Слуховете за OneCoin кралицата Ружа – от Созопол до "не е сред живите"

5 обвинения бяха повдигнатити срещу Ружа Игнатова в САЩ
Обновена: 11 мар 2019 11:51 | 11 мар 2019 07:00, Александър Попов
160
Слуховете за OneCoin кралицата Ружа – от Созопол до "не е сред живите"
Ружа Игнатова. Снимка: Instagram

Мрежата OneCoin е обхванала от 2014 г. над 3,3 млн. души на 4 континента, показват данните от различни източници. Действа на принципа на секта, като се организират презентации в градове по целия свят, на които Посланици продават "образователни пакети".

Участниците научават как да "копаят" уанкойни, как да търгуват помежду си с тях и какви бонуси ще получават, ако привлекат нови и нови членове. Включването в мрежата става със суми от 1100 евро, а цената на най-скъпите пакети надхвърля 55 000 евро.

Още по темата
Прокуратурата в Манхатън предяви криминални обвинения към двамата българи, основатели на компанията "OneCoin Ltd". Според обвинителите зад океана Константин Игнатов (33 г.), който понастоящем ръководи компанията и сестра му Ружа Игнатова (38 г.), която е създател на OneCoin, са подвеждали инвеститорите, обещавайки им големи печалби при нисък риск в схема.

Константин бе арестуван миналата седмица, а сестра му е в неизвестност от октомври 2017 г. По данни на разследващите е напуснала България с полет на Ryanair за Атина, но след това няма информация за нея.

Срещу Ружа Игнатова, която се смята за лидер на схемата, са повдигнати пет обвинения. Четири от тях (присвояване, участие в организирана група за присвояване, измама с ценни книжа и пране на пари) се наказват всяко с максимум 20 години затвор, а петото (съучастие в измама с ценни книжа) може да й донесе до 5 години затвор, пише "Труд". Тя е обявена за издирване с международна заповед за арест от прокуратурата в Германия.

Новини за Игнатова се споменават спорадично, след като започнаха разследванията срещу "OneCoin Ltd". Според свидетели през лятото била на яхтата си в Созопол. На тази яхта се организираха партита за отбрани хора. Самата Ружа бе носител на наградата "Бизнес дама на годината" през 2012 г. и 2014 г.

Има слухове обаче, че вече не е сред живите.

"Килър командоси от българската мафия" (Killerkommandos der Bulgarischen Maa) превзели бизнеса с криптовалутата уанкойн и е трябвало тя да бяга. Съществуват твърдения, че съдружници на Ружа Игнатова са си тръгнали с голямата част от парите и дори, че тя вече може и да не е между живите”. Това пише немскоезичният сайт "Герлах репорт", регистриран в САЩ. Интернет изданието се позовава на пост във фейсбук на Кари Валроос, наричан Европейски посланик на уанкойн. Сайтът подчертава, че Кари Валроос е наясно с всички тайни на "мрежата за измами" и с мрежата от корумпирани адвокати, които "преследвали всеки клиент като дивеч".

Обвинението

Обвинението твърди, че OneCoin има над три милиона участници, които получават комисионни за привличането на нови членове, купуващи пакети от криптовалутата. Голяма част от идентифицираните 1,2 милиарда долара на инвеститорите са били изпрани в поне 21 държави. Според американската прокуратура за две години – до септември 2016 г., компанията на Игнатови има печалба от 2,23 милиарда евро.

Обвиняемите са създали "компания за криптовалута за милиарди долари, основаваща се изцяло на лъжа и измама", се казва в изявлението на федералния прокурор за Манхатън Джефри Бърман. По думите му "инвеститорите са били лъгани, а обвиняемите са забогатявали".

Ружа Игнатова живее в Германия от 10-годишна с родителите си Пламен и Веска Игнатови. Започва кариерата си като консултант в международната компания "Маккинзи енд Къмпани", където работи с редица международни банки и финансови институции. Според германско списание "Дер Шпигел" Ружа и баща й Пламен до 2012 г. са имали металургичен завод в Бавария, който е фалирал дни, след като собствениците са го продали. Немското издание сочи, че дъщерята е била осъдена условно за това, че е забавила обявяването на несъстоятелност, а синдикът на дружеството обвинява семейството, че преди несъстоятелността са разглобили мощностите с цел да бъдат изнесени от завода. Игнатова е цитирана да твърди, че това е невярна интерпретация, а причината за фалита била световната криза. През 2015 г. представя концепцията за бъдещето на световните разплащания чрез криптовалути на форум, организиран от списание The Economist.

В Германия криптовалутата OneCoin е забранена.
 


