Тела плуват в Нил, хора са изгорени живи... клането в Судан

Военните изнасилват, бият с камшик, стрелят по всичко
Обновена: 8 юни 2019 17:48 | 8 юни 2019 16:00, Нели Христова
103
Тела плуват в Нил, хора са изгорени живи... клането в Судан
Снимка: Reuters

Тела плуват в Нил, военните стрелят по болници и изнасилват лекарки, трупове се отнасят на тайни места. Това  е само част от ужаса, който активистите в Судан преживяват през последните дни.


Пред The Independent, те твърдят, че дузина тела са били извадени от Нил и откарани на незнайна локация, а 101 души са загинали след протести в цялата страна.

Според Комитета на лекарите в Судан във вторник военнослужещите от групата за бърза подкрепа (RSF) са извадили поне 40 трупа от реката. Други свидетели са видели с очите си как активистите са били застрелвани и хвърляни във водите на Нил.

Според очевидците военните стреляли по болници в Хартум и горели палатки на протестиращи. В някои от тях е възможно да е имало хора, които са изгорели живи.

Медик, който пожелава да запази анонимст, споделя, че е видял как армията изнасилва седем лекарки, както и протестиращи жени.

Въпреки че Комитета на лекарите в Судан твърди, че хиляди са ранени, а 101 са загинали, според Здравното министерство на страната, починалите са "не повече от 46".

"Като кървава баня", така протестиращите определят агресията, която изригнала в последните дни. Други оприличават събитията на "клане", а Хартум на "призрачен град, скован от страх".

"Това беше клане. Не можех да преброя умрелите. Спешните кабинети се препълваха. Видях хора, заливани с куршуми. Войници, които бият протестиращи с камшици... Когато стигнах до покрива видях дим. Горяха всички палатки", казва 33-годишният активист Хусам Хилали.

37-годишата Раба Силва вижда, как двама от съмишлениците й са простреляни в крака и стомаха.

"Имаше едно малко петгодишно момче, което стоеше при нас. То е изчезнало и се страхуваме, че е изгорено живо, защото за последно е видяно как тича към палатките, които военните подпалиха", разказва тя.

По думите й армията щурмувала болницата няколко пъти и стреляла по всичко - хора, коли, стени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Благодаря Ви за написването на тази статия. За сега сте единствената българска медия с адекватна статия относно случилото се.
69
0
 
0
 
! Отговори
Жо преди 4 години
До Анонимен 61 Жалък+***=анонимен 61 в бг.форум
68
0
 
3
 
! Отговори
Веско преди 4 години
Не знам какво е работила по публикацията ***, ама нищо не разбрах. Кви са тези активисти, кви палатки? Особено групата за бърза подкрепа (RSF) ми е много интересно какво подкрепя?
67
4
 
3
 
! Отговори
БЗНС преди 4 години
Днес е светъл фашистки празник на българския фашизъм! Вместо да празнува, 68 пак хленчи, че го трепали в лагера след 9 септември, 1944, когато ОФ, а не БКП идва на власт! Пак Белене ви чака и експроприация! Продължавайте по същия начин и няма да чакате колкото тогава!
66
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Анджелина Джоли, Обама и Уил Смит къде са... А телевизиите? Лицемери.... Тия полу-човеци идват после в Европа за да ни обогатят културно аре мерси
65
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма ли "световтия шериф" да и спусне малко "демокрация" или там тяма газ или петрол ...
64
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Народа помни масовия терор и убийствата след 9.09.44год. при идването на БКП на власт!Няма да забравим нито да простим!
63
5
 
9
 
! Отговори
Victimized преди 4 години
"И у нас имаше Насилствено смяна на Имента през 1986 но след 30 г никой не си спомня вече , така и тва ще се забрави някога" И колко хора умряха по време на "насилственото" сменяне на имената ве ***? Туква важното е, защо световните полицаи САЩ не се намесят за да помогнат на репресираните хора, или ако репресиращите са техни хора и няма кой знае колко петрол не е тяхна работа?
62
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И у нас имаше Насилствено смяна на Имента през 1986 но след 30 г никой не си спомня вече , така и тва ще се забрави някога
61
2
 
6
 
! Отговори
До 64 преди 4 години
И в неделя ли са дрогираш бе Гендар Сороски ! Прави почивка един ден поне, че така можеш да се споминеш до към август месец
60
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тела плуват по Нил, както на времето по Дунав, след идването на комунистите на власт на 9.09.44год.Нищо ново!!!
59
0
 
4
 
! Отговори
Мефистофел преди 4 години
Един ден в Африка, така е от началото на дните.!.
58
1
 
15
 
! Отговори
антисоросоид преди 4 години
Усеща се и там пръста на онаямършаСорос ако е вярно това де
57
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Омръзна ми от фалшивата евроатлантическа пропаганда заливаща българските медий а ревяха срещу руска пропаганда каквато не е изобщо имало
56
1
 
10
 
! Отговори
X преди 4 години
Айде пак пропаганда ...
55
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Типичен турчинА бря криводзурлатия амджъкаазлия, не ти ли дотегна вече да постваш една и съща върховна тъпотия тайм анд тайм анд тайма анд тайм ъгейн, мадърфакър!? И я ми обясни на разбираем език кой нормален човек все още носи български паспорт?! Ха?!!
54
7
 
12
 
! Отговори
Павел преди 4 години
Незнаем къде са тези събития където сте ги написали ама ние преди 3 дни се върнахме от почивка в Судан и не видяхме нищо такова видяхме само красота!
53
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Waffen SS МАНИПУЛАЦИЯ ! ПРИМИТИВНО . ЕДНИ И СЪЩИ ТРИКОВЕ ОТ ГОДИНИ И ДЕСЕТИЛЕТИЯ .
52
30
 
10
 
! Отговори
... преди 4 години
Ами Русия строи рафинерии там сега и подкрепя местния диктатор... също така Wagner Group има мн сериозно присъствие. Това руски намници. Правете си сметката какво се случва. Под този диктатор хлябът се е вдигнал 3 пъти тази година само а готивото поне двойно. Също диктаторът редовно ходи на разговори в Москва. Когато ботушът натисне, надежда всяка тука оставете.
51
3
 
11
 
! Отговори
Един преди 4 години
До Непопулярно мнениеНе съм експерт по икономика, но от нещата, които намирам като информация, изглежда група държави ще опитат въвеждането на "златен стандарт". banker.bg/sviat/read/malaiziiskiiat-premier-predloji-da-se-suzdade-edinna-aziatska-valutaРусия и Китай вероятно също ще участват. Ако САЩ загубят или са на път да загубят икономическата война, която водят, за съжаление е твърде вероятно да се стигне до Гореща война.