Димитър Върбанов: Не съм симулант и манипулатор, беше ми лошо!

Репортерът твърди, че никога не е казвал, че е пребит
Обновена: 29 сеп 2018 08:35 | 29 сеп 2018 07:45, Александър Попов
293
Димитър Върбанов: Не съм симулант и манипулатор, беше ми лошо!
Снимка: Монитор

Димитър Върбанов бе освободен като репортер на "Господари на ефира" след като се появиха видеа, които доказват, че не е бит по време на разследване в склад на храни.

Районният съд във Велико Търново освободи двама задържани, които трябваше да отговарят за нанесени леки телесни щети и хулиганство. По-късно от прокуратурата заявиха, че обмислят да повдигнат обвинения за лъжесвидетелстване на журналиста.

Още по темата

"Не съм симулант и манипулатор. Винаги досега в работата си като репортер в предаването съм търсил истината и този път беше същото", каза пред "Монитор" Върбанов.

Според него управителят на склада и двамата му работници са го бутали и са му нанесли удари.

"Никога не съм казвал, че съм бил пребит или нещо подобно. Истината е, че след като ме добутаха до вратата на склада и ме блъснаха навън през вратата, аз паднах на крака си. Започна да ми става лошо. Сигурно съм вдигнал или събрал границите на кръвното. Видях, че по ръката си имам кръв и от това ми стана още по-зле. Затова се наложи да легна. Нас обаче са ни учили, че трябва да се опитваме до последно да си завършим репортажа и затова няколко пъти опитах да се изправя и да си направя анонса. В болницата бях освидетелстван и имам документи за това, какво е било състоянието ми. От кадрите от охранителните камери, които гледах, действително се създава усещане, че аз се опитвам да лъжа и манипулирам, което не е вярно. На мен действително ми беше зле. Искам да се извиня на обществеността, ако са се почувствали подведени. Аз просто търсих истината и се опитвах да си върша работата", каза Димитър Върбанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


293
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БРАВО НА ЖУРНАЛИСТА, ЧЕ СЕ БОРИ С ПРЕСТЪПНОСТТА!!!!!!!!
156
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако няма осъден от охранителите. Този трябва да действа индивидуално и като комунистите в гръб. Връща си за тормоза си. Но анонимно и един по еди да ги пречука..Това е.
155
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До168. Щом си имаш връски, имаш и пари . Зощо ти е чужбина. На запад се ходи с мотивация.Когато тръгнах бях на 38- 40г. Без пари, без бъдеще в България, ограбен трудов живот в соца. в продължение на 18г. С досие неблагонадежден, с разбито семейство. Е за какво да чакам още.
154
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мислех си, че този път, ще остана в България. Гледах си билета и смятах, да се обадя на шега и да кажа, че ще работа дистанционно от вкъщи, а аконе иска, ще отворя собствен офис в София. И има парите имма и връзките ... Но след това - НЕ ЗНАМ ! Май ще тръгвам отново.
153
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До интересноНе, Дадо Маро ми е името, ама да ти кажа и "Интересно" ми звучи малко шано, като име.
152
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
... Защото за теб, осъдителна присъда на чужд гръб е нищо, но за тях означава трайна безработица. Особено, ако се разбере - О не, онези лошите, набили горкия журналист, който показваше истината.И сега какво ? Намери ли се храна с изтекъл срок на годност ? Особено мразя ефектите, който пусакте по време на интервюто си и винаги злепоставяте другата страна, без да им даватае правото, да се изкажат.
151
1
 
0
 
! Отговори
интересно преди 5 години
До Анонимен 163 това името ти ли е????ако е така - малко странно ми се струва
150
0
 
8
 
! Отговори
така е преди 5 години
До Анонимен 159 Няма как да се направи предаване за Топлофикация , защото като се започне да се дълбае , ще се стигне до такива " чадъри " , че накрая ще трябва да снимат само от парламента . А защо да си развалят приятелствата ........
149
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Чух реакцията на премиера и му благодаря, но предният път, когато през 2010 г. ме нападнаха с чук, глобата за изръшителя беше 1000 лева", разказа пребитият репортер пред БНТ. "Сега очаквам нещо подобно", сподели Върбанов. "Значи, не си бил пребит, но си очаквал осъдително дело ? Да, за теб 1000 лева са малко, но тези хора, който щяха да са осъдени, нямаше да могат да си изхранват семействата, защото си търсел евтина сензация .... Това ли е ?
148
0
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
това е нивото на образование дали в журналстиката или в друга специалност нямазначение но тука льсва всеки ден от сутрин до вечер такава простотия се леече не е за вярване 21 век бьлгария
147
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БЪЛГАРИЯ Е СЪЗДАДЕНА 165 ГОДИНА СЛЕД ХРИСТА ОТ АВИТОХОЛ ЛЕГЕНДАРЕН БЪЛГАРСКИ ВЛАДЕТЕЛ!!! ИСТОРИЯТА НИ Е 18 ВЕКОВНА !НЯМАМЕ НИЩО ОБЩО НИТО С ТАНГРА ТАНГРИ НИТО С ТЮРКИ!
146
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 2222Помагали са на хора , има случаи - получаваш някаква огромна сметка от топлофикация , макар че , не живееш на посочения адрес , и никой нищо не може да направи . След намесата на предаването , за отрицателно време се решава проблемът ____то това хубаво, ама това е индивидуални случай, да са направили разследване за цялостаната дейност на топлофикация, щото там нещата са куче влачи рейс
145
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 2222154 - Да, за два-три репортажа и твоа е. Но след това, спират да ги проверяват, защото не е сензация. Но и пулбиката ни е таква.
144
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 148Нямаше и да се съдят. Щяха да спрат всичко, в момента, в който имаше нова снезация. Не са мног уми, но не са и токова загубени, да знат, че ако наклепат сто човека и за някой от тях даже има и затвор, няма да има редичка от хора, говоти да си отмъщават.
143
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименПри слави, билетчето беше на символична цена - 5 лева или нещо такова.
142
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До нооооглупости, присъствал съм на Комиците, Шоуто на Слави, История.бг и други предавания и никъде освен в тези на Нова, Господари и Съдебен спор публиката не е платена, че даже ги обвързват с договор, ако не пляскат добре или не реагират правилно имало финансова санкция, затова и не вярвам на Господарите
141
3
 
1
 
! Отговори
2222 преди 5 години
До Анонимен 151 Помагали са на хора , има случаи - получаваш някаква огромна сметка от топлофикация , макар че , не живееш на посочения адрес , и никой нищо не може да направи . След намесата на предаването , за отрицателно време се решава проблемът .
140
1
 
1
 
! Отговори
ноооо преди 5 години
До Анонимен 151 По принцип всички предавания от подобен тип /с малки изключения / са с платена публика . Това е част от концепцията на предаванията . Независимо дали са тук , в САЩ , Европа , китай ....
139
0
 
4
 
! Отговори
Човеко преди 5 години
Биг Брадър в действие . Смешници
138
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
то всичко при Господарите е постановка, даже и публиката в шоуто :) събират там безработни и им плащат да ръкопляскат и да се смеят, даже се учудвам че има хора които се връзват на тия неща, да са направили едно сериозно разследване ? примерно за оня 27 годишен младеж дето извади 300 млн и си купи Кремиковци