Обрат! "Битият" журналист симулирал нападението, май ще го съдят!

Съдът пусна "биячите" на Димитър Върбанов, след като изгледа записи
Обновена: 28 сеп 2018 22:36 | 28 сеп 2018 16:45, Веселина Йорданова
299

Районният съд във Велико Търново пусна без каквато и да било мярка за неотклонение двамата задържани за нанасяне на лека телесна повреда на репортера от "Господари на ефира" Димитър Върбанов.

В съдебната зала, в която журналисти не бяха допуснати, бяха изгледани записите от охранителните камери на склада, в които ясно личи, че няма насилствени действия спрямо журналиста, а той сам ляга на земята и симулира пред камерата.

Прокуратурата се отказа от искането си за налагането на постоянен арест, а двамата обвинени обмислят да подадат сигнал срещу журналиста за набеждаване и престъпление срещу правосъдието, съобщи "24 часа".

Още по темата

Говорителят на Районната прокуратура Таня Катрева също каза след заседанието, че тепърва ще се объждат доказателствата и е възможно да има друг привлечен под отговорност за скандалния случай.

От "Нова телевизия", където предаването се излъчва, заявиха, че макар "Господари на ефира" да е външна продукция с независима редакционна политика, не приемат подобни методи, несъвместими с принципите на професионалната разследваща журналистика.

Медията се разграничава от случилото се и ще потърси отговорност от продуцента.

Според информацията, обявена вчера, нападението срещу журналиста станало по време на разследване във Велико Търново. Репортерът и екипът му присъствали на внезапна проверка, целта на която била склад, в който преди време бяха открити храни с изтекъл срок на годност.

Освен огромно обществено съчувствие, журналистът получи и подкрепа лично от премиера Бойко Борисов от Ню Йорк, който разпореди по най-бързия начин виновните за побоя да бъдат наказани с цялата строгост на закона.

Днес обаче кадри показаха, че нападение над Димитър Върбанов няма.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


299
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
240
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега се запитайте не е ли и Иванчева жертва на медиите???
239
0
 
5
 
! Отговори
циркове преди 5 години
Росен Андреев и колегите му изобличиха схемите на един горски шеф със скрита камера и оня подаде оставка. След това власттта прати назначената на държавна хранилка Валя Ахчиева, и тя уж разследващ журналист. Тя се пеняви, пеняви за десет бора, паднали на път от снега и СЪКРАТИХА Андреев. Човек с бебе на една годинка. Сложиха си пак правилен човек. И разследващата журналистика е поръчкова като неразследващата. Отиват някъде и никаква обективност, произнасят присъди, изрезват реплики на Андреев...
238
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименБЪЛГАРСКАТА РАЗСЛЕДВАЩА ЖУРНАЛИСТИКА Я НЯМА, ТЯ СЛУЖИ САМО ЗА ПРАХ В ОЧИТЕ НА ХОРАТА ЗА КОКОШКАРСКИ СЛУЧАИ. Резултатът 111 място по медийна робия.
237
1
 
2
 
! Отговори
ХАХАХХАХА преди 5 години
Едно поръчково проправителствено предаване. Всяко журналистическо разследване хули управниците само те ...опозицията. Най-безсрамно наричат Корнелия ***, А вОЛЕН бОЛЕН, АМА ДОКАТО БЕШЕ ОПОЗИЦИЯ. сЕГА МУ СЕ МАЗНЯТ.
236
0
 
3
 
! Отговори
Кина преди 5 години
След това шоу на Димитър Върбанов поставям под съмнение цялата история с продуктите с изтекъл срок на годност, а защо не и цялата манипулативна дейност на въпросната медия. Митко, Митко, каквото стори на "Господари на ефира", всичките очернени от вас да се сберат, не биха могли да постигнат ...
235
1
 
0
 
! Отговори
Първо бе словото преди 5 години
Най-добре е да иде в Банкя където в една къща да направи една мулти орална изповед съпроводена с думата "мляс" дорде аNаLния му изход охка на буквите "прц & ъъъх"
234
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Страсбург 251Предаването е хубаво и разкрива много измами. Журналистът преувеличил е отстранен и разследването продължава! Човешките животи/права на мошениците не ни интересуват, те трябва да бъдат изобличзвани и съдени! Склададжията със скапаните стоки има право да съди журналиста за преувеличаването на насилието (насилие имаше но в рамките на толерантното) а пък той ще бъде съден за търговията с бракуваните стоки! Просто като за неузрял ***!
233
1
 
