Осем нови случая на коронавирус в България

Общият брой на болните вече е 51
Обновена: 15 мар 2020 20:37 | 15 мар 2020 17:01, Нели Христова
468
Осем нови случая на коронавирус в България
Снимка: БГНЕС

Осем нови случая с коронавирус са открити в България. С тях болните от COVID-19 стават 51 души. За тях на редовния брифинг в неделя съобщи началникът на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

"Във ВМА са направени 83 проби. На базата на тези 83 проби са установени 6 положителти пациента. В националната лаборатория са извършени 51 проби - 2 са положителни. Във Варна - 12 проби, 1 е положителна, но тя е към Националният център. В Стара загора са 16 - отрицателни", каза ген. Мутафчийски.

В лечебни заведения са приети само пациентите със средно тежка картина - 10 във ВМА, в Белодробната болница - 5, Пирогов - 1, Александровска - 1, в Плевен - 4, в Габрово - 2, във Варна - 1.

Генерал Мутафчийски специално обърна внимание на "пътя на варненския пациент+.

"В разгара на епидемията в Италия хваща самолета от Варна след 10 март и отива в Бергамо, в центъра на епидемията. От Бергамо отива в Барселона. От Барселона се прибира в София, след което със сухопътен транспорт се връща във Варна+, каза Мутафчийски.

"Ето за това говорим дами и господа", добави той, очевидно визирайки неспазването на препоръките за спиране на разпространението на коронавируса.

"Слава Богу, след като се е прибрал, веднага се е явил в болница. Най вероятно, защото като е пристигнал, е разбрал за какви мерки става въпрос - 5 години затвор и т.н.", каза Мутафчийски.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


468
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
175
4
 
0
 
! Отговори
В. Магриотов преди 4 години
До ириДрънкай си не ми пречиш , както казах - нямам намерение да губя мангизи !
174
2
 
17
 
! Отговори
ББ ПП преди 4 години
Тези които финансираха Хитлер,тези които взривиха кулите близнаци,тези които пуснаха атомнте бомби,тези същите са вероятните причинители на тази биологична атака.Чумата обслужва интереса на САЩ и Израел
173
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименКаква е разликата между настинка и този вирус. Последните дни с хубавото време, хората се поразхвърлиха. и аз така и май настинах. Ама сега хич не е моментът да ходиш до болницата да видиш? На мен ми парят очите и имам температура. Кашлица няма. Знае ли се как да се различи този вирус?-----------------Ако не лъжеш,а си откровен,отивай да ти направят тест веднага,разликата е ,че вируса навлиза в кръвта и е много опасен,а при настинка и грип,няма нахлуване в кръвта.
172
8
 
1
 
! Отговори
ЧУМАТА БСП преди 4 години
Защо само комунистите са толкова прости същества ?????
171
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Единственият начин да се спре заразата е да се тестват всички, а новопристигналите да се слагат в карантина докато им излезе резултата от теста.
170
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ББ ПППрибери се в лудницата ,***!А не прави останалите хора на луди.
169
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не разбрах защо на летището са излитащи самолети за Италия? Не разбрах защо няма организация, като има полети от държави с голямо разпространение на коронавируса като Испания и Италия, като кацнат в България всички пътници да се карантинират и тестват?
168
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква е разликата между настинка и този вирус. Последните дни с хубавото време, хората се поразхвърлиха. и аз така и май настинах. Ама сега хич не е моментът да ходиш до болницата да видиш? На мен ми парят очите и имам температура. Кашлица няма. Знае ли се как да се различи този вирус ?
167
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хора,най-важното е да се пазите,да не излизате навън,освен когато е крайно наложително и спешно,да си подсилите имунната система и да се молите на Бог,да няма още пострадали хора,да звъните на 112 при съмнения!Да слушате и указанията на правителството,а не пропагандата на троловете.Всичко друго е излишно.
166
11
 
9
 
! Отговори
ББ ПП преди 4 години
Това не е вирус,това е биологично оръжие и човечеството трябва да разбере кой го атакува,коя държава стои зд тази атака ? Вируса под масонското число 19,на масонската дата петък 13 наложиха карантибна в България до пак 13-ти Април,започвам да усещам масонската гавра и как запалиха целия свят,замен това е коронно жертвоприушение във което е замесен и Борисов който нарочо не затвори границите
165
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Моят Президент е генерал Мутафчийски...============Погали го по главата, ...ама не горната.
164
2
 
23
 
! Отговори
Антивирус преди 4 години
Спрете индийците никакви да не се връщат тука!Има цели села индийци дето постоянно сноват насам натам по Италия Германия и цяла Европа!СПрете ги бе!ТЕ са основните заразители!
163
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този варненец е терминатор! Пътниците на три самолета и един автобус са заразени. И това не е паника, чиста реалност - общ въздух, няколко часа заедно... А за контактите по верижката не ми се говори. Пълно безумие, с мания за безсмъртие?!
162
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До SSНе е зле първо да се научите как се пише думата "безоТговорен", а после да раздавате акъл - при Вас той определено е в недостиг, пазете си го!
161
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Той пациента от Варна да беше минал и през Ухан. Та да е съвсем сигурно, че ще се зарази.
160
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Правят стотина проби, които са насочени основно към пътуващи в чужбина и контактните им. При такъва насоченост на тестовете и при такъв брой тестове, не могат да се открият и да се изолират болните от здравите. Хората, които вече са се заразили в България, си ходят по улиците и магазините и пръскат заразата. Съмнявам се, че по този начин ще ограничат заразата.
159
2
 
25
 
! Отговори
Николай преди 4 години
Варненският случай е пословичен за безотговорността на българина и мисленето от типа: "тия пък ще ми кажат какво да правя"... Ходил в епицентъра на заразата, разпръснал я и в Испания най-вероятно, после за да не останем българите валат, кацнал и в София и си отишъл до Варна. Дано само не е пътувал София-Варна с автобус или влак, а поне с автомобил.
158
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И кога ще има маЦки по аптеките..===============Когато станеш аптекарка.
157
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Годжииии заповед от Брюкселското зеле ли чакаш че да затвориш границите и да спреш полетите. Не виждаш ли че се прибират прокажени, неспазват карантина и заразяват наред. Какво и кой чакаш. Гурбетчиите видеха Дебелия и започнаха да се прибират и да разнасят заразата. Искаш да задминем Италия и Испания по брой заразени и измрели ли. Ти знаеш ли че северозапада е пламнал. Или ти гледаш само у София у ги броиш. България нее само София. И Варна пламна от един сеяндур и сега търсят заразените.
156
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ОнзиЗатвориха училищата в Холандия,от утре ще са затворени училищата и в Германия.