Нидерландия ще блокира приемането на България в Шенген

Ще се съгласи за Румъния и Хърватия
Обновена: 2 дек 2022 18:44 | 2 дек 2022 18:00, Александър Попов
266
Нидерландия ще блокира приемането на България в Шенген
Снимка: БГНЕС/EPA

Следващата седмица Нидерландия ще се съгласи Румъния и Хърватия да се присъединят към Шенгенското пространство, но ще блокира приемането на България, съобщи Нидерландската радиопредавателна корпорация.

Нидерландското правителство реши на заседание днес, че България все още не отговаря на условията за присъединяване към Шенген, посочва медията.

Нидерландският министър на външните работи Вопке Хукстра заяви след заседанието, че все още е "твърде рано" да се постигне съгласие за присъединяването на България. Според него Нидерландия може да преразгледа въпроса едва когато стане ясно, че в България има действаща правова държава, способна да се справи с корупцията и организираната престъпност.

Разширяването на Шенгенското пространство с трите държави е включено в дневния ред на срещата на министрите на вътрешните работи и правосъдието от Европейския съюз на 8 декември. Повечето държави вече са взели решението си по-рано. На срещата министрите трябва да постигнат единодушно съгласие за приемането на нови държави. Така че дори ако Нидерландия е единствената, която гласува против, България няма да получи разрешение, отбелязва медията.

Нидерландският министър-председател Марк Рюте заяви на пресконференция днес, че решението да не бъде подкрепено присъединяването на България към Шенген не е политическо, а се основава на факти. Според него Нидерландия не е единствената страна, която има съмнения по въпроса, съобщава уебсайтът "Дъчнюз"./БТА


266
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
200
0
 
2
 
! Отговори
Върл Левскар преди 1 месец
Неандерталци . Наркотици и червени фенери . Символа на долната земя .
199
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако може и за еврозоната да не ни подкрепят. А ние да преосмислим влизането на Нидерландия в НАТО.
198
0
 
4
 
! Отговори
пепко преди 2 месеца
Абсолютно прлавилно решение!
197
0
 
1
 
! Отговори
Илиянн преди 2 месеца
До ЕТО ДО КЪДЕВсичко за мен народа да си гледа работата! Алчността основна черта на българските политици! Трябва да има какво да се здига!
196
0
 
0
 
! Отговори
Илиянн преди 2 месеца
Българските политици не са готови за ШАНГЕН! След кото те не се съобразяват със Законодателството в България, България няма как да влезе в ШАНГЕН!Слид като Всички Министри от Министерство на Здравеопазването не се съобразяват със Закона за последните 10 години! И подлагат на цинична дискриминация хората с пнай-тежки увреждания, като не им признават уврежданията! Това означава , че България е *** СТРАНА!Заедно с президента и всички депутати от НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ!
195
2
 
2
 
! Отговори
ЕТО ДО КЪДЕ преди 2 месеца
НИ ДОКАРА ТУЛУПЧЕТО БИБИ ЗА 12 ГОД. НАЙ БОЛНИ НАЙ БЕДНИ НАЙ ЗАГИВАЩА НАЦИЯ И ДА НАЙ НАЙ КОРУМПИРАНИПОЛИТИЦИ. ТОВА ГО КАЗВАХА ОЩЕ ПРИ ГЕПАДЖИИТЕ. НЕ, ЧЕ ОНЕЗИ ОТ ПП СА ПО ДОБРИ.
194
0
 
0
 
! Отговори
Средно статистически преди 2 месеца
Ето докъде ни докараха ДБ и ПП с техното говорене наляво и надясно. Дрън, дрън, преди две години юмруци, жажда за власт, пари и разврат. Ако оня от Банкя има проблем, сваляте го и градите добро, има си ред. Но не, ще крещим в Европа колко прогнила държава сме. Това е резултатът. Каквото сами си направим никой не може да ни го направи. След като сме толкова ниско в ЕС, да се махаме, защото ако на набедените т. н. политици им е все тая, има хора, на които честта и достойнството е силно накърнено.
193
0
 
