Джокович иска още и още... пари от наградни фондове

Бившият №1 се обяви за създаването на профсъюз на тенисистите
15 яну 2018 17:30, Красимир Ангелов
19
Джокович иска още и още... пари от наградни фондове
Снимка: БТА

Бившият номер 1 в тениса Новак Джокович призова за повишаване на наградните фондове на турнирите. Това стана по време на специална пресконференция на Откритото първенство на Австралия, на която присъстваха още Роджър Федерер, Анди Мъри и Рафаел Надал.

След встъпителните слова Джокович помоли официалните лица да напуснат залата и изнесе кратка реч пред спортистите и преводачите, съобщава БТА.

По думите на сърбина, тенисистите заработват по-малко в сравнение с други спортисти и апелира своите колеги да се борят с тази несправедливост.

Джокович стигна по-далеч и излезе с конкретно предложение - създаване на независим от АТП профсъюз на тенисистите, който да се ангажира с тези въпроси.

30-годишният Джокович е първият тенисист, който премина границата от 100 милиона долара от наградни фондове през кариерата си. Идеята на Джокович съвпадна с намеренията на организаторите на Откритото първенство на Австралия да удвоят наградния фонд на турнира и през следващите пет години и той да нарасне на повече от 100 милиона австралийски долара.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: тенисНовак ДжоковичATP
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
3
 
! Отговори
Нормално е! преди 6 години
В челната стотица няма беден тенисист.Както и във всеки дуг спорт има Турнири за майстори -Мастърс и Чалънджъри и Фючърси за кандидати за слава.Както във футбола не можеш да сравниш доходите на тези от Верея с тези на Реал.Има спортисти и спортисти.М/увпрочем О.Станойчев с 3 седмици на 96 място прекрати кариерата си с около 500,000 долара.А във футбола също фалират от безпаричие.Ярък пример ЦСКА.И ако се появи спонсор ,продължават.Спорта стана супер комерсиален.Но на върха осигуряваш живота си!
15
0
 
5
 
! Отговори
Фенъ преди 6 години
Спорта нали е хоби, за здраве и за кеф? Направиха от спорта бизнес, ся реват. Не се наядоха ей!
14
2
 
4
 
! Отговори
Телепат преди 6 години
До АловТук не става въпрос, за тези които изкарват милиони. В ATP има стотици тенисисти, които едвам свързват двата края - буквално. Докато при футболисти, баскетболист и разни други отборни спортове, спортистите получават пари, но не се грижат за пътувания, хотели, масажисти, лекари, то при тениса те трябва да плащат за всичко това от джоба си. Ако е изкарал 50 000 долараза годината, ще трябва да седи в мизерни дупки и да яде МакДоналдс.
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тука някъде по статиите имаше такива размисления от един наш писател,не му помня името, идеята му беше григор димитров е номер 3 в света на тениса , а при писателите ако си номер 3 печелиш много повече от тениса, но за българските писатели които сме далече от големите има някакви си 30 лева.Нещо такова.Все пак номер 1 при писателите е с милиард долара. в тениса извън големите си плащаш да играеш а никой не ти плаща за това, което неминуемо води до спад на желаещи тенисисти .
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Донякъде е прав той и Федереи имат пари но те са от голямата четворка, но тенесисти които са извън топ 100 на света въобще не са в цветущо състояние , голяма част от тях се отказват по чисто финансови причини. Сравнение с футбола примерно това значи десет отбора в света да имат доходи футболистите , а останалите отбори да са с доброволни участници, без заплати.Заплати ще имат като влезнат в топ 10 световните обори.Естествено не е така в футбола.Но има и спортове които стоят по назад в тениса.
11
5
 
14
 
! Отговори
Snorky преди 6 години
Колкото повече получават толкова по-малко им се вижда, че имат. Заради алчните спортисти вече почти не гледам спорт. Иначе стане ли дума за някаква "кауза" се надпреварват кой от кого повече да приказва популистки и да "даряват" уж пари. Сгaн алчна.
10
2
 
6
 
! Отговори
язе преди 6 години
Явно и у тениса има ченгета...Ей, тея верно са навсякъде.
9
3
 
8
 
! Отговори
криста преди 6 години
Стигне ли се дотам да не им стигат огромните и без това пари значи спорта отстъпва с бързи крачки назад....
8
9
 
4
 
! Отговори
do7 преди 6 години
Така ли ,не думай бе не знаехме.***.
7
4
 
19
 
! Отговори
Треторазряден ли? преди 6 години
Ех да бяха всички български тенисисти такива трето разрядни.Григор играе в Шампионската лига футболни ***.Там не допускат второ разрядни ,камоли треторазрядни.В АТП Мастърс пускат само супериграчи Не може в една група с Реал и Юве да са Верея и Септември както казваш ти.Има иерархия и Григор е в челото и.А ти и газ да пикаш не можеш нищо да промениш.Вълкът не се влияе от мнението на овцата..
6
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 5Джокович беше...
5
33
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Джокович е велик тенис шампион.Дришну е жиголо, при това треторазрядно.
4
11
 
19
 
! Отговори
Алов преди 6 години
Кравар работи 12 часа взима 300 лева тоз 3 000 000 и нищо не прави. БОжеее
3
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всяка год. се вдигат наградните фондове при мъжете и жените нищо че женския тенис трибуните са полупразни и като цяло е в пъти по-непопулярен!
2
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жокер айде връщай се ,че тоя от АсковУ ви превзе АТП то ..... Футбола отдавна умря и тениса ли да отписваме .
1
17
 
11
 
! Отговори
Discovery преди 6 години
Тоя кой беше.... ааа да оня тревопасния дет заради веганството изчезна от тениса...Шегувам се, просто си хейтим ей тей...