Григор разочарован, но ще остане с високо вдигната глава

Той призна, че срещата е било много емоционална
27 яну 2017 21:52,
81
Григор разочарован, но ще остане с високо вдигната глава
Снимка: архив Reuters

Григор Димитров призна, че ще му трябват няколко дни да приеме драматичното си отпадане на полуфиналите на Откритото първенство на Австралия по тенис. Българинът загуби от шампиона от 2009 година и девети в схемата Рафаел Надал (Испания) с 3:6, 7:5, 6:7(5), 7:6(4), 4:6 след почти пет часа игра.

"Никога не е лесно да се загуби подобен мач. Въпреки всичко, съм щастлив от много неща. Смятам да остана позитивен и с високо вдигната глава. Със сигурност Рафа заслужава всичкото уважение, защото той е страхотен боец, голям състезател. В същото време за мен беше чест да участвам в такъв мач срещу него. Тази среща показа, че съм на прав път", каза Димитров.

"Ще се опитам да извлека позитивите от този месец в Австралия. Със сигурност ще анализирам мача и ще видя какво можеше да направя по-добре. Но определено мога да кажа едно, че дадох всичко от себе си на корта. Горд съм от това. Горд съм с екипа ми, с треньора. С всички, които се грижеха за мен през този месец. Беше много тежко и интензивно. Сега можем малко да починем, след което отново се връщаме към работата", каза още той.

Димитров призна, че това е била една от най-емоционалните срещи в кариерата му.

Какво още каза Григор Димитров - вижте в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АЛЕКСАНДРОС ФИЛИППИСDen mas xezeis re vlaka...ante mpravo..milane oloi milan k oi koloi
58
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нормално е да е разочарован, след като по нищо не отстъпваше на Надал. Направиха страхотно зрелище, определено най добрия мач от много време насам. Видяхме един нов, зрял Димитров и ако продължава така, просто няма начин да остане без титла от големия шлем! Явно новия му треньор е добър психолог, защото талант Григор има!
57
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 60 Пийт има 14 титли от ГШ, брат!Утре Надал взима 15-та титла и го минава! Федерер с 17Надал с 15Сампрас с 14Титли от Големия Шлем!
56
3
 
3
 
! Отговори
АЛЕКСАНДРОС ФИЛИППИС преди 7 години
ПИЙТ САМПРАС ЩЕШЕ ДА БИЕ ГРИГОРАКИС ВСЕКИ МАЧ.ВЕЛИКИЯ ПЕТРОС ЩЕШЕ ДА ГО БИЕ НОН СТОП.ГРИГОРИС НЯМА НИТО ЕДНА ТИТЛА ОТ ГРАНД СЛАМ..ДОРИ И ФИНАЛ НЯМА.А САМПРАС ИМАШЕ 15 ТИТЛИ И 4 ФИНАЛА !
55
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
58 Вярно ли си мислиш че дядо Фед ще спечели срещу кошмара си Надал? ))))) Най-големият оптимист си на тази земя значи.
54
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 42"световния номер 1" който Миша Зверев (не спечелил нито един турнир от АТП през живота си) го ПРЕБИ като куче, ли?!За този "световния номер 1" ли говориш???СМЕХ.....Вече НЯМА "номер1" откакто Ноле загуби форма.И така ще е доста време.А сега Дедо Роч на 34 години ще спечели АО.Тениса е в КОЛАПС.Щом Мришо започава да става фактор тази игра е свършена.....
53
3
 
6
 
! Отговори
Герджиков преди 7 години
мача на григор ще се отработва другата събота, понеделник пускам постановлението
52
3
 
5
 
! Отговори
хахаха преди 7 години
Единственото противно на всички спортисти от ранга на Рафа е ,че за нула време се превръщат в рекламни лица - цял свят носи часовника на лявата ръка , а този точно след мача и точно като ще поздрави нашето момче вече е с часовник от марка ,която рекламира. Скоро ще излиза на корта с кола , която рекламира/Киа/.
51
4
 
26
 
! Отговори
ТТ преди 7 години
Аз се чудя как така има толкова хейтъри и защо... Ако беше бил Григор всички хейтъри щяха да викат какви фенове са и колко много се радват. Мача беше просто страхотен. 5 часа интензивна, интересна и равностойна борба. Не бях гледала по-интересен тенис до момента лично аз. Григор игра просто страхотно. Времето е пред него и вярвам, че някой ден с това темпо ще стигне много далеч. :)
50
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С лелята до него главата никога няма да е вдигната високо, ами винаги ще се срамува и ще го бият в решаващия момент. Това си е чист хендикеп, но той си го е избрал. Да му е честито!
49
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е само една игра си казвам, а от вчера от като свърши мача не мога да спра да мисля за него и толкова ме е яд, че нашия бе на косъм от велик финал с Федерер. Просто една игра и не трябва да се влагат такива емоции си казват някои, но ако си фен на тениса и истински българин ще знаете за какво ви говоря. Тази игра е божествена! ЗАТОВА!
48
21
 
5
 
! Отговори
Съвет преди 7 години
Да ходи да тъпче старата чанта и ще му мине.
47
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
64 Защо човек хвали Федерер и Надал ли? Наистина ли задаваш този въпрос? Тези двамата от тениса направиха истинско удовлетворение за човешките сетива в продължение на 15 години вече. Тези двамата преобърнаха представите за гладиаторски битки изправяйки се помежду си. Тези двамата имат съответно 17 и 15 титли(утре Надал взима 15-тата си) от ГШ. Нашия няма даже финал на ГШ. За к'ви простотии ми плямпаш, младеж?
46
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
64, Именно в такива велики мачове великите показват защо са велики. Дано си ме разбрал. И къде съм казал нещо за Григор негативно, че ми излизаш така?
45
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Старият Надал се завърна. Оня Надал който беше страшилище за всеки и беше номер 1 в ранглистата. Оня Надал който разреваваше Федерер където го хване. Утре пак ще го разреве. Какво по-хубаво от това да имаме не само двама доминатори като Новак и Мъри в тениса. Вамос Рафа! Иначе за нашия какво да кажа освен...Прекланям се пред теб Григоре! Велик мач направихте с Матадора!
44
22
 
10
 
! Отговори
ре преди 7 години
Повече приказва Григор отколкото мачка на корта .
43
3
 
32
 
! Отговори
бравус преди 7 години
Невероятна среща , чак испанците казаха браво.
42
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Роджър и Рафаел да благодарят на Зверев и Истомин, че са на финал!
41
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 56 Що нямаш аргументи, че да стигаш до ниво да обиждаш на "прости"?Дай да те видим с аргументи, гражданино!Дай да видим колко си умен!Това че двамата водят с двойно повече точки в ранглистата от третия Раонич- за теб е въпрос на късмет ли?
40
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 56Що не се огредаш за някоя тема за Кардашян и да се включиш там?!Тук не е мястото за прости провинциалисти.