0
 
! Отговори
Аман преди 2 месеца
Правова държава, кога?Какви късметлии са тези хора! Добрите оферти ги намират, така както определени дела намират и определени съдии. https://clubz.bg/128991СИНЪТ НА ОКРЪЖНАТА СЪДИЙКА НА БЛАГОЕВГРАД ВЗЕЛ ДВА АПАРТАМЕНТА В РАЗЛОГ ЗА 11000 лв. Майка му джуркала 8 пъти дело на продавачите, за да се падне на нея.https://bivol.bg/belyova-kalaydzhievi.htmlКак да вземеш ипотечен кредит без да върнеш парите!https://trakiaworld/2016/01/21/Kak-da-vzemesh-ipotechen-kredit-bez-da-varnesh-parite/
192
1
 
0
 
! Отговори
Абсолютно преди 2 месеца
правилно решение! Няма как всички да се съобразяват с ред и закони, само ***-тариката да минава по канапа и да *** от общата тава! Двойка на мафията от жълтите павета! Напълно заслужена!
191
1
 
0
 
! Отговори
liolio преди 2 месеца
Абсолютно адекватно решение. Цяло чудо, че са само Холандия и Австрия
190
0
 
0
 
! Отговори
О хо хо преди 2 месеца
ЩЕ ПРИЕМАТ ФЪРНАТИЯ И РУМЪНИЯ В ШЕНГЕН, НО БГ - НЕ!!! ОГРОМЕН ШАМАР ЗА ФУРАЖКАТА!!! ЧЕСТИТО ДА НИ Е!
189
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това е реалната оценка за политическата каста у нас. Писаха им двойка. И сега нашите ербапи, понеже са много умни, ще ни убеждават че Европата е гнила, не ние. Всички призиви да им пуснем мигрантите са закъснели, ние почти не сме ги спирали последните 10 години. Най накрая ако се репчим много, ще ни спрат и помощите и тогава усвоителите на европейски фондове ще трябва да си търсят друга блага работа.
188
0
 
1
 
! Отговори
klod_si преди 2 месеца
Хайде сега ние и румънците да пускаме имигрантите да ходят западните държави. Като не сме в Шенген.
187
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Чи то туй нидерландия държава ли е??
186
0
 
0
 
! Отговори
100% преди 2 месеца
защото това е коф.ата за *** на европа.............
185
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ХАХАХАХАХХАХАХАХХАХАХХАХАХХАХХАХАХАХААААААААААААААААА...................
184
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тука един друг се обвиняват в корупция и кражби, е тогава тоя Рюте на сляп ли да се престори, тъпаните изобщо не осъзнават какво причиняват на държавата.
183
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За разлика от Румъния и Хърватия, България заема значително по- стратегическо местоположение за опазване на европейската граница. Изложени сме директно на мигрантски натиск. Не е коректно да бъде блокирана за Шенген. При това положение следва всички мигрантски орди да бъдат пуснати към западна Европа, и най- вече към Нидерландия, да пропищят и преоценят решението си.
182
0
 
0
 
! Отговори
Не са холандците преди 2 месеца
Виновните за този позор политици (Тиквата, Доган) и бюрократи (Каскета) си имат имена. Назовавайте ги всекидневно по име и слагайте пред името им "виновни сте вие"
181
0
 
0
 
! Отговори
Star преди 2 месеца
,,Розовата Революция" и липсата на ,,лустрация" след 1989г. изведоха мафията от подземният свят и я вкараха във Парламента.Цяла Европа знае че България се управлява от шепа Сиви Кардинали,и отгоре на всичко нямаме нито един осъден политик,да не говорим за мафиотски бос.По време на приватизацията пак тези същите създадоха приватизационните фондове и напечатаха боновите книжки за да могат да изкупят държавата без да вкарат и стотинка във ограбената хазна.Това се знае от цял свят.