Гришо загуби първия си мач на Sofia Open

31-годишният хасковлия отстъпи на Иля Ивашка от Беларус
28 сеп 2022 20:21, Нели Христова
28
Гришо загуби първия си мач на Sofia Open
Снимка: БГНЕС

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров загуби още в първия си мач при завръщането на турнира на родна земя в София. 31-годишният хасковлия отстъпи на Иля Ивашка от Беларус с 3-6, 6-7 (3) в 1/8-финалите на надпреварата от сериите АТП 250 за близо един час и 55 минути игра в зала „Арена Армеец“ в столицата.

Първият сет започна по най-лошия начин за Григор, който допусна ранен пробив. Димитров имаше възможност да го върне още в следващия гейм, но не съумя да се възползва от точката си за пробив. До края на частта и двамата бяха много солидни на сервис, като в деветия гейм Ивашка удари съперника още веднъж за крайното 6-3.

Втората част бе далеч по-оспорвана, като и двамата тенисисти имаха своите шансове. Григор първи получи точки за пробив в петия гейм, които отново не успя да оползотвори. След това и Ивашка имаше на свой ред две възможности, които българинът отрази. Първата ни ракета получи още четири шанса за брейк в 11-ия гейм, а след като отново Ивашка защити подаването си, нашият тенисист се наложи да спасява два мачбола в 12-ия. Стигна се закономерно до тайбрек, в който беларусинът поведе комфортно с 4-1 точки и не изпусна инициативата до края.

Разликата между двамата дойде при възможностите за пробив – Ивашка спаси и седемте точки за пробив, които се откриха пред Григор. Двамата завършиха с по 18 уинъра, но шампионът от 2017 направи девет непредизвикани грешки повече от съперника. В спор за място на полуфиналите Ивашка ще играе срещу победителя от двойката Лоренцо Сонего – Холгер Руне.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според мен, това беше последното участие на Григор в София. Страхът от загуба пред родна публика е прекалено голям при него. Този страх е и причината да избягва турнира като цяло. И това при положение, че повечето силни играчи отмениха участие. Очевидно е, че тенисът не е приоритет за това момче.
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Дядо (21) Селянино, пише се тенИсисти, бе левак !!И не е нужно да играя професионално един спорт за да имам мнение по въпроса.
15
0
 
7
 
! Отговори
Бенефис преди 1 година
Перуката от Асково вече не може и да започне турнирите. Преди започваше поне добре 1-2 кръга чупки в кръста, това-онова а сега ............НИЩО. Време му е за бенефис и да се връща при асковските моми че одъртя вече.
14
10
 
0
 
! Отговори
Дядо преди 1 година
Защо Вие всички разбирачи,не станахте тенесисти?Спрете се некадърници!
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много отдавна го кръстих тоя Асковски клоун с звучното име ДришУ дали съм бил прав времето хубавичко показа. Е сега е време за бенефис и обратно в Асково при кокошките.
12
0
 
11
 
! Отговори
Шефа преди 1 година
Нов начин за печелене на пари 100% изпробван и работи.Когато има мач на Гришо,отивате в най близкия еврофутбол и залагате голяма сума пари за това че ще падне.И готово.След мача отивате и си прибирате парите
11
0
 
8
 
! Отговори
Тираджията Z преди 1 година
Че каква новина е това?Тва и децата го знаеха
10
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има такъв тенисист.
9
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Беларус е истинска държава с истински спортисти, нашия нарочен от илюминатите не струва.
8
0
 
12
 
! Отговори
Чефито преди 1 година
Сигурно е бързал да плющи оная руската *** . Ама и що за тенесист е той. Вместо да покаже на децата и да ги вдъхнови тоя дойде поснима се малко тук таме някой тъпо интервю в корумпираните телевизии и това . Пълен Амсалаааак
7
2
 
6
 
! Отговори
Шах преди 1 година
Дано утре спечели втория мач .
6
1
 
10
 
! Отговори
Дядо Георги преди 1 година
Ами сега!!!!!
5
6
 
12
 
! Отговори
Popa ot razgrad преди 1 година
Няма причина момчето да се зори много...турнир с толкова нисък точков рейтинг...като нема пари, нема и мотивация...
4
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гришка,абе да бе си син на Петър Пакпадналов.
3
1
 
23
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 1 година
Това се очакваше, няма изненада. Гришо уверено върви по пътя на Божинката. Трябва да участва в турнира в село Три уши за да го спечели.
2
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Страхотна новина! Сега турнира става годен за гледане
1
5
 
29
 
! Отговори
Абсолютен преди 1 година
Некъдърник