Адвокатите на Георги: Данните от ДНК-експертизата го оневиняват по случая "Дебора"

Съдът прекъсна делото за Дебора заради спрял ток
Обновена: 28 авг 2023 12:33 | 28 авг 2023 12:11, Стела Стоянова
344
Адвокатите на Георги: Данните от ДНК-експертизата го оневиняват по случая "Дебора"
Снимка БГНЕС, архив

Защитниците на обвинения за нападението над 18-годишната Дебора Михайлова от Стара Загора Георги Георгиев заявиха, че резултатите от ДНК експертизата и от трасологичната експертиза сочат, че „категорично се отхвърля възможността Георги да е извършител на деянието“, съобщава БТА.

Според адвокат Валентин Димитров в ДНК експертизата „няма какъвто и да било биологичен материал по дрехите, с които се твърди, че Георги е бил в нощта на нападението срещу Дебора“.

Още по темата

Намерената на местопроизшествието стъпка от обувка категорично не е на Георги - нито по вид, нито по размер, каза още Димитров.

Според двамата защитници Валентин Димитров и Петко Кънев „прокуратурата изнася доказателства, които обслужват единственото обвинителната теза, затова искахме смяна на подследствеността от главния прокурор на Република България, тъй като считаме, че делото не се води обективно и безпристрастно и всестранно, а напротив- едностранчиво“.

 „Прокуратурата изнасяше до този момент единствено доказателства, които по някакъв начин кореспондираха с тяхната теза. Но в момента, в който стана ясно, че има резултат по изготвената ДНК експертиза и трасологичната такава, районният прокурор се позова на чл.198 от НК, че има забрана от наблюдаващите прокурори, да коментира доказателства по делото“, каза още Валентин Димитров. Според него това е и причината двете досъдебни производства - за нанесената на Дебора Михайлова телесна повреда и за заканите за убийство, да бъдат обединени. Той подчерта, че за нанесената на пострадалата телесна повреда обвиняемият Георги Георгиев няма наложена никаква мярка. „Прокуратурата се запозна с резултатите и предпочете да обедини двете производства, а не да иска мярка в производството за телесната повреда, именно защото резултатът е такъв, че категорично отхвърля възможността Георги да е извършител на деянието", обясни Димитров.

Днес Районният съд в Стара Загора заседава за промяна на мярката за неотклонение, наложена на Георги Георгиев по искане на защитата му. По време на заседанието прокурорите поискаха заседанието да бъде гледано при закрити врата, а защитниците на Георгиев заявиха, че желаят медиите да не напускат съдебната зала. Районният съд обаче уважи искането на държавното обвинение и закри делото тъй като „в хода на настоящото производство е възможно да се допусне разгласяване на факти и обстоятелства от интимния живот на гражданите“, аргументира се съдията.


Миналата седмица държавното обвинение обедини двете досъдебни производства, образувани срещу Георгиев - за нанасяне на двустепенна средна телесна повреда, изразяваща се в черепно-мозъчна травма, мозъчен оток и лека мозъчна контузия, довели до разстройство на здравето, временно опасно за живота, и порезни рани, довели до обезобразяване на лицето и на други части от тялото на 18-годишното момиче.

Делото в Стара Загора бе прекъснато заради липсата на ток и е насрочено отново за 15 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


344
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
265
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А да ба ... конкурси за сектретарка. За вас не знам, аз нямам секретарки, само шефа има. Па ся кво и е казал за ко иго е казал негова си работа, ше казва квот си иска. Тя момчето, явно щото не беше от града и не знаеше срещу кого тръгва ама научи.
264
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До ПАК ПИТАМ - Какво?- гласоподавател; Кога? - млад; Къде? - Герб; Колко? - за 50 лв и да кара другите да гласуват насила!
263
0
 
3
 
! Отговори
една жена преди 9 месеца
До Анонимен 272 Затова има конкурси и се гледат документи, умения и т.н. Не си мислете, че ние не страдаме от такива жени :) И на нас ни е криво, когато назначават някоя такава, вместо нас, дето не сме. Та, не е трябвало да й говори така, а да каже избрах другата, защото има такова образование и може това и това.
262
1
 
