Сензацията Чун пропуска турнира в София

Травмата в стъпалото накара азиатеца да си вземе почивка
30 яну 2018 16:00, Веселин Коларов
8
Сензацията Чун пропуска турнира в София
Снимка: Reuters

Шампионът от младежките финали на АТП Хьон Чун се отказа от тенис турнира в София. Корейският тенисист ще пропусне надпреварата в зала "Арена Армеец" заради кожните проблеми в стъпалото, които го принудиха да прекрати участието си в полуфинала с Роджър Федерер на Australian Open.

Мястото на Чун в София ще бъде заето от словенеца Блаж Кавчич. Още един азиатски тенисист се оттегли от турнира от категория "АТП 250", който ще се проведе от 4 до 11 февруари. Това е Йен Хсун Лу от Тайван, който ще бъде заменен от тунизиеца Малек Джазири. 

Отсъствието на Чун е още един голям удар за организаторите на турнира в София. В събота шампионът от 2017 г. Григор Димитров обяви, че участието му е под въпрос заради травма в рамото, получена на Australian Open.
 
Евентуален отказа на четвъртия в световната ранглиста ще означава, че най-големите имена в българския турнир ще са ветеранът от Люксембург Жил Мюлер, третата ракета на Франция Адриан Манарино и финалиста в София от 2016 г. Виктор Троицки.
 
Чун беше очакван с голям интерес в България след фурора, който предизвика в Австралия. 21-годишният тенисист, който заемаше 58-ото място в световната ранглиста преди турнира, пренаписа историята на корейския тенис с достигането до полуфиналите.
 
По пътя към финалната четворка той записа поредица впечатляващи победи. Във втория кръг Чун разби в три сета друг от големите таланти в тениса - руснака Данийл Медведев. В третия кръг кореецът триумфира в петсетова битка със световния №4 Александър Зверев, като спечели последния сет на нула
 
В осминафиналите той се изправи срещу шесткратния шампион в Мелбърн и свой идол от детските години Новак Джокович. Чун изигра впечатляващ мач, като успя да победи бившия №1 в три сета. Силното представян в Австралия осигури на корееца изкачване до 29-ото място в световната ранглиста.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: тенисSofia OpenХьон Чун
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
6
 
! Отговори
а-а-а! заговор!!! преди 6 години
Само са се наговорили вкупом да порвалят турнира! Световен заговор срещу Sofia Open!Веднага референдум за излизане от ЕС и НАТО!
7
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който е видял снимката на крака на корееца след Аустралиън опън веднага щеше да разбере че му трябва много време, раните бяха ужасни. Гришо пък си личеше че има пробрем със сервиса и го бие доста по-леко от обикновено. Очевидно е играл с травма и си е пазел рамото. Тъй че от тяхна гледна точка са прави, да му мисли Домусчо и другити спонсори, които точеха лиги да спечелят пари покрай единствения ни силен тенисист. Турнир не се прави за 1 човек
6
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Накрая да не се окаже , че няма никой да играе. Типично по Български . Не сакам да съм добре , но на Нане да му е зле .
5
4
 
2
 
! Отговори
Професор Тюхчеф преди 6 години
"Оп, оп, опа - ганг *** стайл Еееее секси лейдиОп оп ..."Много са му дошли корейските кючеци.
4
4
 
12
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Очакваше се Чун да се откаже - турнирът не е от най-силните, а той вече се цели по-високо. Защо да рискува кожния му проблем да не се оправи? При Гришо е подобна работата, Гришо се е записал за други два по-силни турнира от турнира в София, които са непосредствено след софийския, но както вървят нещата, може да не участва и в трите поради проблемите с рамото, но той си знае най-добре.
3
7
 
7
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Тежък беше турнира в Австралия и доста от големите имена в тениса получиха травми, които ги спряха да се опитат да продължат в турнира, например Надал, Гришо, а на финалната прави и Чун. При жените Симона Халеп на финала също имаше здравословни проблеми.
2
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Mnogo pravilno v korumpirana bg da ne idva
1
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Нашия" го боли рамото, ама друг път. *** го боли за всичко българско и родно, само мангизи са му в главата. Червен картон от всички турнири заради симулация! И да изкара един начален курс по български преди да мънка под носа си езика ни.