Разследват полицаи заради гонката в Стара Загора

Проверката е за причинена смурт по непредпазливост
Обновена: 2 яну 2024 16:09 | 2 яну 2024 16:09, Стела Стоянова
59
Разследват полицаи заради гонката в Стара Загора
Снимка БГНЕС, архив

Окръжна прокуратура - Стара Загора извършва проверка за действията на полицейските служители при случая от 30 декември вечерта, когато 58-годишния бивш републикански шампион по борба Пламен Пенев почина след гонка с полицията, пише БНР.

От пресценъра на Прокуратурата съобщават:      

На 31 декември 2023 г. в Окръжна прокуратура-Стара Загора е образувано досъдебно производство във връзка с получен сигнал за това, че на 30 декември 2023 г., вечерта, в гр. Стара Загора, след неподчинение на полицейско разпореждане и преследване с патрулни полицейски автомобили, е възникнало пътнотранспортно произшествие.

Установено е, че П.П., на 58 г., е починал след принудителното му изваждане от автомобила от полицейските служители.

След като случаят е докладван на дежурен прокурор от ОП-Стара Загора незабавно са предприети действия с оглед изясняване на обективната истина. Назначена е съдебномедицинска експертиза за установяване причините за смъртта на П.П., която е възложена на екип от трима съдебни медици от Съдебна медицина - гр. Пловдив. Предстои представяне на заключение от експертите за изясняване причините за смъртта на 58-годишния мъж, като сред възможните е и механична асфиксия.

Работата по изясняване на случая продължава, събират се голям обем от доказателства за евентуално извършено престъпление по чл.123 от Наказателния кодекс – за причиняване на смърт при професионална непредпазливост от страна на полицейските служители.

Екип от наблюдаващи прокурори от Окръжната прокуратура - Стара Загора ръководи извършваните процесуални действия. Самото разследване е възложено от и.ф. главен прокурор на Република България на екип от следователи при Националната следствена служба, гр. София. В случай че се съберат достатъчно доказателства, ще се пристъпи и към повдигане на обвинения спрямо всички отговорни лица.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
6
 
6
 
! Отговори
Емигрант преди 4 месеца
Защо е бягало това борче ? Като му гледам годинките и пресметна стигам до мисълта, че е борец от онова време на 90-те когато борчетата гонеха хората да им плащат "охрана" ! Щом е бягал от полицията означава, че е престъпил законите и полицията не е длъжна да му осигурява "медицинско" изваждане от автомобила ! Доколкото разбрах от познати в Ст.Загора този е бил освен бандит навремето, но и наркодилър днес ! Пак питам ЗАЩО Е БЯГАЛ ? Честен и почтен човек бяга ли от полиция или съдейства ?
30
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Много се изнежиха хората. Бийш му два шамара и той вземе, че се гътне.
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 26 По-хубави няма.
28
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Седемте куки- главорези трябва незабавно да бъдат уволнени и вкарани в пандиза!
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Та що е бягал байкото не се разбра?
26
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Много агресивни тези милиционери, нещо не е наред в т. н. Система. Пълно е с гологлави, разпасани, татуирани комплексари.
25
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Руските олигарси и приятели на Путин- Дерипаска,Милер,Розенберг, Чорни,Авен,Абрамович,Фридман,Векселберг са дълбоко загрижени и страдат за съдбата на средностатистическия българин.
24
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Знаем как се разследва когато става въпрос за полицаи ,българската поговорка гарван на гаряан око не вади
23
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В България полицията и съдът са некомпетентни и корумпирани. Няма правосъдие.
22
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Полицаите от видеото са убийците на Пламен Пенев. Като е катастрофирал/ забележете, ударил, или ударили са го с полицейската кола/, от колата трябва да го извадят медици, в присъствието на следовател...а не преследващите го. Може да са го били на лична основа, в града всички се познават. Полицаите са превишили нагло правата си. Ножът може да му е подхвърлен. Дори и да е имал нож, трябва ли да го убият?
21
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Така ще е щом началниците им ги толерират и мотивират. Докато не ги подгонят законите под ред. Ще убиват и ще им се разминава на големите.
20
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен=Молете се да не ви се случва да ви бият за "нищо" полицаите,защото наскоро станах случаен свидетел на подобна случка! Видях полицейско издевателство и гавра над 84год.човек,който никому нищо лошо не беше сторил! Бяха го спрели за изгоряла крушка на единия фар,последва проверка за алкохол,накараха човека да духа поне десет пъти! Оказа се,че дрегерът е повреден,ходиха да го сменят,домъкнаха се още четирима гавази,наобиколиха безпомощния човек като зверове! Картината беше потресаваща
19
5
 
8
 
! Отговори
Аноним преди 4 месеца
Само не разбрах защо този човек е тръгнал да бяга Полицаи идват за проверка по сигнал а той бяга защо Ако седеше подчинил на проверката сега щеше да е жив
18
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Слагайте си камери в колите Снимайте на видео всеки път когато имате работа с полицаи Няма закон който да забранява снимането на хора нан обществено място Точно обратното -има Закон за Авторското право и сродните му права , чл 13 който разрешава снимането на хора на обществено място и , или в хода на обществената им дейност Полицай няма право да ви забранява да го снимате на обществено място Според закона за МВР , чл 4 , те вършат дейността си в условия на публичност и отчетност
17
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Лошото е чме страхливи тук в България Тия дето са снимали е трябвало да спрат , да слязат и да снимат всичко много по добре Но хората ги е страх от полицията Помните ли клипаа дето футболиста му вдигаше колата паяка за неправилно паркиране Отстрани някой снимаше видеото и някакъв шеф от полицията казва на подчинените си - Тоя го задръжте и него , щом се прави на оператор Шефа си мисли че е господ и може да задържа всеки без причина
16
0
 
17
 
! Отговори
До колегатата долу преди 4 месеца
Ти остави Америка, тук ако бяха убили некой ром, сега жандармерия щеше да пази районното. Българите са овце!
15
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Сега шефовете им манипулират записите от камерите в патрулките им , за да ги спасят Не разбирам защо винаги пазят своите служители
14
0
 
19
 
! Отговори
При бай Ставри преди 4 месеца
Нема нужда от много резследване, всичко се вижда на клиповете.
13
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
След такова нещо в Америка щяха да се вдигнат милиони на протест , тук си пишем само по интернет
12
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Вчера бяха шерифи -бабаити , днес се крият в домовете си , пуснали си по една седмица неплатена отпуска и треперят от страх че ще ги съдят за убийство