160
Още от Ако щете - вярвайте
Седмичен любовен хороскоп за 11 – 17 март
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ружа с милиардите вече и е през ружата кой я търси :)
130
0
 
9
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 1 седмица
Д-р Ружето отново копае някъде, а братчето го разпитват, разпитват...да не попада човек в ръцете на американското правосъдие, ще му разкажат играта. И талибаните са по-милостиви от американски следовател.
129
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Бръмчи си - с украински паспорт е
128
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Жива е.
127
1
 
15
 
! Отговори
Щерю преди 1 седмица
- Каква бизнес дама на 2014 г. - Какво крадливо чудо...
126
1
 
14
 
! Отговори
gerlachreport преди 1 седмица
В един от разпитите на Константин Игнатов бяха предложени намаления в присъдата, ако "той предоставя изчерпателен списък на всички страни". Едно изкушаващо предложение, което в момента се разглежда. Следователно американските следователи се интересуват от близките му отношения с българската мафия, която също действа в САЩ. Разследванията също вървят в тази посока.Д-р Ружа Игнатова, която живее с украински паспорт и под фалшиво име, е като брат си част от процеса. В Ню Йорк сега се очаква, че Константин Игнатов, за когото се казва, че има близки отношения с българската мафия, в хода на разпитит
125
3
 
19
 
! Отговори
ШибиРиби преди 2 седмици
Кралицата Ружа Джуката е нахранила созополските попчета и сафрида
124
3
 
16
 
! Отговори
Баба Ванга преди 2 седмици
Бит кон ке струва цело имане !
123
1
 
23
 
! Отговори
Айти-Ром преди 2 седмици
Това ли са двамата, единствени неработещи в Чистота "българи"
122
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
На сайта на системата с критповалутиа и блокчейн LockTrip може да се видят всички които участват, все симпатични млади хора, а и бившия президент на България е там участва, много хубава снимка, и евродепутатктата от ГЕРБ Ева Майдел участва има я на снимка на фона на знамето на ЕС и всички останали са много симпатични хора, вдъхващи доверие и веднага става ясно че са чесни и може да си купуваш от техните токъни, на е измама, а само като видиш Ружа и веднага става ясно, че уанкойн е измама.
121
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Колко глупав и алчен трябза да си, за да се довериш на тази *** и татуираният и брат и да повярваш на глупостите, които говорят. Всички 3.3млн “инвеститори“ сами са си виновни и сега със здраве да си дрънкат крипто петачетата
120
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Е то в Европа си ги има толкова много пирамиди, които даже и не са с криптовалути. Просто жаждата на шараните за бързо забогатяване е нещо което много се ползва от предприемчиви умни измямници.
119
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
"а направи извода кой държи шалтера на тока и на интернета, по принцип и ще стигнеш до т.н. "сатоши"

----
Caтоши първо не е Сатоши, нито пък живее в Сатовча. И второ, че имаше няколко версии кой е той. Като едната силна е за един австралиец, а другата силна е за един който мистериозно умpя в Индия. Трето, с толкова пари можеш да си направиш всякаква пластична операция, но душата ти ще е затворник без стария ти живот и познанства. Четвърто, голяма част от биткойните са уж в ЦРУ. Пето - "УЖ"!
118
0
 
29
 
! Отговори
SHEFA преди 2 седмици
С ТОЛКОВА ПАРИ МОГА ДА ДОКАЖА ЧЕ НЕ СЪЩЕСТВУВАМ-ДАЖЕ И ЧЕ НЕ СЪМ СЕ РАЖДАЛ.-ОБЯВЕТЕ НАГРАДА ЗА НАМИРАНЕТОИ--ТОКУ ВИШ ВИ Я ДОВЕДЪТ НА КРАКА.
-ГАЛЕВИ ГИ НЯМА.
-Ц-ЦВАСИЛЕВ Е В СЪРБИЯ И НЕ ИСКА ДА ДОЙДЕ-СМЯХ
-СЕГА ТАЗИ-И НЕ САМО.
117
0
 
20
 
! Отговори
Чиста пирамида преди 2 седмици
Е било това,ре брандирана като крипто валута

Интересно че толкова много балъци са се хванали

А уж богатите били умни...
116
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До 121
Криптовалутата може да съществува само ако има интернет.
--

така, така ... а направи извода кой държи шалтера на тока и на интернета, по принцип и ще стигнеш до т.н. "сатоши"
115
0
 
20
 
! Отговори
ШибиРиби преди 2 седмици
Бизнес за мързеливи мошеници, защо не ги оставят да се самоизбият
114
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До 119
В момента по-малко1 % от транзакциите със стоки са в криптовалути,
--

твърде много фантазираш ... даже не е сигурно, че има 0,1%.
този цифров код дефакто не е признат никъде официално

технологията зад битият кон ,фактически е опит за налагане нов вид "фиат",само че електронен и с много по-високо ниво на контрол, а самит бит кон е "холандкото лале" от 17-и век.
схемата за управление не са се променила през вековете въобще, единствено технологията за налагане на тази схема се е променила
113
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Криптовалутата може да съществува само ако има интернет. Спре ли интернет - край, критповалутата повече не функоционира, не се знае после като тръгне интернета дали изобщо блокчейна ще се синхронизира консистентно или всичко ще бъде загубено, защото всичо е разпределено в интернет. Който контролира интернет може всеки момент да затрие всчики криптовалути, а всички знаем кой контролира интернет.
112
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ако утре измислят и открият по бързи процесори за компютрите или математиците намерят начин бързо да се смята блокчейна (копането) всички критповалути ще рухнат на момента, биткойн ще струва нула. Всчико се базира на факта, че комщътрите в момента не могат да смятат достатъчно бързо, но не се знае какви компютри ще има утре, вече се говори за квантови компютри с кю-битове, а не с битови, и може така да стане че утре всичко да рухне и който си е дал парите за биткойни увисва моментално.