Александър Лазаров пропуска Sofia Open, с COVID-19 е

Той ще бъде заместен от Йонас Форейтек
7 ное 2020 08:32, Ния Христова
0
Александър Лазаров пропуска Sofia Open, с COVID-19 е
Снимка: БГНЕС
Йонас Форейтек, който е чешкият носител на две титли от Големият шлем от 2019 г. при юношите - на сингъл на Уимбълдън и на двойки на US Open, ще замести навършилия днес 23 години Александър Лазаров в основната схема на АТР 250 тенис турнира в София, съобщиха организаторите, цитирани от БНР.
 
"Въпреки отличното си здраве, липса на каквато и да било клинична симптоматика и понастоящем състояние на абсолютна жизненост и енергичност, се налага Александър Лазаров да бъде оттеглен от участие от Sofia Open 2020 поради наличие на положителен PCR тест - в съответствие с протоколите на АТР и законовата уредба на Република България", каза доктор Георги Максимов, Tournament Infection Control Officer на турнира.
 
Още един българин - Александър Донски, получава "уайлд кард" за квалификациите на Sofia Open 2020. Той ще играе утре срещу руснака Арслан Карацев. В тях ще участва и Габриел Донев.
 
Деветият в света Диего Шварцман, който след отпадането на Пабло Кареньо Буста в Париж си гарантира място на финалите в Лондон, също се отказва от участие. Испанецът Кареньо Буста също няма да пристигне в София.
 
Още спортни новини четете в Gol.bg
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари