Другите за новия шампион: Шапки долу за Григор Димитров!

Британската преса: "Гофен бе надигран от вдъхновения си противник"
Обновена: 20 ное 2017 07:24 | 20 ное 2017 07:00,
72
Другите за новия шампион: Шапки долу за Григор Димитров!
Снимка: Reuters

"Шапки долу за Григор Димитров". Това призова британският вестник "Гардиън" след триумфа на българина на финала на заключителния турнир на АТП.

Снощи най-добрата ни ракета победи белгиеца Давид Гофен и стана №3 в световната ранглиста, спечелвайки най-голямата награда в кариерата си. Британските вестници не пестят суперлативите за българина.

"Съперникът му Давид Гофен игра добре тази седмица, като достигна до финала след мачове срещу Роджър Федерер и Рафаел Надал, но сега всички се надяваме, че 26-годишният българин ще успее да запази успехите си на турнира "Аустрелиан оупън". Той определено има талант и дано тази победа му даде повече кураж. Шапки долу за Григор Димитров, призовава Guardian, цитиран от "Фокус".

Още по темата

"Талантът на българския тенисист Григор Димитров му донесе най-голямата победа в кариерата – трофеят от финалния турнир на Асоциацията на професионалните тенисисти в Лондон", пише и Daily Mail.

Вестникът цитира Григор, който казва след победата си, че се е чувствал уверен през цялата година. "Така че когато тялото ми позволява да се подготвя сериозно, чувствам, че имам предимство пред всеки друг играч. Това са моментите, които търся", добави българският тенисист, като разкри още, че се е чувствал и малко уморен след "срещите с няколко солидни противници".

"Разбира се, една от главните ми мечти е спечеля и турнир от Големия шлем", завърши българинът, който след победата си подсигури мястото на световен номер три.

"Българският тенисист Григор Димитров падна на земята и една сдържа сълзите си след победата с 2:1 сета над Давид Гофен в Лондон", пише Daily Express. Вестникът напомня, че съперникът му Давид Гофен надигра Рафаел Надал и Роджър Федер. "Но на финала бе надигран от вдъхновения си противник", пише вестникът.

Изданието напомня и че Григор стана първият дебютант, спечелил турнира от 1998 година насам.

Вестник Тelegraph пише, че българинът е спечелил турнира след трисетов трилър. "Феновете може и да се надяваха за мач между Роджър Федерер и Рафаел Надал, но Димитров и противникът му Давид Гофен представиха спиращ дъха финал и може би частица от бъдещето на тениса", смята изданието.

Вестникът напомня, че в момента, в който спечели, Димитров падна с лице на земята, а после се обърна към своя отбор и треньор.

"Беше невероятна седмица за мен", заяви българският тенисист. "Чест е за мен да играя тук. Най-добрата седмица в живота ми досега", добави победителят.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Честито Гришо! Живот и здраве, догодина титла от ГШ да ни радваш, все пак до името ти пише България и напия флаг се вее, колкото и да ги е яд някои дребни душици.Не били там Дкобо, Боко и сие...ами да са били. То това е спорта. Като се *** до припадък с химии, нормално в края на сезона ще са потрошени. Надал се почупи, Фед вече, гениален, но е за пенсия с болки в гърба, другите без "чайчета", като Джоко, драйфаха по корта от изтощение след 1 сет. Да са били там, да са играли, това е спорта.
42
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на Гришо! Чеситото и на всички, които се радват искрено на победата на един българин над всички на финалния тенис турнир на най-силните през годината.Спечели турнира без загуба. Да, това може да не подобри здравеопазването ни, да спре катастрофите по пътищата и да ни направи Швейцария на Балканите, но "80-те %", които разсъждават така, може да се замислят, че ако си вършат работата в своята сфера, поне на 1/100 от това, което прави Григор в своята, тия неща, може и да се оправят...
41
41
 
8
 
! Отговори
До Пич преди 6 години
Стига си дращил бе. Я кажи като е толкова велик Григор колко турнира е спечелил.Ама не такива като София Мастърс от които се получават 50 точки.Такива от клас 500 или нещо от Големия шлем.Да ,спечели този турнир. Но велик ще стане когато спечели толкова колкото ония контузените дето ти ги изброих--Джокович ,Мъри ,Ферер , Надал.Сега е просто тенесист спечелил един сериозен турнир и то благодарение на това ,че тия дето бяха в топ 6 не играят
40
1
 
18
 
! Отговори
extremist преди 6 години
БРАВО ГРИШО
39
3
 
23
 
! Отговори
Пич преди 6 години
"Сериозните и стойностни хора се кланят на неатлетични и не толкова добре изглеждащи личности, с голям диоптър очила, заровени между книгите, които вместо зрелища произвеждат наука. На Григор-да е жив и здрав!"А пък хората със скромни умствени способности робуват на клишета, при това такива, които нямат нищо общо с действителността. А иначе "сериозните и стойности хора" не се кланят на никого, те просто се радват на успехите на другите. Обратното важи за малките, злобни, и некадърни човечета.
38
5
 
