ДНК експертиза сочела, че няма материал от Дебора по Георгиев

Това оборвало тазата, че той е нападателят
59
ДНК експертиза сочела, че няма материал от Дебора по Георгиев
Снимка: БГНЕС

"Резултатите от ДНК експертизата и трасологичната такава сочат, че по Георгиев няма каквито и да било следи от кръв или друг биологичен материал от пострадалата Михайлова", заяви адвокатът на обвиняемия Георги Георгиев Валентин Димитров пред bTV. "Извършена и трасологична експертиза от стъпка от обувка, намерена на местопроизшествито, сравнена е с обувките, иззети от Георгиев, и експертизата е категорична, че това не са неговите обувки, не отговарят нито по вид, нито по размер", допълни той.

По думите му дрехите и обувките са иззети от къщата на Георги часове след инцидента и не е възможно да са били изпрани.

Още по темата
Според защитата тези факти категорично оборват тезата, че Георги Георгиев е нападател на Дебора Михайлова.

По думите на Валентин Димитров те не са били запознати с доказателствата, по които Георги Георгиев се привлича към наказателна отговорност.

Той твърди също, че няма доказателства, че в нощта на нападението Георгиев е пътувал от родното си село до Стара Загора, каквато информация се появи в свидетелски показания.

"Подзащитният ни е задържан за закани за убийство според прокуратурата, към което дело е присъединено това за телесната повреда на Михайлова. По делото за телесната повреда Георги продължава да няма каквато и да е мярка за неотклонение. Обвиненията за заканите за убийство са просто несериозни – „заканил се с убийство на Михайлова, като размахал заплашително ръце към нея, тя му казала, че не го е виждала ядосан, след което я ритнал по крака““, посочи адвокат Димитров.  Защитата на Георгиев е поискала да смени съдебния район, в който се води досъдебното производство. По думите му разследването се води едностранчиво и необективно.

"Депозирали сме искане до и.ф. главен прокурор, тъй като върху магистратите и вещите лица от Старозагорския съдебен район се оказва безпрецедентен натиск. Бяха отстранени зам.-окръжният прокурор, наблюдаващия прокурор, вещото лице не за друго, а за изразено от тях вътрешно убеждение, различно от обществения гняв", каза още адвокатът.

Считаме, че сме събрали категорични доказателства, че обвиняемото лице е извършило престъпленията за които са му били предявени три обвинения за тежки умишлени престъпления. Удовлетворени сме от днешното решение на съда, с което искането за изменение на мярката за неотклонение беше оставено без уважение“, каза наблюдаващият прокурор Десислава Калайджиева.

Калайджиева не пожела да отговори на въпрос, свързан с резултатите от ДНК експертизите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още по темата: Георги Георгиевдебора
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
5
 
! Отговори
Мен преди 8 месеца
Добре доши в Стара Загора.18 годишен помете три момичета с бмв, ама не е негово, местна мутра сгази дете на пешеходна пътека и не е виновен. Да живее зарата. После да не се оплаквате, че обезлюдявало. Ще чакате тези да ви издържат.
52
0
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 8 месеца
значи нема да има "самообесил се" съдебен лекар на некоя детска катерушка...
51
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Докато не хванем правосъдието в собствените си ръце нищо няма да стане. Тоя наглец наемаш десетина такива като него да му разкажат играта и ще видим после дали ще го направи втори път.
50
1
 
3
 
! Отговори
една жена преди 8 месеца
Платените се развихрили :)
49
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Дръж се, пич, България е с теб!
48
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Свобода за Георги и съд за уруспията Дебора!
47
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не обръщайте внимание на НЕкоалицията ,гледайте само в ркламирани подобни случаи като Дебора ! Колкото повече гледаме такива новини по малко ще не разбираме големите подаръци от НЕкоалицията ППДБ- ГЕРБ СДС! Имате ли ток ? Е, скоро няма да имате . А увеличенията които ви дават няма да стигат новите пазарни цени. Очаквайте нови увеличения на стоки данъци , комунални услуги с удобното представяне от НЕкоалицията! Иначе по принцип Путин е виновен за всичко ! Спи народе, спи !
46
2
 
8
 
! Отговори
Споко преди 8 месеца
Има свидетели които са го закарали на адреса в точния час както и вече е проследен телефона му до коя клетка е бил най близо точно до дома и
45
1
 
15
 
! Отговори
Мнение преди 8 месеца
Този е типичен психопат, нагъл, безчувствен и брутален. Смее се в камерите, сякаш ни казва:" Ще се измъкна от заспалото ви некомпетентно правосъдие."
44
12
 
5
 
! Отговори
фен преди 8 месеца
Доста несериозно,даже смешно звучи да се обвинява някой,когото са познали по парфюма и по част от брадата. Абсолютно скалъпена история,що се отнася до извършителя.
43
2
 
9
 
! Отговори
Въпроси? преди 8 месеца
Кога е взет този биологичен материал? Колко дни след като е изхвърлил дрехите и се е изчистил? Той да не седи така и да чака да го тестват! Свидетили няма ли, които да са го видели да влиза или излиза? Камери няма ли?
42
2
 
9
 
! Отговори
Алооо преди 8 месеца
Колко дни минали след зверството, и кога се сетиха да му вземат на този психопат биологичен материал?
41
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Заглавието на публикацията е много интригуващо. Вие като филиал на Старозагорското следствие ли действате? Ама заместник-окръжния прокурор вече го свалиха!
40
1
 
0
 
! Отговори
една жена преди 8 месеца
До Анонимен 32 Ха-ха-ха. Човекът на морала, който е силно против проституцията, харесва сводничеството. Да си дойдем на думата! И Вие ли сте в този бизнес? Те нямат нужда от организация. Всяка може да си практикува сама. И на лекар може да си ходи, когато получава целия приход от дейността си. И охрана да си наеме. Значи уж сте морален, а одобрявате престъпленията, които се занимават с неморални дейности :):):)
39
2
 
3
 
! Отговори
ВЕтЪра на ПОДмяната преди 8 месеца
НЕкоалицията как е , продадохме ли вече реакторите за АЕЦ "Белене (НИЩО ЧЕ СА ГАДНИ РУСКИ )на Зеленски?Министрът на ПП Денков заяви преди дни че се работи да се премахнат енергийните ни източници и заменят с (правилните ) алтернативни !Пиша го тук защото на ми/, / .си .р/. ки .... те им се плаща сега да ни занимават с Дебори , Божковци за да не разбираме какво ни се гласи . Забравихте как ПП дойде със записи на спящият Борисов с кюлчета и пачки и АКП ВИДЕА финансирани отСАЩПрочети още на: https://dnes.bg/temida/2023/08/29/advokatyt-na-debora-propuski-v-razsledvaneto-sa-dali-vyzmojnost-
38
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ДНК експертиза се прави по решение на следствието и прокуратурата, а не по желание на обвиняемия и адвокатите му. Вината може да бъде доказана и без ДНК експертиза. Която може да бъде манипулирана и невярна. Следите в първите часове и дели, заличени...
37
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Няма и да има след като са му дали съвет как да се изчисти.
36
2
 
2
 
! Отговори
една жена преди 8 месеца
До Анонимен 37 Чета текста на всички статии :) И внимавам кой твърди нещо. Защото, когато е адвокатът на обвиняемия, не е много сигурно твърдение :)
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 33 А да Ви хрумва, че напливът може да е насилствен. Особено след случая. Те и сами могат да си организират охрана и лекар. Плащат си, получават.
34
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До една жена 31. Ти четеш ли текста на статията или си се отдала на произволни фантазии ?