Министър Красен Кралев участва в награждаването на Sofia Open 2020

19-годишният Синер спечели и близо €25 000от от наградния фонд
14 ное 2020 19:36, Анисия Иванова
11
Министър Красен Кралев участва в награждаването на Sofia Open 2020
Снимка: Министерството на младежта и спорта

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и президентът на Българската федерация по тенис (БФТ) Стефан Цветков взеха участие в церемонията по награждаването на шампиона. Яник Синер спечели своята първа титла от надпревари на Асоциацията на професионалните тенисисти.

Яник Синер (Италия) триумфира в турнира по тенис Sofia Open 2020. Във финала Синер победи Вашек Поспишил (Канада) с 6:4, 3:6, 7:6 (3).

Още по темата

Двубоят в “Арена Армеец” беше изключително оспорван и продължи над 2 часа. Освен 250 точки за световната ранглиста, 19-годишният италианец спечели и близо 25 000 евро от общия награден фонд, който беше 325 615 евро.

След триумфа си Синер заяви, че се чувства много щастлив след своя първи успех в турнири на ATP. Той отбеляза, че организацията на надпреварата е била на отлично ниво и изказа възхищението си от българската публика. “Това е един невероятен турнир, който се провежда в тежки времена. Страхотно е да играем пред публика и благодаря на всички за подкрепата. Надявам се, че ще бъда тук и следващата година”, каза Синер.

Директорът на Sofia Open 2020 Горан Джокович изказа благодарност към спортния министър Красен Кралев и българското правителство за възможността срещите от надпреварата да се провеждат пред зрители. “Здравето и сигурността на всички бяха от огромно значение и благодаря на хората, които отговаряха за това”, заяви Джокович. Сърбинът благодари на президента на Българската федерация по тенис Стефан Цветков за добрата организация, на Асоциацията на професионалните тенисисти за възможността София отново да бъде домакин на турнир от сериите ATP 250 и на всички спонсори на надпреварата.

В петото издание на Sofia Open се включиха осем тенисисти от Топ 50 на световната ранглиста. В основната схема бяха и двама българи - Димитър Кузманов и Адриан Андреев. В квалификациите се включиха Александър Донски и Габриел Донев. Българско участие имаше и в турнира на двойки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе тоя с много медали се е запасил,всеки ден раздава и не спазва мерките ,някой да,си спомни че миналата година май и Божков награди
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
София Ореп ли?Бойко да слага леглата и чувалите там,а камионите да чакат отвън!
5
0
 
1
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Играеш си тенисче забавляваш се и накрая *** кеша ,а хората на първа линия ще работят цял месец за има няма 1000лв !!!Това ли е справедливо !!!P.S. Престанете да пишете изречения на два езика !!!Отворен турнир по тенис го заменете с София опЪн!!!
4
0
 
3
 
! Отговори
Абе преди 3 години
звучи като да е участвал в турнира та да го е спечелил
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Яник Синер (Италия) победи Вашек Поспишил (Канада)"Това да се пише националност почва да става все по безсмислено и гротескно.
2
0
 
13
 
! Отговори
Павел преди 3 години
Пак ли този!?
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Официалната награда от Кралев ще я получат след няколко дни. Корона.