Мачкай, Гришо! Защо българинът мрази и мачка успелите?

Пост на журналиста Петър Волгин взриви социалните мрежи
Обновена: 17 ное 2017 10:48 | 17 ное 2017 08:52,
263
Мачкай, Гришо! Защо българинът мрази и мачка успелите?
Снимка: Reuters

Изключително досадно е постоянно да ни занимават с Григор Димитров. Няма абсолютно никакво значение дали въпросният Гришо е спечелил, загубил или завършил реми. Дали е увеличил банковата си сметка или не също би трябвало да вълнува единствено самия него. Да превръщаш някакъв спортист в идол, да се възторгваш от победите му или да ревеш при загубите му е признак на много, ама наистина много нисък интелект.

Коментарът на журналиста Петър Волгин успя да предизвика бурна вълна от емоции, реакции и мнения във Facebook.

Призивът "Мачкай, Гришо" отново е актуален. Тенис талантът ни победи на Мастърса в Лондон Доминик Тийм, Давид Гофен, с което си уреди участие на полуфиналите на заключителния турнир ATP на осемте най-добри.

За пореден път обаче се оказа, че в нашата татковина има хора, които смятат за прекалена възхвалата на тенисиста ни, роден в Хасково.

Според журналиста е досадно медиите постоянно да ни занимават с Гришо, а превръщането на един спортист в идол е признак на много нисък интелект.

Мачкай, Гришо! Защо българинът мрази и мачка успелите?
Facebook

Само за броени часове публикацията на Волгин обиколи и взриви социалната мрежа.

"Пошлостта не успя да ми попречи да се почувствам ГОРД БЪЛГАРИН от победата на Гришо!", пишат потребители под поста на Волгин.

Повечето хора не се съгласяват с мнението на журналиста и влизат в спор с него, а някои просто го иронизират.

"Ами прав е другаря Волгин.
Как така ще превръщаме някакъв си спортист в идол?
Откъдя накъдя?
Отивам да си сипя 200 грама нафта с малко лед...", коментира музикантът Венци Мицов.

Разбира се, появиха се и подръжници на Волгин: "Съгласна съм, Волгин! Докато народът брои стотинките, Гришо си пълни милионерската сметка... Ако можеше възторг да се пече и яде... Бербатов създаде фондация в помощ на даровити деца, време е Григор да направи нещо благотворително!".

За сведение на високоинтелектуалните, дето се дразнят на Григор - третият му мач в Лондон е тази вечер (петък), след 22:00 часа. Ние, простаците, ще го гледаме!

А и Гришо има да Ви каже нещо:

"Дълбоко в сърцето ми аз съм българин. Паспортът ми е български. Състезавам се за България. Горд съм, че съм българин и не се срамувам от нищо", отсече той пресконференцията в сряда, веднага след победата над Гофен.

Мачкай, Гришо! Защо българинът мрази и мачка успелите?
Facebook

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


263
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
7
 
5
 
! Отговори
СС преди 6 години
осъзнайте че съвременния спорт е една илюзия, но мого хора не го забелязват, всичко е поръчано и нагласено във всички спортове да държат масите, да ви отвличат от истинските проблеми, всичко е една пропаганда, машина за промиване на мозъци, създават ви изкуственни кумири, после медиите ви облъчват с информация, правят всякакви стоки свързани със клубове спортисти и вие си ги купувате, от всичко това печелят корпорациите и хората стоящи зат тях а вие? вие сте б-алъците дето им се радвате...
136
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българите не са ***, главно поради това, че са ни владели мюсюлмани, което е препятствало масовото кръстосване.Виж, в *** вече 100 години няма официална религия и всички вече са с дръпнати очи.
135
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В качеството на какъв тоя руски ***, излага слабоумното си мнение? И що чини още в БНР?
134
0
 
