Австрия също твърдо против България и Румъния в Шенген

Миграционната криза била драматична
170
Австрия също твърдо против България и Румъния в Шенген
Снимка: БГНЕС/EPA

Електронното издание „Експрес“ публикува материал за проведена днес пресконференция на австрийския канцлер Карл Нехамер по случай първата годишнина от встъпването му на този пост. В статията се казва, че федералният канцлер Карл Нехамер доказва, че е твърд и не променя решението си за отказ на това България и Румъния да влязат в Шенгенското пространство. Авторката Мартина Бауер припомня, че Австрия вече се обяви срещу разширяване на Шенген с двете европейски страни. Като причина се изтъква големият брой нелегални мигранти, които идват в Австрия по този маршрут.

„Миграционната криза е наистина драматична за Австрия“, е заявил Нехамер. За решаване на проблема той е поискал от ЕС по-добра защита на външните граници на ЕС, действащи практики за даване на статут на бежанци и споразумение за репатриране. Защитниците на приемането на България и Румъния обвиняват Нехамер в „инсценировка“. Но Нехамер може да отхвърли това твърдение с ужасяващи цифри, добавя Мартина Бауер.

Още по темата
После тя пише, че тази година Австрия е заловила над 100 000 мигранти, 75 000 от тях без регистрация, въпреки че влизат в Австрия от други европейски страни. Това поставя Австрия по прием на мигранти на едно стъпало с държави като Италия и Гърция. Посредством разпити на кандидати за статут на бежанци и каналджии, както и след съответно проучване на данни от мобилните им телефони, става ясно, че 40 процента избират маршрута през Турция, България, Румъния и Унгария, за да влязат в Австрия. „И тъй като това е така, засега Австрия не дава съгласие за разширяване на Шенген с Румъния и България“, е заявил Нехамер, който с тази си позиция представлява мнозинството в Австрия, пише „Ексспрес“.

На въпроса при какви условия ще подкрепи все пак разширяването, Нехамер е обяснил, че това ще стане само в случай, че „намалеят числата на заловените нелегалните мигранти без регистрация, дошли в Австрия през България и Румъния“. Това ще е знак за успешно опазване на външните граници на ЕС. Нехамер е изказал похвала на „Партньорството за сигурност“ с Унгария и Сърбия. През последните дни австрийският канцлер е водил добри разговори с правителствени представители на двете държави./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още по темата: Шенген
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я виж ти? Австрийския нацист не искал бежанци! Че те са нуждаят от закрила бе.
86
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ти не си в час, бе! Нашите държави насила и чрез заплахи от страна на ЦРУ, ги натикаха в ЕС и след това ги ограбиха, сега ги е страх , да не ни вкарате и в Еврозоната и ни отнемете и собствените валути, заменяйки ги с евро, господи, прибери си вересиите и глупа-ците!
85
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как се подиграват само - Холандия тъкмо не блокира Румъния, сега пък Австрия не ги искали... И айде пак същото положение остава. Не знам как тези лицемери се срещат всеки месец и работят заедно.
84
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България стои до прага на Европа, тя е първата сухопътна врата между Азия и Европа, като ви пуснат мигрантите или като ви лишат от това, което сте заграбили и налапали в България, какво ще правите? Или ако ви блокират сухопътната граница с Азия за търговия и тирове?
83
0
 
1
 
! Отговори
Благодарим ти, преди 1 година
Нехайнемер! Има някакъв шанс за България!
82
0
 
1
 
! Отговори
Изпратете послание преди 1 година
Към Албания, С.Македония, Босна и Херцеговина, Сърбия, Турция, Украйна и всеки който иска да влезне в ЕС. България и Румъния са членки от 15 години и въпреки това не ги пускат в Шенген, защото се отнасят към тях като към втора класа хора. ЕС иска общи работещи дето да им плащат наеми и пазари на които да си продава продукцията. Не иска нови държави а нови колонии. Добре дошли. Точно според пропагандата на Путин. Или не е пропаганда?
81
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Сата НАТОХоландия е управявана от либералите , така че е нормално да видиш гейове!
80
0
 
1
 
! Отговори
to6o преди 1 година
сирийци, афганистанци, всякакви арабски бежанци ! добре дошли сте в австрия и холандия ! говори се че техните жени много ви обичат ! давайте смело !
79
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ние сме ок за всичко, което ЕС ни поиска.
78
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой не уважава мазници и продажници! Българските политици трябва да вземат частни уроци от сърбите и унгарците! Нашичките селски тарикати си скъсаха шортите и коленете им са целите в рани от пълзене, но за българите Шанген няма и в щатите пътуват само с визи...
77
0
 
0
 
! Отговори
Стоян преди 1 година
Ха ха ха похвалил Унгария и Сърбия нали през тях минават бе *** да ви подобрят грозния генофонд барабар с турците ...
76
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наглеци, да не би България да ги покани тия бежанци, да им пече курабийки и връчва плюшени мечета?!
75
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ХОРА! Ооооо, даааа, с "евроатлантизъм", който не знам какво означва и дали се яде и гръмнати, спукани тръби струващи милиарди евра на европейците , с рекетиране за оръжия и разпалване на война в центъра на Европа, с блокиране на икономиките ни, като налагат възбрана за всичко руско, което е дискриминация , много ли е хубаво? С такива "приятели", които те натискат и рекетират и спират търговията, врагове не ти трябват!
74
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отваряйте границата за мигранти Да могат свободно да се придвижват хората до Европата. Ще спестим много пари . И ще имаме приходи от данъци и такси.
73
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Почна сеТочно заради милиардите, които платиха за самолети на хартия, страната обедня , сега теглим заеми, за да платят на чиновниците в държавата, за да функционира, това не са приятели, ако излезем от ЕС, това ще абсолютна трагедия и края на България, но може да излезем от НАТО и да престанат да ни рекетират за самолети на хартия и за оръжия , за които евреите от ПП, са източили милиони евра от България, бедна България да става донор на богати държави, това е недопустимо!
72
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да пратим всичкото араб и цигар на Запад!! Да махаме оградата и Refugees Welcome!!!
71
0
 
0
 
! Отговори
Листът се обръща? преди 1 година
Ами ако нещата се обърнат и почнат да напират мигранти от Австрия и Холандия към наша територия? Да ги пуснем ли? ААА нее.
70
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оооооо, а не ви пречи да ограбвате България , нали? Но иначе за ограбената от вас и съсипана България, нямало място в Шенген, не че ние сме зарипали за този Шенген, но тези приказки са унизителни, при положение , че за 33 години така одрахте кожата на държавите от източна Евопа, че не можем да се съвземем и почти ни унищожиха държавата, сривайки я икономически и обезлюдявайки я, без война. Армията ни я няма никаква, но плащаме самолети на хартия и на евреите за оръжия, които ни потапят на дъното
69
0
 
0
 
! Отговори
Почна се преди 1 година
Я едно референдумче да направим набързо и да се махаме от разни фалшиви евроизвращения и да си гледаме живота. И винаги с Америка и никога срещу Русия . И нека силата на българския лев бъде с нас.
68
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тогава пускаме всички мигранти с ескорт до границата. Да ходят да се радват на еврогейсСките ценности в Западна Европа. Хак да им е.