Рубльов призна, че е бил COVID-позитивен в самолета към Австралия

Въпреки положителния тест, той е бил допуснат на територията й
21 яну 2022 14:40, Нели Христова
37
Рубльов призна, че е бил COVID-позитивен в самолета към Австралия
Снимка: БГНЕС

Скандалите свързани с коронавируса около Откритото първенство на Австралия продължават с пълна сила, след като световният №6 разкри, че е бил заразен при влизането си в страната.

Става въпрос за руснака Андрей Рубльов, който шокира всички с признанието си, че въпреки положителния му тест преди полета за Австралия, страната му е позволила да влезе на нейна територия.

Обяснението на руснака е, че той е ваксиниран и е бил без никакви симптоми на вируса, просто PCR тестът му преди излитането е отчел положителен резултат. Австралийските власти са го допуснали на територията си, а той е прекарал 10-дневна карантина в хотелската си стая.

"Когато излетях към Австралия все още бях позитивен. Но нивата на така нареченият COVID SS бяха прекалено ниски, аз нямах симптоми и не бях опасен за околните.

Именно заради това ми позволиха да вляза в страната, но с условие, че не излизам от хотелската си стая в продължение на 10 дни. В първия си мач усещах умора, но днес съм по-добре", заяви Рубльов, който победи литовеца Рикардас Беранкис и се класира за третия път на надпреварата.

Признанията му бяха шокиращи на фона на цялата драма, която се разигра около Новак Джокович в седмицата преди турнира.

Тогава получилият медицинско изключение заради прекаран коронавирус Джокович, бе депортиран от Австралия заради липсата на ваксина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
нищо рубличка. важно е че си се надупчил, нищо раута че си тествал позитивен за грипчето. пожелаваме ти да не каталясаш като некърчето от байрям мюмюнхен и всички други пострадали спортисти. макар че ти си русначе от богато семейство като нищо да си с фалшименто цертификатче. само така. ПС: да питаме Жереми Шарди що не е на австралопитек оупън.
31
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, и какво излиза...Джокович - незаразен, преболедувал - враг и опасност номер едно. Рубльов - допуснат с позитовен тест - и ни вопъл, ни стон за пандемията, ни дори коментари по случая колко е опасно това за играчи, персонал и публика. В никоя западна медия!
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Алтерниращ веганист, такъв бълвоч от глупости, неверни факти и нелепи заключения се нанизал, че те "оправдава" единствено, ако взимаш по някоя стотинка на пост.
29
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той и Зверев се изпусна, че в момента - към средата на турнира - има няколко заразени тенисисти, но НИКОЙ НЕ ГИ ТЕСТВА. И Томич, по време на мача направо си каза на съдията: да знаеш, че съм с covid, след мача си направи тест, така и се оказа. Сега и Рубльов призна, че са го пуснали положителен. На някой още да не му е ясна ситуацията?!? Изключвам екземпляри като Интерниращ веганист и подобните му, при тях добре загладеният мозък прави положението безнадеждно.
28
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бил е със Спутник, за това са му дали зелен коридор.
27
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И за хората в самолета ли не е бил опасен?
26
4
 
3
 
! Отговори
Обществото преди 2 години
Поощрява тези, които спазват правилата, и наказва онези, които ги игнорират или нарушават. Просто е. И ще става все по-просто. Необитаемият остров се пренасели.
25
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кенгурата прецакаха Джокович. На този етап, щото ПЪРВО той ще ги съди за компенсации заради пропуснатия шампионат и ВТОРО, ще им продава ваксини, тъй като е купил фирма, която ги произвежда! Айде, дерзайте овчари и овчарки от AUS
24
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Излиза, че с положителен тест за Ковид - не си опасен за околните! Може би си опасен, ако не си ваксиниран и ти няма нищо
23
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, това поражда доста нови въпроси.
22
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички ваксинирани заразяват! Кой иначе разнася вируса, при положение, че други хора не пътуват!
21
8
 
27
 
! Отговори
Az преди 2 години
Абе, драскачи, не мислите ли че се излагате мевероятно. като повтаряте една и също *** опорка - че Джокович бил лъгал в документите ?Не се ли сещате че всички гледаме телевизия и видяхме как австралийският съд отсъди, че документите му са РЕДОВНИ и визата му е отнета НЕПРАВИЛНО ????Какво не ви е наред ?
20
5
 
21
 
! Отговори
:-) преди 2 години
Като е неваксиниран и отива във ваксинирана Австралия, от кой може да се зарази!?
19
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Австралия измами Франция с оръжейния договор, начело със същия политик, който изгони Джокович, и със същата администрация, която първо го допусна...Имаше един убиец тук Пол Фрийман, в затвора се прави на защитник на човешките права и го помилваха май предсрочно, а убития още си е убит... българин.
18
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абсолютна демагогия и лицемерие е това, което направиха с Джокович...
17
2
 
38
 
! Отговори
Превърна се преди 2 години
Джокович в Легенда срещу КовиД диктатурата !!!! Full Respect
16
1
 
38
 
! Отговори
Уха преди 2 години
Кво па, някакъв си ковидясал тенисист, да зарази некой и друг няма драма.Важното, че е ваксиниран.Виж Ноле вече е друг проблем, подклажда революции, а в революции падат глави.Горкият ушатник Дан Андрюс, смята че като е изгонил Джокович си е вързал гащите.
15
42
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рубльов е играл по правилата и затова са го допуснали.Докато Джоката се опита да ***.Е ,в Австралия правилата важат за всички
14
34
 
8
 
! Отговори
Представям си преди 2 години
Джокера как го е яд, че е изпуснал 4 млн долара. Сигурно е готов да убива.
13
2
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, правилата в цялата им абсурдност! Важно е дали си ваксиниран или не. А не дали заразяваш или не. Заразяването и здравето на хората са незначителни, ваксините единствено са важни. Това не е нито медицина, нито здравеопазване. Това е едонствено бизнес и политика!