Феновете в Twitter бесни на Джокович заради положителния тест на Григор

Те се възмутиха, че никакви мерки не са били взети по време на турнира
22 юни 2020 09:20, Нели Христова
51
Феновете в Twitter бесни на Джокович заради положителния тест на Григор
Снимка: Twitter

След положителната проба за COVID-19 на Григор Димитров, потребители в Twitter от цял свят се възмутиха от безотговорността на организаторите на Adria Tour.

Още по темата

Последният мач от турнира бе отменен след положителната проба на Гришо.

"Това е единственото правилно решение. Благодаря ви за тези три прекрасни дни, но ще трябва да отменим финала. Не можем да рискуваме още хора да бъдат заразени. Благодаря ви много. Ще се видим отново", каза треньорът на Новак Джокович, Горан Иванишевич пред публиката в Хърватия.

Но феновете са на мнение, че това решение идва прекалено късно. Те се възмущават, че събитието на Джокович се е състояло с публика, което може да е довело до заразяването на Григор. Също така, новите правила за социална дистанция изобщо не бяха прилагани по време на турнира - никой не носеше маски, хората и спортистите се прегръщаха и си стискаха ръцете. След финала в Белград, тенисистите се отдадоха и на купон.

"Поздравления Джокович. Предполагам че Бог не беше достатъчна защита", написа един потребител.

"Кипя! Организаторите на този глупав турнир, играчите, които са се съгласили да участват, родителите, които са пуснали децата си да отидат на терена, игнорирайки рисковете и публиката, която доброволно си купи билети и се появи без маски и без да спазват дистанция - всички те са виновни за това", възмути се друг потребител на  Twitter след новината за положителната проба на Григор.

"Димитров има коронавирус. Adria Tour бе опасен. Те продължаваха да се прегръщат и да си стискат ръцете. Напълно абсурдно. Надявам се, че Димитров е ок", пише мъж на име Оли.

Възмутиха се и някои спортисти. "Нямаше нужда да си ясновидец, за да кажеш, че организацията на турнира на Новак Джокович бе в най-добрия случай безразсъдна", написа Али Уокър. Други коментатори публикуваха кадри от партито в Белград и постоянните прегръдки на играчите.

"Поведението на Джокович застрашава подновяването на туровете в АТП и WTA през август", коментира Анирбан Рой. Френската тенисистка Ализе Корне също изрази критиките си: "Още докато гледах снимки от турнира в Белград, си мислех, че това не е редно. Оправяй се бързо, Григор", написа тя. Бившият номер 1 в света Анди Родик използва типичното си чувство за хумор, за да коментира ситуацията: "Оказва се, че имало някаква пандемия", написа в Twitter американецът.

Григор Димитров игра и тенис с колегите си от ATP и бе в контакт с огромен брой хора. Той пристигна за Adria Tour от САЩ и за няколко дни се прибра и в родното Хасково. Положителната му проба за COVID-19 може да постави под въпрос завръщането на тенис турнирите в средата на август.

Турнирите Синсинати и US Open вече обявиха, че ще провеждат своите турнири без публика.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
14
 
! Отговори
Мисирки преди 3 години
Хубава тема. Ще разтягане локум 7 дни сега с на Гришо здравето. Гулю гулю гулю
21
6
 
10
 
! Отговори
Христов преди 3 години
Той по принцип не участва в такива турнирчета. Отказа да участва в нашия София оупън,но в Сърбия се е замел. Интересно................................Интересно - трудно ли ти е да обърнеш внимание, че сега няма турнири от много дълго време, а тогава програмата е претоварена.
20
3
 
7
 
! Отговори
Специалист преди 3 години
По шапката личи,че Гришо е добре.Още кокетничи.
19
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хахаха,3-4 мнения в социалните мрежи стават новини и то нт някаквиси пишлем ето,много зле таз журналистика
18
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хубава снимка - три гривни, един ланец и една корона.
17
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те и в Разград оня ден Лудогорец като стана шампион играха пред публика, но публиката беше през няколко метра. Дали имаше 500 човека даже...А на тоя турнир в Белград трибуните се пукаха по шевовете от хора.
16
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знаех, че короната ходи и по хасковските пъпeши. Ще внимавам на пазаря.
15
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Той по принцип не участва в такива турнирчета. Отказа да участва в нашия София оупън,но в Сърбия се е замел. Интересно.
14
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 12 Аз не казвам къде се езаразил нашия, бре! Казвам, че е недопустимо да играеш пред пълни трибуни
13
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Викаш Сърбия му е виновна на меката китка Григор.Те насила са ги завлекли да се кълчи в чалготеката.
12
7
 
6
 
! Отговори
Клъстър преди 3 години
А, къде са "клъстърите" в Хасково? В кои махали? Щото знаем, че Григор си пада малко по дърти... хм. Пък сега си няма гадже. Та да не би...
11
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 10Заразил се е преди турнира,изчисли дните.
10
5
 
5
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До Брат Малеев13/14 Юни е бил старта на турнира ... Те са отишли поне седмица по-рано да тренират. Съвпадат датите.
9
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 4 БауАми те всички тенисисти дето ги виждаш на снимката трябваше да откажат на Джокович да участват на турнира предвид че ще се играе пред пълни трибуни и турнир нямаше да има. Просто и ясно. Но те са за еване колкото и Новак.
8
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре де, кой допусна това да има публика? Навсякъде в Европа се провеждат мачове без публика, в Сърбия обаче с публика. Сръбска прoстoтия!
7
9
 
5
 
! Отговори
кон спира тор преди 3 години
Григор е заразен от монакските "служби", под влияние на МИ-6. Щото западнярите много мразят Джоката, дето ги бие като брашняни чували, дето ги хване. И хич не им цепи басма, на лицемерието, простотиите, толерастията, манипулациите...Та, гледат да му компрометират турнира и да си защитят "короната".
6
7
 
9
 
! Отговори
Брат Малеев преди 3 години
Коронката има 14 дневен инкубационен период, така че Гришо едва ли я е лепнал на турнира. По-скоро го е лепнал у родното Хаскюю или където и да е било другаде в новия европейски инкубатор на коронката- България. Новак да му мисли.
5
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво е виновен Джокович,че Димитров е лепнал някъде вируса? Инкубационния период е дълъг 14 дни,и явно е станало преди турнира в Сърбия и Хърватия. Димитров е по-виновен,че си идва в БГ и е заразил родителите си, баби дядовци,и деца фенове,които са се снимали с него. Като ходиш на място с много хора трябва да имаш едно наум и да пазиш и себе си,и хората. Но от спортист толкова.
4
6
 
11
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Джокович го организирал много безотговорно. Те всички са били много безотговорни де ... Дано Григор няма поражения след вируса, че кариерата му може рязко да приключи ...
3
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще е цяло чудо само Григор да е заразен от всички тенисисти участвали на турнира.