"Магия" стопила злато, съдят жена за измама

Взела от 17-годишна накити и пари
13 сеп 2023 12:23, Александър Попов
14
"Магия" стопила злато, съдят жена за измама
Снимка: БГНЕС

Жена на 27 години е предадена на съд за измама при разваляне на магия, съобщават от Апелативната прокуратура в Пловдив.

Деянието е извършено в периода от 31 октомври до 10 ноември 2022 г. в Стара Загора.

Обвиняемата излъгала 17-годишно момиче, че ще развали направена магия, като затова взела пари и златни накити на обща стойност 1430 лв., уточняват от обвинението.

В края на октомври м.г. 17-годишната пострадала е видяла в интернет сайт обява за жена, която твърдяла, че е „ходжа“ и можела да предсказва бъдещето, и я е потърсила на посочения номер за повече подробности.

Г.И. се представила за ходжа от Бургас. Отговорила на момичето, че има направена магия върху златните накити, които носи, и поискала парична сума, за да я премахне. Пострадалата ѝ изпратила 230 лева и 150 евро. След няколко дни получила чрез куриерска фирма шише вода и амулети, които изхвърлила. Впоследствие Г.И. поискала златните накити на пострадалата - три златни пръстена и два златни синджира.  След няколко дни Г.И. се обадила и казала, че златото "се стопило", което означавало, че е „омагьосано“, посочват от държавното обвинение.

Пострадалата не повярвала и поискало златото да ѝ бъде върнато, но обвиняемата отказала и блокирала телефонния ѝ номер.

Предстои да бъде насрочено дело за разглеждане в Районния съд в Стара Загора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Нютон преди 6 месеца
Всичко е точно - ако жената може да докаже пред съда как магията е стопила златото, значи няма казус
8
1
 
5
 
! Отговори
Роза преди 7 месеца
Докато има наивници,ще има и измамници!"Аз като съм те лъгала,ти защо си ми вярвала?"-реплика на врачка към измамена клиентка.
7
3
 
4
 
! Отговори
Едно време преди 7 месеца
в нашия квартал имаше една много стара баба Люба, беше ромка, умееше да разваля черни магии. Много я търсеха хората. Веднъж баща ми отиде да я пита дали ще спечели конкурса за директор на училището в квартала, и с майка ми бяха отишли при нея и питали я и Люба им казала - брате, ти че ша го спечелиш, ша го спечелиш, ама обърнете внимание на дъщерята, че е ялова, бездетна ша е, ша са ожени, ама нема да имат родни деца. И така й стана, кака не можа да има деца и си осиновиха едно.
6
2
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 7 месеца
До АнонименТака е не е луд този който яде баницата а този който го дава. Неграмотен и безверен народ това заслужава....
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ммичето как е дало златото си на тази? Ако го е изпратила чрез куриерска фирма, обявила ли е стойността му?
4
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Наистина не разбирам за какво я съдят???? До колкото разбирам потърпевшата си е предала парите и златото съвсем доброволно!? Тогава, откъде знят че е нямало магия, и че златото не се е стопило???
3
2
 
5
 
! Отговори
История преди 7 месеца
и го изпратили в изгнание. Станал поп на селото. Беше бая възрастен, накрая ходеше бая сгърбен, все в едно черно расо. Спеше в църквата в една малка стаичка 2 на 2, сега мисля че я превърнаха в дърварник. Правеше си такива мръсснии работи. Много хора го виждаха и на много хора лоши неща се случваха. Даже казваха, че от братството го анатемосали. Ама почина отдавна. Все пак Бог да го прости и той да го съди, ако е правил такива лоши неща!
2
0
 
6
 
! Отговори
rofl преди 7 месеца
Това е за мешерето, не е за нормален съд. Направете колонка гаджалски неволи за такива статии...
1
2
 
4
 
! Отговори
История преди 7 месеца
Едно време попът на нашето село, поп Грую се казваше, говореха хората, че прави черни магии на хората. Бях малък. Имаше зад църквата едно много старо гробище, денем и нощем хората го виждаха там. Даже баба Мария, когато почина мъжа й, и викнаха свещеника да прави молебен, го беше видяла с ножица да реже от косата на мъртвеца. Искаха до патриарх Максим да пишат. Старите хора говореха, че навремето Грую бил архимандрит в София, но заради неговите увлечения по злото го отличили от братството.