Прекратиха делото за гражданството на Кирил Петков

Първоначално случаят бе обект на работа на специализираната прокуратура
63
Прекратиха делото за гражданството на Кирил Петков
Снимка: БГНЕС

Районната прокуратура в София прекрати делото за гражданството на Кирил Петков,  съобщиха от държавното обвинение за БТА.

Както е известно, това е разследването срещу Петков, което започна след сигнал, свързан с декларация, подадена от него преди да бъде служебен министър.

Първоначално случаят бе обект на работа на специализираната прокуратура, преди тя да бъде закрита. Тогава документите отново бяха изпратени в СРП.

В сигнал до държавното обвинение са казваше, че Кирил Петков е подал невярна декларация, в която е потвърдена неистина. В нея се описваше развитието на двойното му гражданство.

От прокуратурата тогава казаха, че по закон няма как да започне разследване. Това постановление бе потвърдено от две инстанции. Наскоро върховната прокуратура отново изпрати делото в СРП. Това стана причина да бъде поискан имунитетът на Петков като депутат, като той сам се отказа от него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
2
 
! Отговори
Сиромах преди 7 месеца
Един кратък виц:Баща със синът си на риболов.След дълго чакане на хляб, никакво кълвене. Бащата казал на синът си да отиде до колата и донесе бисквити, които са в жабката, синът му отговорил,че ги бил изял.Изпратил го след малко да донесе вафлите от жабката, синът му отговорил,че и тях бил изял.Тогава бащата казал я яж и червеите и да си ходим!Закривайте при това положение следствие, прокуратура, съд,разни съдебни съвети и други свързани с првораздаването и да се приключва с държавата изобщо!
47
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Пocoлcтвoтo Пepe...
46
0
 
12
 
! Отговори
Х преди 7 месеца
Абе с тези наши съдий и прокурори до никъде няма да стигнем-всички чакат нареждане от ПОСОЛСТВОТО!!!
45
1
 
7
 
! Отговори
Питам преди 7 месеца
Дъщеря му Дея с какво гражданство е.
44
0
 
12
 
! Отговори
ъ преди 7 месеца
Изпраха го и Киро. Брао, брао ...
43
0
 
9
 
! Отговори
Кух профил преди 7 месеца
Прекратиха делото. Той не е гражданин!
42
0
 
11
 
! Отговори
малка подробност преди 7 месеца
Превод на новината е :НЕ Спазвайте законите!!!
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Таня, разбирам загрижеността Ви от слабата подготовка на студентите, но тя няма ТАЗИ връзка с вашия гост, която искате да изведете.1.Икономическите показатели са установени(натрапени) точно от страни, които нямат природни ресурси и печелят от лъжа.Те включват единствено движение на покуоко-продажби,Ти струваш толкова, за колкото можеп да се продадеш сега.2.Начинът на преподаване сега у нас е по настояване на тези, които хвалите.3.И при тях, даже повече при тях повечето от завършилите са бройка.
40
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Прекратили му делото? Е, това не е новина, нали затова беше големия зор да си сложат свой главен прокурор? Пък и той е честен и искрен до мозъка на костите, чудно защо още не са му дали някой медал или орден? Все пак, това си е постижение - да лъжеш и мажеш безнаказано, да нарушиш закона и после да се измъкнеш сух от водата...
39
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Защо им е, тоя вече направи стаж в БГ.
38
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Така ли ще продължава пОДМЯНАТА?
37
0
 
17
 
! Отговори
Адвокат А. преди 7 месеца
Имаш крава,пиеш мляко.Имаш гл. прокурор,вкарваш в кауша когото искаш и оневиняваш даден индивид,който ти е полит. парньор.За реформата в прокуратурата,ще почакаме Хр. Иванов да се наспи...
36
1
 
16
 
! Отговори
Орлов мост преди 7 месеца
Честита Промяна!
35
0
 
20
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 7 месеца
За обикновените хора , делата са по бързата процедура , но за номенклтурите се прекратяват веднага и са самата невинност . Обикновен човек съдиите и обвинителите могат да го хулят , но той не може да им противоречи или да се изказва , ако не му даде думата арогантния съдия . Това е самата истина за която потвърждавам от личен опит .
34
2
 
8
 
! Отговори
до Таня преди 7 месеца
Вашият специалист от "бръшляновата лига", точно защото е богат и от старите протестантски центрове на мисълта, да беше се регистрирал като стопански субект и да си изнесе сказката, който иска да му промиват мозъка, да си плати вход, В българските държавни висши училища, даже в духовнте нехристиянски, не може всеки да проповядва каквото си иска. Защото "правенето на пари" е термин точно на протестантите. Бройката манипулирани мозъци му е целта.
33
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Айде сега някой нападжия да ми обясни на коя """държава""" се очаква да плащам данъци и за какво?
32
10
 
4
 
! Отговори
Таня преди 7 месеца
Тази бумащина само в бившите соц страни я има. Sales мениджъра ни искаше да изнесе лекция в СУ пред студенти и не му позволиха, защото нямал педагогическо образование. Човек, правещ около 15 милиона евро продажби по целия свят нямало как да учи хората. Трябвало леличката от унито, дето и един домат не е продала през живота си. На запад, всяко CEO на голяма компания води лекции в най-престижните унита, включително бръшляновата лига.
31
0
 
26
 
! Отговори
Алекс преди 7 месеца
Новоназначеният главен прокурор Сарафов започва да се отблагодарява за назначението.
30
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"по закон няма как да има разследване" какво значи това? Че законните се пишат, за да няма разследване и наказания. За да има вратички. Никакви чужди грацдани не бива да има в правителството и в парламента. Никакви. В момента Зеленски е с британско гражданство, жена му, децата му също, всичките там във висшия апарат са чужди граждани, Новоназначеният им за военен министър (който хабер си няма от армия, но е търгопвец), е с американско, ... Двойно гражданство е равно на многобрачие
29
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Не ве не може да бъде! НУЛЕВА КОРУПЦИЯ