Осем нови случая на коронавирус в България

Общият брой на болните вече е 51
Обновена: 15 мар 2020 20:37 | 15 мар 2020 17:01, Нели Христова
468
Осем нови случая на коронавирус в България
Снимка: БГНЕС

Осем нови случая с коронавирус са открити в България. С тях болните от COVID-19 стават 51 души. За тях на редовния брифинг в неделя съобщи началникът на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

"Във ВМА са направени 83 проби. На базата на тези 83 проби са установени 6 положителти пациента. В националната лаборатория са извършени 51 проби - 2 са положителни. Във Варна - 12 проби, 1 е положителна, но тя е към Националният център. В Стара загора са 16 - отрицателни", каза ген. Мутафчийски.

В лечебни заведения са приети само пациентите със средно тежка картина - 10 във ВМА, в Белодробната болница - 5, Пирогов - 1, Александровска - 1, в Плевен - 4, в Габрово - 2, във Варна - 1.

Генерал Мутафчийски специално обърна внимание на "пътя на варненския пациент+.

"В разгара на епидемията в Италия хваща самолета от Варна след 10 март и отива в Бергамо, в центъра на епидемията. От Бергамо отива в Барселона. От Барселона се прибира в София, след което със сухопътен транспорт се връща във Варна+, каза Мутафчийски.

"Ето за това говорим дами и господа", добави той, очевидно визирайки неспазването на препоръките за спиране на разпространението на коронавируса.

"Слава Богу, след като се е прибрал, веднага се е явил в болница. Най вероятно, защото като е пристигнал, е разбрал за какви мерки става въпрос - 5 години затвор и т.н.", каза Мутафчийски.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


468
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
7
 
9
 
! Отговори
Тоа гернерал преди 4 години
Да не е учил за калкулатор само,щото и ние броим и сметаме задоволително.Май затъмнението при Чернобил е било по-разумно от сегашната вакханалия.
34
5
 
32
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
Слагайте София под карантина, какво чакате. Удряй катинара на този *** и пиле да не минава. Не се ли усещате вече че 90% от болните се съобщават от там. Показателно е и че повечето болни от другите градове имат свързаност със София.
33
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спокойно, има време до 60-процентовото заразяване. Баба Меркел ви го каза. Европа не е Китай. Правата на гражданите не могат да бъдат ограничавани, особено правото да се заразят.
32
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Информацията отново не е ясна. има яснота само за единия от случаите. За другите не казват дали са нови изолирани случаи, дали са от кръга на вече регистрираните и заболели, дали са по-далечни контактни лица, дали имат други странични по-тежко заболявания, какво им е занятието , възрастта. За професора генерал е важно явно само къде ще се лекуват.
31
27
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да се замислят феновете на онази политическа сила, която ги призоваваше да ходят на чествания и събирания за Трети март въпреки препоръките на специалистите.Да се замислят до какво води сляпото подчинение към партия унищожила интелигенцията си 1944 и от 1990 г предизвикала три фалита на собствената си държава!Днес слушам другата свещена тъпота на същата партия - да не се плащали битови сметки. Та нали всеки, който потребява генерира някъде другаде разходи и тези с разходи на тях кой?
30
13
 
14
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
Най-накрая, Мравчо влезе в ролятаси на функционер, да чете военната сводка за денят и да брои труповете, извинете, заразените!;)))
29
14
 
9
 
! Отговори
Китайска Чума Ухан преди 4 години
погуби България, Европа и Света!
28
28
 
12
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Вирусът не е толкова страшен ! Правят се изследвания само на пристигащите от страни с епидемия и постъпили в болница със симптоми.Всички останали го караме на крак !Е, ще дадем някоя жертва. Няма как. На война като на война. Без жертви не може.Ако вирусът обаче беше толкова страшен в Европа нямаше да пристигат 20 000 американски войници за пролетните учения на НАТО.Наричайте ни Бай ***. Няма проблем.Ама, Бай *** не е толкова ***. Зор ще го излъжеш ! :)
27
5
 
33
 
! Отговори
Загрижен мирянин преди 4 години
Ами сега снобите как ще ходят тоя сезон по три пъти на море , това ми е болката на мен. Сърцето ми се къса .
26
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не всички работят в офис и могат да работят от в къщи. Без заплати и храна да има по магазините с какво ще си купиш?
25
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще спрат чак във вторник 17 МАРТ,полетите до Италия и Испания,но ние трябва от събота да сотим затворени. Пича с короната от Варна във вторник 10 МАРТ си хванал самолета ходи си до Италия,после Испания,кацнал в СФ разходил се мало,после с кола се добрал до Варна. До вторник още такива пичове ще има,които после ще сеят зараза из БГ.
24
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Осем нови случая ... На фона на другите държави това е нищо.Бойковите мерки ще се окажат удачни или просто коронавирус се страхува да дойде в България.
23
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лошо, Каишков лошо според сметките трябваше да са повече, но явно си покрил половината за да не тръгне стадото.
22
1
 
29
 
! Отговори
никой преди 4 години
понеже ТЕ няма да въведат строги мерки навреме защото са срахливи , ВИЕ НАРОДЕ не излизайте ,работете дистанционнно които може, дори работодателя да не иска, не пътувайте и забравете думата ИКОНОМИКА.Заради нея европа ГОРИ
21
6
 
3
 
! Отговори
ATAKA_FOREVER преди 4 години
дайте линк със Интерактивната КАРТА за ЦЕЛИЯ СВЯТьза КУРона Вируса.МОЛя
20
1
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя от Италия ако е спрял на 3 места да зареди/яде по пътя до Варна плюс роднините си има няма200 контактни. А ние да се крием по къщите
19
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще се справим, не се отчайвате, сънародници! Ще спазваме мерките и ще намалее заразата. Няма как да изчезне за няколко дни, но важното е да намалим темповете на зарязване. Ние сме българи, ще го преборим и това!
18
0
 
24
 
! Отговори
Благой от Минстрой преди 4 години
Повече тестове, за да хванем действителната бройка поне приблизително. И след два дни извънредно положение трудно може да се прецени как действат мерките, за да искаме през час още по-строги.
17
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предлагам 2025 година като дойдат модерните ефшеснайски да борим вируса с тях, нали ръсихме два милиарда долара за тях. Коронавирусът като види модерната ефшеснайска идваща да го унищожи с модерен радар и на момента ще се омете от България!
16
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В кой град са тези нови случаи ,хората сме толкова стресирани,че не можем спокойнода отидем до магазин.В цяла България ли плъзна вече.