Съдът отне 66 имота на Симеон Сакскобургготски

Те са на България
20 яну 2024 16:30, Стела Стоянова
170
Съдът отне 66 имота на Симеон Сакскобургготски
Снимка БГНЕС, архив

България е собственик на 66 имота в Рила планина, които са част от казуса с т.нар. „царска“ реституция.

Софийски Окръжен Съд призна България за собственик на 66 недвижими имоти. Това стана след повече от десетгодишна съдебна битка.

Имотите представляват гори и земи от горския фонд в Рила планина с обща площ от около 16 хил. дка. и са по последното висящо дело относно казуса с т.нар. „царска” реституция.

Производството по делото е образувано по искове на държавата чрез министъра на земеделието и храните срещу наследниците на бившите царе Фердинанд I и Борис III.

През 2019 г. бе сключена съдебна спогодба с част от ответниците, представители на фамилията В. и делото спрямо тях е прекратено. С постановеното решение съдът признава, че държавата е собственик на процесните имоти ex lege, по силата на действалите Закони за горите, както и че не е имало основание за реституция на процесните горските имоти. Решението на Софийски Окръжен Съд е неокончателно.

Ако така постановеното решение на съда остане в сила, С.Б.С и сестра му М.Б.Х ще трябва да възстановят на Държавата присъденото им обезщетение от Европейският съд по правата на човека (ЕСПЧ) за имуществени вреди в размер на 1 635 875 евро, вследствие наложения мораториум от НС през 2009 г. /БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още по темата: съдимоти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
4
 
! Отговори
Последна новина преди 3 месеца
Разбрах от мой човек който е по високите етажи на властта че са му взели на Симеон и Черни връх барабар със снегът.
50
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Александър Батемберг също има наследници. На тях нищо ли няма да дадем? Сакскобургите ограбват всички имоти на Батемберг.
49
2
 
3
 
! Отговори
Милионер преди 3 месеца
Хайде монахиньо. Не съм от православната им църквата, но си купувам свещички и ги паля. Както и цигарите си. Свещите в цъквите ни, тези българските ни, но не и в Невски. Но пък, цигарките си ги пуша. Ами, не съм БОЖКОВ, ЧЕСТИТА 2024 г., приятелю милионер. Не се познаваме ЛИЧНО, но и то не трябва. Не съжалявай, че си се върнал. Ами, тя си е нашата. През зимите си е студено, не е като в Дубая и Емирствата им. Тези обединените. Свестявай се, приятелю.
48
1
 
8
 
! Отговори
Анархист преди 3 месеца
А кога ще го растрелваме дъртия кърлеж?!
47
0
 
3
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 3 месеца
До Според някои данни според някои данни четвъртоешелонци воглаве с терзийката са одухали де кво що има лев, и сега е на ред, както казват кацапите, екш0н и показуха. сто милиона лева не струват камионите дето изкараха дървата от стара планина, тая сума е голяма само в очите на соц носталгиците дето са опъвали 30 годин на минималната и сега се чудят кой им е *** в гащите.
46
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
НС реално е едно партийно събрание, народът избира партийни представители. Всеки партиен представител нарушава клетвата си още първи ден, защото не работи по собствена воля и съвест, както лъже в клетвата си. Изпълнява волята на партийния вожд, така трима вождове управляват съвестта и волята на останалия пълнеж в НС. Нужно е всеки депутат да става независим и безпартиен за срока на НС и да няма извънпараментарни договорки. Всеки депутат да гласува по собствена воля и съвест.
45
0
 
2
 
! Отговори
Евразин Алахакбаров преди 3 месеца
До Анонимен45 никв шанс, мазните татарски казионни медии пускат тоя голем кьорфишек косматия и *** на кромид и наливна ракия инж. балкански да цъка с език. кво точно са осpали не е ясно, но да приключат тва дело работата е сериозна. типично за постсъветското пространство, ако има шанс да ти посочат вратата, крадеш всичко каквото можеш както можеш, а после да те съдят обратно, ако искат.
44
3
 
