Радев: Трябва да сме непримирими към ниското качество и корупцията

Вложеното в инфраструктурата не отговаряло на вложеното
25 юни 2019 10:34, Елка Василева
76
Радев: Трябва да сме непримирими към ниското качество и корупцията
Снимка: Президентството

Това, което най-много ни липсва в България, е непримиримост към ниското качество. Имаме нужда от друго качество в политическия процес, от други критерии за оценка на работата на политици, на управление, друго качество на избирателния процес, друго качество на инфраструктура, образование, здравеопазване. Това заяви президентът Румен Радев на среща с представители на българската общност в Женева, цитиран от прессекретариата на държавния глава.
 
В България трябва да преминем от количествени към качествени измерители на нашия живот, посочи президентът и даде пример с изграждането на инфраструктура в България, където е най-видимо как вложените пари не отговарят на крайния резултат.

„Това означава няколко неща – лошо качество на провеждане на обществените поръчки, неспособност и липса на административен капацитет или корупция, или всичко това заедно. Тези неща трябва да дразнят все повече и трябва да бъдем непримирими“, заяви Румен Радев.
 
По думите му българите зад граница могат да помогнат за процесите в България, като, връщайки се в родината, привнесат у нас професионалните и обществените отношения, както и успешните модели от опита си в чужбина. Това ще даде тласък за нашите бъдещи успехи, заяви Румен Радев.
 
Държавният глава подчерта, че българите в Швейцария са изключително добре интегрирани, с доказани успехи в областите, в които осъществяват дейността си – банковото дело, науката и образованието, информационните технологии, медицината, културата и изкуството.

„Гордея се с вас и с начина, по който представлявате България, защото доброто име на България и готовността за инвестиране в страната ни се дължи до голяма степен на вас“, обърна се той към българите.
 
Президентът заяви още, че ангажиментите на държавата към българските граждани в чужбина не изисква единствено средства, а и точни нормативни решения и ясна визия. „Имаме Национална стратегия за българските граждани и историческите български общности по света, която не е лош документ, но се нуждае от сериозна актуализация“, посочи Румен Радев. Той заяви, че президентската институция предвижда да организира форум с участие на българи зад граница и съответните компетентни институции, на който да се обсъдят въпросите за сънародниците ни в чужбина.
 
Президентът Румен Радев е в Женева във връзка с 41-aта сесия на Съвета на ООН по правата на човека.  Днес той ще посети Европейската организация за ядрени изследвания – ЦЕРН, където ще разговаря с българи, които работят в организацията.

 


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да почне с нещо по-елементарно като ниското качество на храните само дето сульо забрави, че няма никакви правомощия в парламентарна република. Тука Бойко тиквата е боса вече десетилетие и повече.
63
4
 
3
 
! Отговори
Хан Крум преди 10 месеца
тоз другарин "прецедент" отговаря и на двете - и е с ниско качество и е корумпиран.
миличкия той - от как му дръпнаха сделката с Грипените съвсем из..про.стя и оз.ло.бя.
Мислех, че Зельо Зелев е най про.с.тият ни "прецедент" ама зеления чорап му хвърля мъгла.
62
0
 
2
 
! Отговори
Радио мълчание преди 10 месеца
- А към ниското качество на корупцията?
61
4
 
5
 
! Отговори
су преди 10 месеца
Тоя излезе по скучен и от цецка
60
3
 
4
 
! Отговори
BOPA преди 10 месеца
Но пък поне корупцията ни е качествена. На най-високо ниво
59
2
 
3
 
! Отговори
а преди 10 месеца
"Днес той ще посети Европейската организация за ядрени изследвания – ЦЕРН, където ще разговаря с българи, които работят в организацията."

Кой плаща сметката? Ние си плащаме на БАН, ЦЕРН ряпа да ядат, и стотинка не даваме (***! БУЛГГАР!).
58
5
 
7
 
! Отговори
мааши на Русия преди 10 месеца
И на децата стана ясно , че руския ген. Решетников е сложил Нинова и Радев за да се обърнат срещу САЩ и ЕС . Другари много сте елементарни.
57
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
***, я разкажи как уреди Деса на втора заплата и с апартаментче докато беше началник.
56
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
***, как е бай Герги? Мачка ли, мачка ли?
55
2
 
3
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 10 месеца
Ниското качество остана да управлява,високото се разкъсва да тича непрекъснато напред назад без да може да промени картинката
54
4
 
13
 
! Отговори
Хаа хааа преди 10 месеца
Преди да се пенсионира Радев и беше шеф на ВВС назначи любовницата си за ПиАр , това не е ли корупция ?
53
7
 
11
 
! Отговори
Vuzmezdie преди 10 месеца
Добре бе, НАГЛЕЦ РАДЕВ, думи нямам вече! Като се правиш на Главния Контрольор на България, що не се погнуси от липсата на ясна декларация за произхода на парите за ТВОЯТА ПРЕДИЗБОРНА МАШИНАЦИЯ. На целия Народ му стана ясно, че има далавера и корупция при твоя избор - нима не си спомняш бедните от Козлодуй? И пак вървиш, и пак вириш рога!! Мълча като пукел само три дни след Евроизборите и хоп наново старата песен! Аман от теб и твоите кирливи номера СТОЖЕРО!!!
52
2
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 10 месеца
думи,думи,думи,резултат НИКЪКЪВ,няма спиране за КОРУПЦИЯТА,ПРИ НАЛИЧИЕТО НА СЛАБА ПРОКУРАТУРА,с ниски резултати
51
1
 
5
 
! Отговори
Има преди 10 месеца
по-належащи проблеми, с които трябва да се справим. Например ИК, стратегията за детето, бежанците, които и насила не искат да останат на територията, но са голям проблем за нас, очевидно.
Това корупция, това лошо качество, липсата на образование, отсъствието на правовата държава. Все измислени проблеми.
50
12
 
6
 
! Отговори
Ники преди 10 месеца
По долно качество президент от Плевнелиев не сме имали.да започнем от там а за морал корупция и лъжи да говори Цветанов на баща си на противните комунисти които управляват с дпс а сега не ги харесват
49
14
 
9
 
! Отговори
?!? преди 10 месеца
А помните ли как бащу му на Радев направи катастрофа и уби инвалид в количка и после дори не му се извини и как жена му ходи на пазар в Америка и военен самолет и изпратиха да и пренесе покупките а Байко си няма семейство и само Цветанов му беше съпруг ама сега вече не е
48
2
 
17
 
! Отговори
Прав е преди 10 месеца
Трябват нови политици. Сегашните освен да крадът, друго не правят.
47
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Радефф, преди да те изберат за президент, беше обещал, че ще се бориш с корупцията в държавата......Как точно го правиш???
46
13
 
20
 
! Отговори
?!? преди 10 месеца
Тия сигурно ни говори за опита да бъде прекрита катастрофата на баща му или как жена му ходи на пазар с НСО и сини лампи! Е поне е прав качеството е ниско. Това изказване е със синхрон с качеството на английския му на форума
45
1
 
6
 
! Отговори
Ники преди 10 месеца
Първо да изчистим българия от ордите гладни и мизерни западняци които се заселиха в родината ни по времето на соца.щот бе много убаво ха ха ха