Австрия също твърдо против България и Румъния в Шенген

Миграционната криза била драматична
170
Австрия също твърдо против България и Румъния в Шенген
Снимка: БГНЕС/EPA

Електронното издание „Експрес“ публикува материал за проведена днес пресконференция на австрийския канцлер Карл Нехамер по случай първата годишнина от встъпването му на този пост. В статията се казва, че федералният канцлер Карл Нехамер доказва, че е твърд и не променя решението си за отказ на това България и Румъния да влязат в Шенгенското пространство. Авторката Мартина Бауер припомня, че Австрия вече се обяви срещу разширяване на Шенген с двете европейски страни. Като причина се изтъква големият брой нелегални мигранти, които идват в Австрия по този маршрут.

„Миграционната криза е наистина драматична за Австрия“, е заявил Нехамер. За решаване на проблема той е поискал от ЕС по-добра защита на външните граници на ЕС, действащи практики за даване на статут на бежанци и споразумение за репатриране. Защитниците на приемането на България и Румъния обвиняват Нехамер в „инсценировка“. Но Нехамер може да отхвърли това твърдение с ужасяващи цифри, добавя Мартина Бауер.

Още по темата
После тя пише, че тази година Австрия е заловила над 100 000 мигранти, 75 000 от тях без регистрация, въпреки че влизат в Австрия от други европейски страни. Това поставя Австрия по прием на мигранти на едно стъпало с държави като Италия и Гърция. Посредством разпити на кандидати за статут на бежанци и каналджии, както и след съответно проучване на данни от мобилните им телефони, става ясно, че 40 процента избират маршрута през Турция, България, Румъния и Унгария, за да влязат в Австрия. „И тъй като това е така, засега Австрия не дава съгласие за разширяване на Шенген с Румъния и България“, е заявил Нехамер, който с тази си позиция представлява мнозинството в Австрия, пише „Ексспрес“.

На въпроса при какви условия ще подкрепи все пак разширяването, Нехамер е обяснил, че това ще стане само в случай, че „намалеят числата на заловените нелегалните мигранти без регистрация, дошли в Австрия през България и Румъния“. Това ще е знак за успешно опазване на външните граници на ЕС. Нехамер е изказал похвала на „Партньорството за сигурност“ с Унгария и Сърбия. През последните дни австрийският канцлер е водил добри разговори с правителствени представители на двете държави./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още по темата: Шенген
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
0
 
1
 
! Отговори
111 преди 1 година
Изказват похвала на Сърбия и Унгария и нямат нищо против Хърватска, а нас ни не щат в Шенген!!! Тия или не са учили география, или са лицемерни ***! След като *** са минали по "нашия" маршрут, сигурно са прелетели над Сърбия, Унгария и Хърватска,за да стигнат до тях!!! А ние , в добавка се натискаме и за Еврозоната, където такива "приятели" ще решават въпроси на финансовата ни система!!! Но нямаме политици, които да ударят по масата и да поставят въпроса "или-или".
106
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Как се пази граница без армия ,но по-важното беше да си унищожим Българската армия да сме в угода на западните партньори който сега за благодарност така ни отвръщат.Уважаеми помислихте ли какво ще стане при Вас ако ние спрем борбата с емигрантите ...не 75 000 а ще Ви залеят!!!Бъдете благодарни на това което правим с малкото налични хора и техника защото е лесно от уютният кабинет да се говори!
105
0
 
1
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Борисов и ГЕРБ вече две години ги няма във властта, а някои все още си циклят на "Боко", "Тиквата", ... и всякаква евтина помия! Хайде събудете си!
104
0
 
1
 
! Отговори
Румен Радев преди 1 година
Ние също сме фашисти... Как така?!?! Не съм го очаквал!
103
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-после нещо смислено да прочета за банановата република България.С боко,бсп+дпс....това е положението...
102
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-после нещо смислено да прочета за Жана новата република България.С боко,бсп+дпс....това е положението...
101
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ни трябва нито шенген, нито еврозона. Всичко това ще се срине още догодина с гръм и трясък. Предстои да видите. Дори да гледате скептично на това сега, догодина ще си припомните думите ми.
100
0
 
1
 
! Отговори
Nik преди 1 година
А трябваше да боядисаме само едно КПП, предполагам, че не им е харесало цвета.Това е господа, външната оценка на нещата случващи се в нашата мила страна. Цитат на Румбата:" Ако, аз бях на власт нямаше да се краде". Тотално компрометиран е вече, не знам как все още хората му вярват на изявленията и вицовете.
99
0
 
1
 
! Отговори
Коце преди 1 година
МРАЗЯ Австрия и холандия
98
0
 
1
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Колкото плащате,толкова и ще ви пазим границата.Ай сектир бе ***.527
97
1
 
0
 
! Отговори
Ние и не заслужаваме преди 1 година
16 та руска република, пълна с посткомунисти и русофили дори и сред по младите хора, пълен икономически провал, духовна разруха...ние не заслужаваме да сме в Европа!
96
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя ЕС много обича България и Румъния!, първи приятели са на балканските държави, ама само на думи!, само заповеди, изисквания и всичко в името на доброто!
95
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А къде ся австрийските граничари бе Го в но?53593
94
1
 
0
 
! Отговори
Не Холандците а преди 1 година
Виновните за този позор политици (Тиквата, Доган) и бюрократи (Каскета) си имат имена. Назоваване ги всекидневно по име и слагайте пред името им "виновни сте вие"
93
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оттегляне на нашите посланници от Австрия и Холандия! Това е тотално лицемерие. Колко холандски и австрийски полицаи са загинали пазейки европейската граница?
92
1
 
0
 
! Отговори
Anonimen преди 1 година
Hahaha.Samo da znaete ce tova koe vie si mislite i cuvstvata za holandia i avstria,isto si mislat za blgaria v makedonia.Ne e prijatno da te ebava nekoi samo sto to si moze a?
91
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те Шенген трябва да изхвърлят Холандия от там и да приемат веднага България и Румъния. Няма холандци там вече при тях ,а да не говорим за дрогатаа. Тея седнали да дават морал :)) Пази боже ..
90
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вече ви става ясно. Ако след 15 години в ЕС още ни третират като ***, винаги ще ни третират така. А честито!
89
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Убитацци. Държавите им пълни с печчки седнали да ми говорят за граници :) Клоуни
88
0
 
1
 
! Отговори
Истината е , преди 1 година
...че Превратаджията Радев, Рашков Дамаджаната, и сегашната лоена топка, чудеса направиха, че това със Шенген да не се случи! Сегашният даже с пълна сила тръбеше, че оградата за нищо не ставала, и превърнаха държавата в разграден двор! Какво да се прави, обикновени "комунисти", Сър!