10
 
! Отговори
Според някои данни преди 3 месеца
Симеон е придобил имоти(и извлякъл ползи от тях )за близо 160млн.лв.Ще ви кажа как ще се развият събитията след това съдебно дело.То ще бъде оспорено пред купищата западни съдилища,които ще тълкуват и разясняват законите ни както им е угодно,а ако не им изнася ще произнесат,че законите ни са незаконни,след което ще решат че са нищожни,ще върнат всичко на лакомия цар и ще задължат държавата да го обезвезди за морални и материални щети за десетки млн евро.Дали това дело не е умишлено заведено?
43
2
 
1
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 3 месеца
Хайде Людмило, не се преструвай на бедна чистачка на снеговете в София. От 40 г. ги газя, а дори и в Щатите им ги проправях пъртините. Но пък се върнах в нашата си, тази единстивената ни и РОДНАТА. Дори и с долари. ЧЕСТИТА 2024 НА работещите в обменните ни бюра. Но, не и на тези от БНБ и КФН им. КЛАРИНЕТИТЕ И АКОРДЕОНИТЕ. Както и ГАЙДАРИТЕ НИ. Тези от най-великолепните ни.
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Евразин Алахакбаров: ...или турска :)
41
1
 
1
 
! Отговори
Евразин Алахакбаров преди 3 месеца
До Бълбаз съм тук на работа, мазен индотатарино. я ми кажи, как може да бутнеш альоша и да е фашизъм, а да играеш хоро на гроба на последния български цар да е добро дело
40
0
 
2
 
! Отговори
кеш мони преди 3 месеца
утре *** пак ше приритат да ги покривам в дубай и оае, тогава ше видат кон боб яде ли и колко струва услугата.
39
0
 
2
 
! Отговори
Бълб преди 3 месеца
Алахакбаров, ти защо не си Йемен да се биеш с твойте братя мусюлмсни, ами ръсиш акъл тук.
38
1
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 3 месеца
До до 27наглия е кралство от бая повече от 140те години, от които съществува задунайская губерния
37
4
 
3
 
! Отговори
Евразин Алахакбаров преди 3 месеца
татари, само гледайте да се не окажат исконна руска територия накрая ;)
36
0
 
4
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 3 месеца
са резко ше се окажат на добронадеждните и ше има куче влачи рейс в такава степен, че искра фидосова ше получи нервна криза.
35
1
 
3
 
! Отговори
МИЛИАРДЕР преди 3 месеца
Хайде САШКА. Този г-н МАРКОВ ги пее по-добре от мен. Но пък, ако аз и г-жа ЛЮСА ИМ ГИ ЗАПЕЕМ, те ще ни слушат. Просто защото све най-добрите от нашага си, БЪЛГАРИЯТА НИ. Ами, 2 г. съм им служилв поделеите но МВР-то им в Ловеч. Познавам им ПОДЛИТЕ ДУШИЧКИТЕ НА ТАКИВА КАТО ТЯХ. ХАЙДЕ СИБИЛЕ, ПОМАКИНЬО. Не тази от ГЕРБА ИМ, а ЛЮСАТА.
34
4
 
10
 
! Отговори
Бълб преди 3 месеца
Призив, подкана към всички евроатлантици в България, влакът на централната гара в София за Украйна е готов. Юруш на маслините, отивайте да помагате на Украйна. Тя има нужда от вас.
33
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Знаете ли как Фердинанд и Борис каксе сдобиват с толкова имоти?БГ чорбаджии и общинари подарявали гори, ниви, даже лозя на монарсите, стига се до куриозен случай, при който Фердинанд се жали на свой придворен, че няма какво да прави с тези ниви и лозя.Нарежда на човек от свитата си, деликатно да откаже 5те дка лозе подарено му в някакво търновско село където бил на посещение.
32
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен Хайде сега поредната фалшива новвина. Би ли обяснил коя е най-ниската МРЗ в Европа: тази в БГ.Съответно и средната РЗ е най-ниска. РЗ на председателя на НС и на президента на БГ е кратна на СрРЗ. Как тя ще бъде най-голяма в ЕС и Европа, математик? Да си братовчед или племенник на онзи от Банкя?