5
 
! Отговори
хм преди 9 месеца
До колкото разбрах и двамата адвокати са пенсионирани, бивши БОП - аджий.
261
9
 
5
 
! Отговори
Пича преди 9 месеца
Яваш явааааш.... хаахаха! БРАВО ЖОКРААА! Другия път, поне и набий два шамара, да има за ко!
260
8
 
6
 
! Отговори
Пича преди 9 месеца
Опаааа! КО СТАНА Е? Май май ... нямало такова нещо! А? Нашия чуек невинен, а?
259
1
 
0
 
! Отговори
една жена преди 9 месеца
До Анонимен 268 Не съм чувала за такъв случай. Какво имате предвид под "жестоко наказвани"?
258
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"При Дебора вече повече от два месеца са минали, та белези трудно ще се видят по тв, освен, ако не ги покажат отблизо." - Което озанчава, че .... няма обезобразяване ... следователно ... телесната повреда е ... лека.
257
1
 
1
 
! Отговори
една жена преди 9 месеца
До Анонимен 257 Не Ви вярвам, но щом казвате :) В случая наистина виновен е шефът Ви, защото всички трябва да се обличат прилично на работното място.
256
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До една жена 264 Има жени, коитоне искат деца, но биват жестоко наказвани от околните, заради това и в моемтна, няма начин, те да бъдат зщаитени.
255
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
При Дебора вече повече от два месеца са минали, та белези трудно ще се видят по тв, освен, ако не ги покажат отблизо. На оная жена, дето я гърмял загубеният и съпруг, бил я с винкел, мушкал с отвертка се виждат и с просто око страховити рани и белези. Който и да е, не трябва да му се разминава. И най-важното, да го изловят.
254
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
""Не, не бях аз, не съм бил там, имам алиби за конкретния ден и час" и т.н. Никой ли не го е разпитал този човек? Защо нито една медия не се е опитала да вземе неговата версия?" - Разпитали са го и са репили, че лиспват доказателства за алибито му. А неговат версия - от коя медия? ОТ БТВ? Нова? 100 канала в YouTUbe, дето правят луди пари, каот кажат, че той е най-лоштоо нещо на земята след Хитлер?
253
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Адвокатът на Георги се е доказал отдавна като изпечен мошеник. Точно него ли ще цитирате? Той може да им даде дрехи, които не е носил от една година и там да търсят ДНК от Дебора.
252
5
 
2
 
! Отговори
една жена преди 9 месеца
До Анонимен 258 Ами, виждате ли : общоприета роля. Да раждаме деца не е общоприета роля, а нашата природа. И в това няма нищо лошо. Напротив. Да си майка е голямо щастие. Не съм чула някой да е упражнявал такова насилие. Интересно, че троловетe си мълчат :) Значи сте Вие :) Пишете едно, после точно обратното. Само и само да ме обвинявате в нещо :)
251
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 255 - Ако висчко за него, кеото се говори е вярно - сводник, насилник, ММА, стероиден, чст от банда ... брат - ЪБСУРДТД ... ТОй ще е тоя, дто изнасилва.
250
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
кво право, кви пет лева те гонят, бе? ако е бил наистина невинен е можел да каже "Не, не бях аз, не съм бил там, имам алиби за конкретния ден и час" и т.н. Никой ли не го е разпитал този човек? Защо нито една медия не се е опитала да вземе неговата версия? Защо самият той не е направил какъвто и да е било опит да прокара своята теза, че не е той? Дори да не допускат медии до него, адвокатът му е могъл да говори пред медиите. Как това се случва изведнъж като мокър *** на буза?
249
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 257 - Че какво е това не можело? Шефът има право да си избира работниците, той е работодател в крайна сметка. Не е длъжен да взема всяка мераклийка. Само трябва правилно да си формулира отказа.
248
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Дебора е белязана ... мъ ни съ вижда.
247
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"Тази конвенция като цяло слага фокус върху доста неща, които съществуват главно при малцинставата, но при нас ги няма и за това си мислим, че нещо кой знае какво. " - Ами да направят закон за тях си .. какво беше чевермето, евермето, какви им бяха там "законите".
246
1
 
1
 
! Отговори
252 преди 9 месеца
До Анонимен 256 Благораря ти! Ужасно е, че дори има и жени, които са против собственте си права.