Шефът на БГ тениса защити Григор: Срамно е поведението на бащата на Джокович!

"Новак направи грешка в анализа, може да се извини"
25 юни 2020 10:35, Елка Василева
51
Шефът на БГ тениса защити Григор: Срамно е поведението на бащата на Джокович!
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Българската федерация по тенис Стефан Цветков и член на Борда на ITF говори пред авторитетния френски вестник "Екип", като разкритикува остро бащата на Новак Джокович Сърджан заради твърдението му, че Григор Димитров вероятно е отишъл заразен на Adria Tour.

"Нанесе голяма вреда на Хърватия, на нашето семейство и на Сърбия", заяви Сърджан Джокович по адрес на най-добрия български тенисист.

От "Екип" са потърсили за коментар президента на Българската федерация по тенис.

Още по темата

Какво мислите за реакцията на бащата на Новак Джокович към Григор Димитров?

За мен това е срамно. Сърбите са наши братя на Балканите, но Сърджан Джокович отново изпраща грешно послание към целия свят. и това е неоправдано поведение. Не знам всички факти по този случай, но това трябва да спре. Новак е шампион, но изглежда, че част от антуража му не отговаря на стандартите за феърплей, тенис култура и етика. Сочи хората с пръст, първо Федерер („Защо играе на 40? Защо мислите, че той още играе? Защо изобщо един 40-годишен мъж тича по корта с ракета, защо тренира като луд? Това го държи - мисълта, че могат да го изпреварят. Прави го, защото не приема факта, че Джокович и Надал са по-добри от него. Човече, прибери се у дома, приспивай вечер децата, гледай си семейството. Идете на пързалката, на кино. На 40 години си!", каза Сърджан за швейцарската легенда), сега Григор, това е напълно неприемливо.

Като член на борда на ITF смятам, че трябва да спрем това. Защото сигналът, изпратен до децата, до родителите, изобщо не е правилен. С Adria Tour Новак искаше от сърце да направи нещо за страната си, за родния си град, за семейството си. Но той направи грешка в анализа. Той може да се извини, да се придържа към фактите, но никой не трябва да обвинява другите. Поведението на Сърджан Джокович е низко. Това е лош пример. Много съм разочарован. Сърджан обвинява, говори лошо за другите и това не трябва да се толерира от света на тениса.

Какви според вас ще са последиците от Adria Tour?

Развилата се ситуация прави нещата още по-трудни за всички. Но това е аларма. Ще видим какво ще се случи през следващите три седмици. Въпросът е да се спазва протоколът за играчи, които дадат положителен тест за коронавирус по време на турнир. Това очевидно е въпрос, който ще се връща и ще бъде поставян все повече и повече на масата. Трудно е. Никой наистина няма отговор какво точно ни очаква.

Докъде сте с турнира в София (ATP 250 на закрито, който трябваше да се проведе от 28 септември до 4 октомври)?

Ще се опитаме да го организираме, може би през ноември. Това е единственият турнир на Балканите. В този регион с Гърция и Сърбия заслужаваме да имаме турнири от този ранг. Не е задължително промяната да води до проблем с подсигуряването на спонсори, а по-скоро е въпрос на това какъв процент от капацитета на залата ще можем да използваме, защото това е турнир за феновете. Никой не може да прави прогнози в този момент...

Спортни новини четете на Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
38 безродник си ти. Тапияплан на националиста Дйоковиц, че Сърбия била победила корона вируса, пропадна.Гришо не трябваше да ходи там.
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
38Целия свят обвинява Джокович, че обвинява други, заради своята глупости.
39
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбира се, Хасковският чалгар е невинен.
38
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оправдавам сърбинът че говори лошо за българите.Той е сърбин,и няма как да говори добро за българи и България.Още повече че сърбите съдейки по себе си,няма как да бъдат убедени че това е неумишлено.Те са хора с две и три лица,те знаят че всички на тоя свят са лоши,а само те са ,,най-лепите''.Пичка им матерна.
37
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
естествено , че ще го защити. то нали и григор по желание се е заразил та и други умишлено заразил видиш ли. само простотиииииииииииии от тоя сърбин.
36
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Шефът на БГ тениса" Толкова глу паво заглавие само при вас в днес.бг може да се прочете!
35
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Сърбите са наши братя на Балканите" - грешка! Тези, които не са бягали от часовете по история, знаят, че сърбите винаги са търсили начин да ни забият нож в гърба. Манталитет тип "кой ми ... в гащите".
34
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дришката е просто едно сглупило момче, не виждам защо оня читак требе да го напада.
33
2
 
3
 
! Отговори
До Анонимен 36 преди 3 години
Боли *** фара от кого се контролира икономиката като живея и работя в най-бедната държава в ЕС, в която се гласува със зелена и червена папка според какво казва чужд дипломат. Сърбия и от пътя да я гледаш и от самолет - не изглежда като изостаено след война село. Като идваш от Европа със самолет - границата веднага се вижда. Сърбия - зелено, България - сиво. От Турция като съм се прибирал насам се чудех от Европа в Азия ли влизам през границата или обратно.И в Чехия бях, абсолютно съм очарован
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 35Абе не за Чехия казват, че 40% от икономиката се контролира от русия, нали?
31
1
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 33 преди 3 години
Кажи го на италианците, турците и т.н. които също са в китайския проект. Или на чехите с президента-"русофил" :-D Ама заводи има в Чехия и Турция, пък у нас - *** фабрики и 1/3 от работната сила са държавни служители, а 1/3 - в сивата икономика :-D Аре бегайте се скрийте...
30
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе цялото това адриатическо турнирче, целувките, прегръдките, дискотеката, масовата зараза.Нещо много театрално се получи.Дали пък наистина не е нагласена работа, та да сплашат хората?
29
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
32 Няма да стане, защото са руска И китайска провинция, както И Диктатурa на бивш министър на Милошевич-Ал. Вучич.
28
6
 
8
 
! Отговори
До Сърбия е бедна преди 3 години
Сърбите БАЧКАТ, не са просто драскачи, които само си търсят извинения. Влязат ли в ЕС - голяма част от аутсорснатия тук труд заминава в Сърбия защото са по-евтини, имат по-стабилна политика, по-добра инфраструктура, по-добро образование. Дреме му на германеца за някакъв Сърджан какво казва, ако му излиза по-евтино - плаща по-ниски заплати и по-малко подкупи!Влязат ли в ЕС сърболетите следващият завод на Фолксваген Груп е там, помнете ми думата. За тука остава сексуално-алкохолния туризъм.
27
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Винаги са били *** и *** ще си останат.
26
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На сърбите винаги все някой им е виновен.
25
6
 
7
 
! Отговори
Сърбия е бедна преди 3 години
Сърбите са бедняците на Европа и така ще бъде докато продължават да се "братушкат" с руснаците и не влезнат в ЕС и НАТО.
24
2
 
10
 
! Отговори
Тоя преди 3 години
Сърджан да се научи да бъде сдържан !
23
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що играел на 40 години още Федерер??? Смятай какъв прoстaк !!! Ми щото може, бе! А ти Сърджане, ако не бяха мангизите от сина ти щеше да си склададжия някъде за 1000 евро заплатка.
22
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бащата няма ли 2 грама мозък за да осъзнае, че с тия негови думи светът ще гледа по друг начин Новак Джокович вече и той няма да е позитивен?