Матю си призна: Наръгал с нож 15-годишната Юлия в Германия

Да се спре с расистките призиви в интернет, апелират от прокуратурата
Обновена: 15 юни 2018 07:08 | 14 юни 2018 18:36,
181
Матю си призна: Наръгал с нож 15-годишната Юлия в Германия
Убиецът на Юлия Снимка: Facebook

Вече е ясен убиецът на 15-годишното момиче в Германия, което е от румънски произход.

"Престъплението е разкрито, за нас няма повече неясноти по случая", обяви прокуратурата в Мьонхенгладбах на специална пресконференция, която разследва смъртта на Юлияна.

Момичето бе убито с нож от бившия си приятел - турчин, който има български паспорт - Матю Костов. Той бил много ревнив, според свидетелствата на негови приятели.

Бил гадже с румънката Юлия от две години, но преди две седмици тя го зарязала и пред тях той заявил: "Ако е заради друг, ще я убия".

Още по темата

Издебнал момичето на връщане от училище и я промушил с кухненски нож с 15-сантиметрово острие. Четири от прободните рани се оказали смъртоносни. Юлия паднала обляна в кръг и крещяла за помощ. Чули я няколко клошари, които били наблизо, и веднага извикали линейка.

Тя обаче починала от раните си в болницата. Семейството й ще я погребе в родното й място - градче край Букурещ. Близките на момичето са наели автобус. Бащата на загиналата й купил бяла рокля, за да я погребе по техните обичаи.

Фамилията на Юлияна, която всички наричали Юлия, живее от социални помощи. В интернет хора от Фирзен събират дарения за погребението.

Матю Костов живеел от 10 години в Германия с майка си и брат си. Родителите му са разделени. 17-годишният младеж не ходел вече на училище, но и не работел.

Бил познат на полицията заради множество нарушения на закона – шофиране без книжка, кражби, побоища, търговия с наркотици. Заради дрогата го зарязала и Юлиана. У нея полицията открила брошура за консултации при проблеми с наркотиците.

Ден след убийството Матю Костов се предал сам на полицията, но още мълчи. Има издадена заповед за задържането му под постоянен арест. По дрехите му имало кръв от жертвата.

Днес стотици ще участват в мълчалив траурен поход в нейна памет във Фирзен. Организаторите не познават семейството, но казват, че походът не е политически мотивиран. Прокуратурата призова да се спре с расистките призиви в интернет, които убийството предизвика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До РостТи подкрепяш тезата, че ромът има българско име щот е емигрант от Индия.
32
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Матю си призна, че е чистокръвен ром ура!
31
2
 
20
 
! Отговори
Рост преди 5 години
Почти всички деца на емигрантите носят такива имена - Матю, Ник, Джак...Даже познавам един Айвън (по лична карта), кръстен на дядо му Иван.
30
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Недейте още със заключенията. И сред българите има хора, които си кръщават децата с "модерни" имена. Имах съученик Кевин, чувала съм и за Саймън- и двамата българи. Най- честото име сред децата вече е Виктория (интернационално). Пък и Костов е рядко сред помаците и турците. Може да не ходи на училище и да не работи, но и при нашите си има лентяй. Плюс това има само ЕДИН брат.
29
1
 
15
 
! Отговори
78178 преди 5 години
Все по низши същества се оказват хората!
28
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Освен паспорта,кое му е Българско ?Доживотен, без право на замяна !
27
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега му предстои истинската интеграция!Жалко за момичето!
26
1
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
....17-годишният младеж не ходел вече на училище, но и не работел.Бил познат на полицията заради множество нарушения на закона шофиране без книжка, кражби, побоища, търговия с наркотици....-----Същото което правят ромите и в България.А западните лицемери крещяха да ги интегрираме.Защо немците не са го интегрирали този?
25
3
 
31
 
! Отговори
дали пък не е турчин преди 5 години
На турчин ми мяза....
24
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Германците знаят, че сме различни. Но едва ли двете жертви (Юлия и германчето) и семействата им, както и народа го интересува, че то видиш ли тия не били българи, а роми, български турци! Тия хора идват от България и идват защото границите са отворени. Така че няма никакво значение какви са и що са точно. То сигурно и при сирийците и афганистанците си има долни малцинства, на нас пука ли ни какви са? Щом са минали границата и правят проблеми- решението е затваряне на границата за ВСИЧКИ!
23
20
 
10
 
! Отговори
Кежа преди 5 години
Матю си мяса типично българче...Най-вероятно родителите му са едни от разочарованите "умни" и "красиви" българи, наричащи България *** и напуснали страната за по-добър живот...Не бих се учудил Матю въобще да не знае български и да няма бъллгарско гражданство.
22
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
множество нарушения на закона шофиране без книжка, кражби, побоища, търговия с наркотици................ако прокуратурата им беше взела мерки на време, сега нямаше да отправя призиви, а един млад живот нямаше да бъде прекършен от някаква гни.да, независимо от какъв произход е.
21
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интеграция, толерантност, Конвенция!
20
0
 
35
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Абе да се спре !!! Ама е оня ден 8 изнасилиха германче, а ги пишат българи !!! Това е обидно за България !!!
19
25
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Престанете! Не е турчин!
18
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблемите Ви идват най вече от там, че тъмните сили успяха да насочат Хитлер срещу Русия!
17
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бат Тръмп, ако беше канцлер на Германия щеше да почне да чисти Германия от *** чакащи някой да ги издържа.
16
2
 
5
 
! Отговори
До 14 преди 5 години
Ти първо си Управи правописа.
15
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това явно са били ромските Ромео и Жулиета, ама с още по-трагичен край. Виждам как Карбовски си приготвя камерата!
14
1
 
31
 
! Отговори
Ujas преди 5 години
Герчания събра цялата световна ***. Момичето на помощи, заедно с родителите й. Момчет престъпник, а това са европейци. А другата ***.