Разследването по случая "Дебора" приключи, повдигат обвинение на Георги

Мотивът за нападението е ревност, смятат от прокуратурата
11 ное 2023 12:05, Александър Попов
51
Разследването по случая "Дебора" приключи, повдигат обвинение на Георги
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата приключи разследването по случая с 18-годишната Дебора Михайлова, съобщи районният прокурор на Стара Загора Таня Димитрова, цитирана от БТА.

Считаме, че сме събрали и проверили нужните доказателства, за да докажем виновността на лицето, обясни Димитрова и посочи, че предстои внасяне на обвинителен акт в съда. Тя добави, че е започнало предявяване на материалите по делото на защитниците и се очаква то да приключи другата седмица. По време на разследването са разпитани множество свидетели, направени са експертизи, следствен експеримент, претърсвания и огледи.

Още по темата
Георги Георгиев е обвиняем за нападението на Дебора. Преди дни Районният съд на Стара Загора отказа да промени мярката му за неотклонение и го остави за постоянно в ареста.

Прокурор Димитрова посочи още, че престъплението срещу Дебора е било предумишлено и е имало предварителна подготовка. Тя обясни, че не са открити биологични следи на местопроизшествието от обвиняемия Георгиев, но са събрани достатъчно доказателства за формиране на извода, че той е извършител.

Според разследващите мотивът за нападението е ревност. От април до юни т.г. е имало шест пъти закани от негова страна към момичето. Прокурор Димитрова каза, че обвиненията срещу Георгиев са за закана за убийство и принуда, както и причиняване на две средни телесни повреди.

Сигналът за нападението над 18-годишното момиче е получен около 23:30 часа на 26 юни. На 27 юни обвиняемият е задържан за срок от 24 часа, като тогава е бил в условията на вече наложено наказание „пробация“ от януари т.г. за подобно престъпление. Той е освободен с постановление на Районния съд, след като съдебният състав счита, че според събраните доказателства по делото, престъплението се квалифицира като нанасяне на „лека телесна повреда". На 31 юли Георги Георгиев беше задържан с постоянна мярка „задържане под стража" по другото досъдебно производство - за закана с убийство спрямо 18-годишното момиче. На 9 август Окръжният съд в Стара Загора потвърди наложената мярка за неотклонение. Случаят с насилието на момичето предизвика протести в цялата страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още по темата: Стара Загорадебора
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До ХИЧО - Какви два пръста? Ти да нямаш прсти като шпекови салами, бе?
28
1
 
1
 
! Отговори
Де да знам преди 5 месеца
Защо ли си мисля, че от това дело нищо няма да излезе. И каква пък ревност? Вие видяхте ли как изглежда Дебора-та?
27
3
 
7
 
! Отговори
ХИЧО преди 5 месеца
Ето ги героите на днешното време,като този индивид на снимката.Челото му е два пръста,никога не е прочел дори една страница през живота си.Голяма,противна брада,задължително с въшки.Нагъл,арогантен,аморален,агресивен.......
26
0
 
0
 
! Отговори
ШИК преди 5 месеца
До Анонимен ТИ ЛИ ПОЕМАШ РАЗХОДИТЕ В УНИВЕРИТЕТА!
25
3
 
6
 
! Отговори
BG преди 5 месеца
Пуснете човека нее виновен. Самонараняването е мазохизам.
24
5
 
10
 
! Отговори
Божи преди 5 месеца
Този си е чист СВОДНИК. Явно някой му пази гърба за да не се разкрие организацията. Това не е ревност, а СКЛОНЯВАНЕ КЪМ ПРОСТИТУЦИЯ.
23
6
 
8
 
! Отговори
БЕН преди 5 месеца
12 години затвор.За да се вразуми.
22
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ориенталски сапунен сериал между гангстер-охранител и чалгализирана сервитьорка. Той обичал да си шамари любовницата а тя си падала по грубите, лоши момчета. каква драма с предизвестен край . Пуснах сАлза....
21
1
 
20
 
! Отговори
G.I. Joe преди 5 месеца
Тоя според мен е от ромската махала.
20
0
 
14
 
! Отговори
One s преди 5 месеца
Е, сигурно съда ще го пусне срещу 2000лв.то за съучастие в убийството за 5000 си вънка.... НЕМА ТАКЪВ СЪД КАТО ВЪВ БЪЛГАРИЯ
19
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Докога държавата ще толерира съществуването на подобен вид заведения,в които кипи латентна престъпност ?Гошето,като го гледам здраво и право момче,защо не се хване някъде да работи нормална работа,ами охрана станал ? Мързеливо,едноклетъчно същество,на всичкото отгоре некъдърно да си изкрва с честен труд прехраната,захванало се с проститучия и наркотици!Наскоро в Зарата си замина скоропостижно един друг завършен ембецил-охранител Мишо Мутанта-да ме прощава Господ,преди него пък Фаса....
18
6
 
21
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 5 месеца
Бащата да плати на някой в затвора и да го направят момиченце.
17
8
 
30
 
! Отговори
пияница мистик преди 5 месеца
Разбира се, този извеpг трябва да бъде осъден възможно най-строго. Не може мъж да посяга на жена по какъвто и да е повод. Какво? С терор и насилие ли ще я задържи? Освен да я накара да се страхува от него и да го намрази тайно нищо друго няма да постигне. Както се казва, жена и с букет не се удря. Но има и един малък % вина и в тази девойка. Защо изобщо се е хванала с този? Не вижда ли, че прилича на тaлибан. Те самите си търсят тази визия и характерите им са талибански
16
10
 
17
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 месеца
Типичен продукт на демокрацията, искахте такива да имат права, на ви сега ;) !!!!
15
32
 
10
 
! Отговори
Димитрия преди 5 месеца
Свобода за Георги!
14
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Прилича ми на мутра и закоравял престъпник. Човек способен на подобно зверство не е наред с главата. Има ли майка и баща този садист и горди ли са от постигнатото?!?
13
7
 
32
 
! Отговори
Този олигофрен е преди 5 месеца
Представителна извадка на съвременната българска младеж.
12
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тоя пич така се нае&ба сам в г&за че всеки ден му минава като месец и се чуди къде се намира. От як нощен живот с мацки и купон, в яката мизерия в ареста и панделата...
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Наистина. Пий си аповете
10
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Абдолютна от репка! Принципно съм против смъртни присъди за мноооого по-големи престъпления. Смятам, че да гледаш до края на живота си в стената е по-гадно. Но такива като тоя са просто излишни!