8
 
! Отговори
Страсбург преди 5 години
Нова ТВ на съд в Страсбург и Забранена със Закон , колко човешки живота съсипа тази ТВ и продължава да тероризирара Народа
232
0
 
26
 
! Отговори
Fan преди 5 години
Въпрос:- този жалък *** е ползвал Спешна помощ!!!! Заради него друг спешно нуждаещ се е чакал! Ако беше в чужбина както казваме - щеше да има една солена глоба!- направен му скенер без да има нужда - отново глоба трябва за изотчване на здравната каса с фалшива диагноза
231
2
 
14
 
! Отговори
да се накаже преди 5 години
Журналистите също трябва да подадат иск срещу този "колега" защото той уронва и без това жалкия авторитет на българските журналисти.
230
0
 
4
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
ПРЕДИ 15-20 ГОД. /КОГАТО БЯХ ОФИЦЕР И ИНСПЕКТОР В ПОЛИЦИЯТА / -"НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ" СЕ БЕШЕ "СВЪРЗАЛА " С РЪКОВОДИТЕЛИТЕ НА МВР И НАЧАЛНИЦИТЕ В РПУ-ТАТА - "СИТНО И ПРЕДЯХА"!?!?!? БЛАГОДАРЯ НА ДЕЖУРНИТЕ В ДНП /ДИРЕКЦИЯ НА НАЦИОНАЛНАТА ПОЛИЦИЯ/ ,ЧЕ НИКОГА НЕ МИ ГИ ИЗПРАТИХА ОФИЦИАЛНО, ЗАЩОТО ЩЯХ ДА ПРЕДИЗВИКАМ "АПОКАЛИПСИС" -/КАТО ДЕЖУРЕН ОФИЦЕР ОТ ТРАНСПОРТНА ПОЛИЦИЯ -СОФИЯ /ЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ /РАБОТЕЩ НА ЦЕНТРАЛНА ГАРА-СОФИЯ/ !!!
229
1
 
21
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Сега е ред да ошамярят оня дето рекламира бързите кредити :)
228
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен 2 преди 5 години
И сега номера не мина и жалкия ви *** репортер ще опере пешкира защото е следвал вашите заповеди?!Абсурдистански мош*еници от най-долнопробен вид.Това сте вие ❗
227
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен 1 преди 5 години
Да подвеждаш прокуратура е углавно престъпление.Господарите на простотията-въздух под налягане.Нали раче,зуйче?!Когато преди 2год.ви търсихме по повод на измама с пари спрямо държавен институт в която беше замесено едно от министерствата,мълчахте като пръднали.Тогава нямаше и следа от мозъка който го ръсите,нито от напористите ви репортери,нито от сарказма и иронията ви.Нямаше ви НИКАКВИ ❗Защото ви се обадиха с предупреждение от същото това министерство и вие ожълтихте гащичките.
226
2
 
6
 
! Отговори
Жиб. преди 5 години
Цялата им телевизия е такава- Телянбеевския манталитет не се оставя лесно,червената арогантност още не е приключила.
225
2
 
23
 
! Отговори
Бай Ханой преди 5 години
Вижда се ,че срещу камери , записи може да се отговаря само със същото защото ежедневието ни е снимки , записи и медии , даже държавата се оправлява от там !
224
3
 
51
 
! Отговори
Име преди 5 години
между другото точно така се правят и "достоверните" филми на "газови атаки" в сирия. така се манипулира масово чалгаризираното от "демократите" общество на "толерантните". айдеее! насам народеее! натискай се за истанбулската за джурналетата!!!
223
1
 
20
 
! Отговори
Име преди 5 години
джурналята по принцип продават и майчиното си мляко за да ни закърмят с техните фейкнюз. така е в "демокрацията". другарите от ек и еп следят ли събитията директно, или само от медиите на манипулаторите?
222
16
 
15
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Собственикът на склада е платил на журналистчето да разиграе този цирк ,за да отклони вниманието на обществото от факта,че развалените хранителни продукти се продават още в магазините !!! Не разбрахте ли това ???
221
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"И3мeкяри на ефира"Кой ли им вярваСега един скункс и за Бойко, че без да провери фактите от мa ната си " раздава правасъдие", матр' яла му неден.