Осем нови случая на коронавирус в България

Общият брой на болните вече е 51
Обновена: 15 мар 2020 20:37 | 15 мар 2020 17:01, Нели Христова
468
Осем нови случая на коронавирус в България
Снимка: БГНЕС

Осем нови случая с коронавирус са открити в България. С тях болните от COVID-19 стават 51 души. За тях на редовния брифинг в неделя съобщи началникът на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

"Във ВМА са направени 83 проби. На базата на тези 83 проби са установени 6 положителти пациента. В националната лаборатория са извършени 51 проби - 2 са положителни. Във Варна - 12 проби, 1 е положителна, но тя е към Националният център. В Стара загора са 16 - отрицателни", каза ген. Мутафчийски.

В лечебни заведения са приети само пациентите със средно тежка картина - 10 във ВМА, в Белодробната болница - 5, Пирогов - 1, Александровска - 1, в Плевен - 4, в Габрово - 2, във Варна - 1.

Генерал Мутафчийски специално обърна внимание на "пътя на варненския пациент+.

"В разгара на епидемията в Италия хваща самолета от Варна след 10 март и отива в Бергамо, в центъра на епидемията. От Бергамо отива в Барселона. От Барселона се прибира в София, след което със сухопътен транспорт се връща във Варна+, каза Мутафчийски.

"Ето за това говорим дами и господа", добави той, очевидно визирайки неспазването на препоръките за спиране на разпространението на коронавируса.

"Слава Богу, след като се е прибрал, веднага се е явил в болница. Най вероятно, защото като е пристигнал, е разбрал за какви мерки става въпрос - 5 години затвор и т.н.", каза Мутафчийски.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


468
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
4
 
32
 
! Отговори
11 преди 4 години
Трябва да се обявяват официално имената и адресите на заболелите, за да могат хората, които ги познават веднага да се изолират сами и да дадат информация за себе си.
54
1
 
12
 
! Отговори
? преди 4 години
Два дена висях вкъщи, ама сега маскиран мисля да се измъкна навън. "Софиянци" не са си ходили на село (от страх) та и по гр. транспорт сигурно е мъртвило, Иначе в неделя вечер започваха да се завръщат като скакалци.
53
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Ако ти можеш да кибичиш вкъщи ДВЕ седмици, други нямат тази възможност."Имаш алтернатива- да кибичиш 3 години в зандана.
52
4
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
До Анонимен 50 А КОЙ ГО ПУСНА В КИТАЙ МОЖЕШ ЛИ ДА ОТГОВОРИШ.НЕ. МИТОВЕТЕ ЗА КИТАЙ СА ПРЕУВЕЛИЧЕНИ. ВИРУСЪТ ТАМ Е ПРЕНЕСЕН ОТ ЕВРОПА И ПО ТОЧНО ОТ ЛАБОРАТОРИЯ В АНГЛИЯ СПОНСОРИРАНА ОТ ФОНДАЦИЯТА НА БИЛ ГЕЙТС.
51
9
 
1
 
! Отговори
тъй де преди 4 години
До Анонимен 66Да.
50
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен56Прав е Тялото, но само Великобритания го разбра това и след вируса ще излезнат най-силни и физически и икономически.
49
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Короната се носи само от глави в които има нещо!Агент Върджъл МисиджанПФК Лудогорец
48
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Точно това обсъждахме с един колега преди няколко дни. Навсякъде е пълно с *** и олиго френи, които за едно кафе до Италия ще рискуват живота на хиляди. Като този ***- ходил до Италия и Испания по време на чума...
47
27
 
6
 
! Отговори
тъй де преди 4 години
До Анонимен 40Ако ти можеш да кибичиш вкъщи ДВЕ седмици, други нямат тази възможност.
46
2
 
31
 
! Отговори
бг преди 4 години
Днес пред блока срещам бай Борис на 92 години. В отлична кондиция за възрастта си. Казвам му - Бай Боре, опасно е за теб да излизаш, ако искаш да си пазаруваш, кажи, аз ще го направя и ще ти донеса стоката у вас. А той - Абе момче, аз ако не излизам така и така ще умра, дърт съм вече. Ако ми е писано да се заразя и да пукна, така да бъде....и си тръгна да обикаля по магазините...Такива ми ти работи..
45
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен49Нека да живеят за капризите си, но като си дадат цялата заплата за един хляб тогава ще се усетят тези 80%. Защото хлябът не се произвежда в офиса.
44
4
 
10
 
! Отговори
ПЛАВНО...... преди 4 години
Планово а не изведнъж да измрем
43
3
 
7
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Това "брифинг" вид рок-концерт ли е?
42
33
 
7
 
! Отговори
Тялото преди 4 години
СЗО каза че е неизбежно че до 80% от световното население ще го изкараме. При хиляди огнища в 100+ държави е безмислено да се опираме дори да го забавим.Великобритания се спря на варианта всички да го изкарат до края на лятото, леко полеко и останалите държави ще дойдат на този акъл. Какъв е смисълът от карантина ако в Африкаа и Латинска америка е невъзможна. Не можем даа се изолираме херметически от цели континенти,Само колективния имунитет ще спре заразата. Колкото по-бързо толков апо-добре
41
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
8 случая защото са изследвани само няколко души. В Европа изследват хиляди на ден.В БГ не правят много за да не се предизвиква паника. Границата и аерогарата отворени да не пропадне бизнеса на Бойковата чета.
40
26
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китайската чума ще погуби целия свят, но вие им ръкопляскайте на китайците, че са се справили толкова бързо.
39
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 34 Китайска Чума УханТя не е китайска а Англииска и Бил Геитска. Това са родителите на вируса
38
1
 
12
 
! Отговори
коража свърши преди 4 години
До Костадинвиж кураж е друга работа
37
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тва значи ли че целият самолет са болни?Май,да а?Трябва да почнат да ги издирват и да ги лекувар..
36
6
 
31
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Малко са болните ,защото нито има адекватни тестове нито има кой да ги изследва. Реалния брой по-добре хич и да не го знаем...Това не е вярно! Англичанин сподели, че заразените там са в пъти повече. Е нали имат тестове...? Този вирус не е кокошка да я затвориш. Който спазва предписанията той намалява риска от зараза. Вие искате лично Борисов ли да ви е бодигард?