Кобрата преболедувал коронавирус, не е тренирал 3 седмици преди мача

Той не е прекарал болестта в тежко състояние
Обновена: 13 дек 2020 12:45 | 13 дек 2020 10:23, Екип на Dnes.bg
453
Кобрата преболедувал коронавирус, не е тренирал 3 седмици преди мача
Снимка: Lap.bg

Кубрат Пулев е преборил коронавируса месец преди големия мач срещу Антъни Джошуа за четирите от петте световни титли в тежка категория. Това разкри Кобрата след снощната си загуба в 9-ия рунд на "Уембли Арена". Той не е прекарал болестта в тежко състояние, но е бил принуден да спре с подготовката за големия сблъсък.

Още по темата

"С COVID-19 и с три седмици без тренировки - толкова. Не се оправдавам, сам съм си виновен. Не желаех никой да разбира. Това е положението. Сега съм добре, всичко е супер", заяви Пулев пред bTV, докато чакаше за допинг контрол.

Кубрат Пулев далеч не е бил единственият, който е бил повален от коварния вирус. В тежко състояние заради коварния вирус в Германия се намира личният му треньор Ули Вегнер. Това е била и причината Вегнер да не пътува за Лондон и да не бъде в ъгъла на Кобрата срещу Джошуа. През ноември германският специалист пристигна у нас специално за подготовката със своя възпитаник на лагер във Варна.

Заразен е бил и физиотерапевтът на българина, едва вчера отрицателна проба в Лондон е дал Ивайло Гоцев - промоутър на Кобрата, който е бил тестван при пристигането си на британска земя и заради положителна проба не е бил допуснат до "балона", в който боксьорите стояха до последно, а е останал затворен повече от седмица в хотелската си стая.

Кубрат Пулев е бил тестван два пъти в България, преди отпътуването си за Лондон миналата събота. И двата му теста са били негативни. Негативни бяха и двата му PCR теста, на които го подложиха организаторите от Matchroom Boxing преди мача.

В договора за срещата Пулев - Джошуа е била заложена клауза, изцяло във вреда на българския боксьор. Според нея, ако Кобрата се зарази с коронавирус преди мача и не оздравее до датата 12 декември, или се контузи по време на подготовката си, както се случи през 2017-а, то контрактът се прекратява, а двубоят пропада, без право да бъде отложен до пълното възстановяване на претендента.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


453
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
362
0
 
0
 
! Отговори
Пулето е шампион! преди 3 години
Ако не беше коронавирусът, със сигурност щеше да изскочи друго оправдание. Поветкин не плямпаше глупости преди достойната си загуба от Джошуа, за разлика от нашия...
361
0
 
0
 
! Отговори
из "Детски прик преди 3 години
.... ту му млякото горещо, ту пък друго нещо .
360
0
 
3
 
! Отговори
AJ преди 3 години
И да беше тренирал,нямаше да има значение!
359
0
 
2
 
! Отговори
Д-р преди 3 години
и тежък менингит детството .... ама много тежък
358
0
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Това бе двубой на щъркел с жаба!
357
0
 
16
 
! Отговори
1 преди 3 години
Андреа Путлеф,ако беше излязла на ринга,по-добре,щеше да се представи от този самохвалко,който на кантара каза много тежки думи,срещу Джошуа,но на *** е в кръвта му е,да се прави на голямата работа,толкова се зарадвах,че го размазаха,друг път да си мери приказките,този ***
356
1
 
14
 
! Отговори
Tonita-7 преди 3 години
На калпавият... И вълната пречи:))Голям резил-този изобщо тренирал ли е ?))) Самочувствие без покритие! Хайде в някоя селска кръчма или в пенсионното!
355
1
 
12
 
! Отговори
ха ха ха преди 3 години
Айдеее, почнаха оправданията на великия на.сан посредственик! Ами да си е стоял в къщи, като не става, нали? И по това си личи дребната некадърна душица - не може да признае загубата....
354
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След падането от Кличко са минали няколко години,обаче нашия си е на същото ниво никакво развитие!Тръгнал да атакува световна титла,сигуно си е мислел че така лесно ще продалее съперника.Не лошо че падна,на все може да се случи,лошото е че не показа нищо,беше като боксов чувал на ринга!
353
2
 
22
 
! Отговори
така е в България преди 3 години
а когато Кличко го преби...какво беше...ръкавици..... набиха клоуна който се пенявеше... отново :D
352
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде сега стига с извиненията. Пребихс го и това е
351
2
 
17
 
! Отговори
долу е написано преди 3 години
ама да припомня ... На Джошуа му вдигат ръката, нащия голям, сваля си ръкавиците с гръб...Тря си много *** за да си вярвал, че нашия ще победи ама такава прустотия никъде няма. кара те да се радваш, че го биха като последен ***. и после реват, че не сме били патриоти, били сме злобни завистливи хорица. ми тоз е *** бе а миналото му земете прочетете
350
1
 
15
 
! Отговори
добре де, преди 3 години
бива ли чак толкова да се излага, не бил тренирал три седмици и проболедувал кУрона, модерната болест. не се оправдава ама сещайте се.евала, че е стигнал до тука, искам да се гордея с него ама нещо ме отвращава тоз тип.най-малкото помня мача с румънеца, оня паднал, нашия го дъни отзад.бокса е спорт, а не дискотенчно меле. видяхте ли перфектното спортсменство на британеца, как хубаво си го размаза по правилата на спорта. удари нашия един път в тила след като нашия селянин го удари пет пъти.
349
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
най-добрите боксьори в света винаги са били британци или американци. единственото изключение някога беше Кличко, който беше победен от британец. постижение е, че наш боксьор е стигнал да бъде претендент, и то 2 пъти, но начинът му на говорене и поведението му и двата пъти срещу двамата световни шампиони, бяха неуважителни. това е срамното, не че е паднал от по-добри.
348
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
все още ли има наивници, които са се надявали да победим в държавата, създател на бокса, на техен терен, при тяхна публика, техният шампион (който е и световен шампион)...с приказки?
347
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затова ли му ръмжеше и се заканваше да го пребие? После ринга му отесня на тоя ***.
346
0
 
19
 
! Отговори
koko преди 3 години
Ако беше тренирал през последните три седмици,щеше да прескочи важетата а не да се крие в ъгала като пор.Или пък можеше да победи в някой от сънищата си.
345
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Бай *** все някой му е виновен
344
0
 
27
 
! Отговори
поведение плеймейт преди 3 години
Защо се смееше бе тиква, защо се правеше на велик, нали уж си бил болен, та ти се държа като Майк Тайсън, баси самочувсвието, то не бяха закани от белмекен, то на кантара ли не бе цирк, то по време на мача ли не бе цирк като се смееше..По едно време тръгна да си ходиш от ринга , както ти беше смешно..И за капак накрая пак се държа като *** селянин , който не може да повярва че е загубил, те го бият то се смее и пак отива..На Джошуа му вдигат ръката, нащия голям, сваля си ръкавиците с гръб...
343
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На крив к-р вълната му пречи.