5
 
! Отговори
Нищо ново преди 6 години
Като си помисля след световното през 1994 в САЩ почти всички българи искаха Стоичков за президент...Сега просто идолът е друг.
133
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Докато народът брои стотинките, Гришо си пълни милионерската сметка... Ако можеше възторг да се пече и яде..." - Как е възможно да има толкова прости хора, които да родят подобна нагла глупост? Как да се развиваме като общество, при наличието на подобни индивиди? Пълнел си милионерската сметка, напънете се и си вие си пълнете сметката, много е лесно да си завреш двете ръце дълбоко в дупето и да ревеш, че е някой е длъжен да те отглежда. От къде тази наглост, да се разпореждаш с чуждите пари?
132
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
никак не омаловажавам успехите на григор и е факт, че е най-успелият български тенисист, но това не го прави най-успелият световен тенисист. същото се отнася и за цветана пиронкова - най-добра в България, но е 123 в света. снощи случайно попаднах на някакво предаване с камелия димитрова - певицата и анонсът беше 'най-известната джаз певица'. даже не бяха сложили 'в България'. понякога сами си ставаме за присмех. нека григор успее да спечели няколко турнира, после волгин сам ще млъкне.
131
1
 
9
 
! Отговори
хюман преди 6 години
Аз не се чувствам горд понеже Григор печели. Радвам се за него и му стискам палци, но постиженията са си негови, както и провалите. Да го оставим да си живее живота - нито ни е длъжен да печели, нито да бие Надал и Федерер най-после, нито да е в топ 5, нито да се жени за Никол. Това настрана, по-важно е да си качествен човек, а не горд българин, германец или какъвто и да било. Надявам се един ден да не стане като Стоичков, който до ден днешен не разбира, че не сме му длъжни за някакво медалче
130
6
 
8
 
! Отговори
мнение преди 6 години
Троловете са тези дето подкрепят т нар успяли бг .Останалите сме хора с мнение ,което вие не обичате и никога няма да приемете .
129
3
 
17
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Трябва да си абсолютен *** за да се отнесеш така с успеха на нашия сънародник в изключително престижния спорт тенис. Всички трябва да сме щастливи, че имаме такъв представител, който е нашия посланик пред света. Той е харесван по цял свят за красивата си игра, визия и т. н. Ако сме нормални като хора и народ, трябва да го подкрепяме.
128
1
 
1
 
! Отговори
Мислител преди 6 години
И тук не позна ,щото олигархията е червена по нашите земи даже ония дето бяха сини .Какъв червен съм аз .
127
2
 
11
 
! Отговори
завист на мижитурка преди 6 години
Родината ни е единствена на планетата с паметник на завистта - в центъра на Хасково. Автор на триметровия бронзов монумент е скулпторът Господин Тенев. "Българският Икар", както се нарича, е наш прочит на древногръцката легенда. Икар се опитва да полети, но две зловещи ръце го държат за крилете."Виждате, че всеки порив в нашата държава е унищожаван още в зачатък или по време, когато видят, че някой така или иначе тръгва, полита, все се намира кой да го дръпне надолу"За мрънкача и завистника единствено сивотата и еднаквата бедност на всички е нивото което може да го приравни с останалите.
126
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А кой трябва да ни е идол другари? Нека позная другарката Корни или бай тошко провешкото овчарче с интелект на медуза.
125
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
оставете настрани григор димитров, по-важният въпрос е защо винаги се използват думи като 'смакчахме, размазахме' или 'паднахме, пребиха ни'? гледал съм доста предавания и съм чел чужди вестници, там хората казват 'победихме или загубихме'. това е спорт, не е селски бой или убийство. може би тази комплексарщина ще обясни доста неща, другото е следствие.
124
4
 
1
 
! Отговори
сори преди 6 години
До Анонимен 123Извинявай, че трябва да ти го кажа, но българите по силата нса своето проветриво разположение на земите си и 500-годишната османска тъпня са си *** пар екселанс, което разбира се не е обидно, както и да ти звучи на теб.
123
1
 
2
 
! Отговори
рако, бе преди 6 години
До МислителЧервен, бе, замислений гробарски хахо.
122
1
 
1
 
! Отговори
Мислител преди 6 години
Какъв рак бе ,*** . хахах
121
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Волгин дори не е Българин а някъкъв руски ***
120
0
 
0
 
! Отговори
я рак преди 6 години
До Мислител до анонименЯ, пак, ама моля те, научи къде се слагат препинателни значи.
119
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разбира се, че другарят Волгин няма да обича Гришо, защото изостави Маша.Иначе българинът мрази всички успели. Това са си гени.
118
3
 
1
 
! Отговори
Мислител до анонимен преди 6 години
Аз съм успял и мразен затова там където нито ти нито който и да е спортист няма как да успее .