14
 
! Отговори
Сократис преди 6 години
Всяка екзалтация е граничеща с нездравият разум! Дали е тенис, футбол и всякакъв друг спорт, то това е една игра и нищо повече.Иска им се на някои, тези дисциплини да се приемат за смислени и сериозни а победителите за велики, но това е така единствено в очите на любителите на тези зрелища.Сериозните и стойностни хора се кланят на неатлетични и не толкова добре изглеждащи личности, с голям диоптър очила, заровени между книгите, които вместо зрелища произвеждат наука. На Григор-да е жив и здрав!
37
3
 
44
 
! Отговори
Пич преди 6 години
"този турнир и да го спечели значение има и факта ,че Джокович ,Мъри ,Вавринка ,Нишикори и Надал са котузени"Ами да не са контузени, да не би Григор да ги е контузил!? В големият спорт всичко е от значение, а от най-голямо значение е как си поддържаш спортната форма, и дали се пазиш от контузии. Да са били на корта, да са играли. Иначе като Кобрата, много приказки и накрай - "Ами аз се контузих". Чудесно, следващия да влезе! Браво на Григор, победи 2 пъти играч, който би и Надал и Федерер.
36
1
 
35
 
! Отговори
Ангелин преди 6 години
Честита победа на Григор! През годините, когато го гледах, се ядосвах на неговата непостоянност и рухване в критичните моменти, но смея да твърдя, че с новият треньор до него, това изчезна. Сега се бори за всяко точка, няма отигравания, които да ги проиграва с лека ръка, даже напротив - бори се докрай за всяка топка. Така се става шампион. Успех догодина и се наслаждавай на почивката си, защото една мъдра приказка гласи - Почивката ражда шампиони.
35
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като се ожени за кака Маша, ще му пише RU, а пък може USA, зависи на къде ще го отвее вятъра. А тогава вие, какви ще сте? Руснаци, американци? Скоро може и към Казахстан да мине.
34
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да кажа първо ,че гледам тенис и се радвам на успеха на Григор. Обаче все пак трябва да се има в предвид ,че освен неговия труд и талант за да участва в този турнир и да го спечели значение има и факта ,че Джокович ,Мъри ,Вавринка ,Нишикори и Надал са котузени .Това са реалностите.Иначе поздравления за Григор-титлата си е титла ,а и двата и половина милиона долара също
33
2
 
5
 
! Отговори
До 31 Пич преди 6 години
Забравил си да сложиш на ника си окончание "а"
32
11
 
12
 
! Отговори
До пич или израстък преди 6 години
Ето го и доказателството за умствения багаж на публиката... Да беше чел внимателно. Велик, велик, велик... мания за величие. Със спорт велик не се става, дела трябват, които след теб да останат. Затова пиша и още ще пиша... Не прекалявайте! Да, Григор е талантлив тенесист, дано да продължава така, но велик...
31
18
 
7
 
! Отговори
euroatlantist преди 6 години
Браво за успеха на григор, ето че имаме добри резултати от евроатлантическата политика у нас. Успехи постигнати благодаррение на ГЕРБ и на стабилитета, всичко друго е работа и още работа. Браво на ГЕРБ. Българи - геристи!!!
30
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То и на Лудогорец бразилците им пише БУЛ при международни срещи.
29
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как ми липсва мнението на Волгин!
28
7
 
19
 
! Отговори
Пич преди 6 години
Абе, тук май има много волгинистчета, а? На батко мишоците ...:)))
27
28
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво ни интересува? Успял - браво! Но това ще оправи ли здравеопазването у нас, ще стане ли животът по-сигурен и по-спокоен. Айде, напийте се, друзя, радвайте ср, всяко чудо за 3 дни и вдругиден като ви заболи зъб, ще се сетите, че имаме мнооого проблеми...
26
12
 
31
 
! Отговори
Пич преди 6 години
"Какъв успех за България, бре смешници? Успехът си е лично негов. Всеки, който иска да се състезава като него се издържа сам."Офффффф, офффф, я се скрий някъде, ама веднага. Христо и Евлоги Георгиеви?! Ти да не си напушен бе? Какво сравняваш, банани и краставици? Какво общо име това? Момчето се състезава под българския флаг, като отвориш класацията, там пише - "BUL" до името на Григор. Това означава - България, нали го знаеш това "Евлоги"?
25
3
 
48
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
До гербисто-патриотКазваш, ако не беше лично Бойко Борисов да дава на Гришо уроци по тенис нашето момче никога нямаше да стане шампион :)Слава на Баце !Сега сериозно ...Григор показва какви е деца раждала, раждала ражда и сега българска майка юнашка.За израстването на Гришо в тенис "вина" имат преди всичко треньорите му, семейството му и дори оная *** Никол, а преди това Маша, но НЕ И ДЪРЖАВАТА !Да не пропусна и заслугата на онези прокудени от България българи, които го подкрепят.
24
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре ве,Боци е най-добрият футболист,а съм сигурен и тенисист,защо той не участва,ами Гришо се поти там?