиха, че желаят медиите да не напускат съдебната зала. Районният съд обаче уважи искането на държавното обвинение и закри делото тъй като „в хода на настоящото производство е възможно да се допусне разгласяване на факти и обстоятелства от интимния живот на гражданите“, аргументира се съдията.


Миналата седмица държавното обвинение обедини двете досъдебни производства, образувани срещу Георгиев - за нанасяне на двустепенна средна телесна повреда, изразяваща се в черепно-мозъчна травма, мозъчен оток и лека мозъчна контузия, довели до разстройство на здравето, временно опасно за живота, и порезни рани, довели до обезобразяване на лицето и на други части от тялото на 18-годишното момиче.

Делото в Стара Загора бе прекъснато заради липсата на ток и е насрочено отново за 15 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


344
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
285
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Имаш ли връзки, няма значение какви са законите ! Те важат само за нас , нормалните хора ! Искайте по строги мерки "ЗА НАС" ;)
284
0
 
0
 
! Отговори
една жена преди 9 месеца
До Анонимен 293 Скучаещият платен да си прочете пак мой коментар 248 и да види колко минуса ми сложихте и наистина феминистките с номера 251, 255 и 257, които са срещу мен. Много обичате да лепите етикети. Но не ги доказвате.
283
2
 
6
 
! Отговори
ДА преди 9 месеца
От къде тръгнаха,до къде стигнаха!Бяха гаджета и беше домашно насилие,а излезе съвсем друго.Бе,не били компютри,а компоти и не било внос,а износ-от един виц!***!
282
2
 
4
 
! Отговори
една жена преди 9 месеца
До Анонимен 293 Защото Вие ще се радвате дъщеря Ви да доведе Георги ли. Има голяма разлика между двете неща. Вие какво ще изберете да Ви причинят? Това, в което обвинявате Дебора или това, в което е обвинен Георги? За дрогата си има закони. Но не вярвам да я е продавала сама. Сигурно Георги и в това е замесен. Така, че не виждам как това го оправдава. Много ясно доказах, че не съм феминистка и започнахте да пишете пак против мен, в ролята на ЛГБТИ активисти :) Ужас сте.
281
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До една жена 292 Ако синът ви доведе такава щердо раздаваща удоволствие снаха, дали пак така ще мислите? И дали дрогата, която е продавала не води до телесни повреди по-тежки от нанесените й? Но какво ли влизам в диалог със скучаеща феминистка...
280
4
 
2
 
! Отговори
една жена преди 9 месеца
Прави впечатление, че тази статия стои много време на видимо място, а другата отиде в девета глуха. И платените се вихрят само тук :) Интересно, нали :)
279
1
 
4
 
! Отговори
една жена преди 9 месеца
До Анонимен 290 Е, вие пък нали непрекъснато ни осведомявате за нея. Това, с което се е занимавала, не е престъпление. Пък и доставя удоволствие, а не телесни повреди :) Така че, в какво точно я обвинявате?
278
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тъй като благодарение на големия обществен натиск може и да му дадат максимална за деянията присъда, адвокатът му взе да вие на умряло. Мисля, че никой нормален човек не е впечатлен. Адвокатска истерия.
277
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Адвокатин 287 За лошото момче Георги ни проглушихте ушите. Дай да чуем нещо за доброто момиче Дебора, че само с недомлъвки се разбира с какво се е занимавала от 14-годишна.
276
3
 
8
 
! Отговори
смех преди 9 месеца
Какво днк по дрехите той след 1 месец сигурно 10 пъти ги е изпрал.
275
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Елементарно Уотсън Що бе, може да е някой от стотината клиенти на тая карачка, която лъже като... етноса си.
274
2
 
8
 
! Отговори
Адвокатин преди 9 месеца
*** той татуирания ножар много добро момче ши знайти.Винаги поздравява съседите,помага на нуждаещите се,тих,скромен,работлив.Много е загрижен за семейството си ,всяка вечер чете приказки на детето си преди лягане .Неправилно го обвиняват,пуснете го момчето,то е невинно.
273
0
 
4
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 9 месеца
Ако не е бил той значи е светия дух.
272
8
 
2
 
! Отговори
САТАНА преди 9 месеца
Дебора интриганска АВРУК
271
1
 
3
 
! Отговори
една жена преди 9 месеца
До Анонимен 282 Ама на хората им плащат :) Точно, за да пишат глупости.
270
3
 
1
 
! Отговори
една жена преди 9 месеца
До Анонимен 279 Защото, както вече писах, не това, което тя е правела, е престъпление. А този бизнес е за много пари. Затова.
269
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"има свидетелски показания, че обвиняемият Георги Николаев Георгиев е откаран на адреса на пострадалата Дебора и взет от там във времето, в което престъплението е било извършено. Има справки от АПИ, потвърждаващи движението на автомобила, в който е бил Георгиев. Сред доказателствата срещу задържания са и справки от клетки на мобилен оператор, че телефонът му е бил на местопроизшествието, именно във времето на извършването на пестъплението"той е бил, разотивайте се и мълквайте с глупостите
268
2
 
0
 
! Отговори
една жена преди 9 месеца
До Анонимен 278 Всеки формален избор е конкурс :) Пък, ако само така си говорят :) не знам тя как може да заведе дело. Но, щом казвате :)
267
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Колкото са истина резултатите от ДНК анализа за Пригожин, толкова са истина и ДНК резултатите на Георги.
266
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Защо не кажете истината за тази "ученичка "