Русия предприе въздушна атака, Украйна сваля ракети

В цяла Украйна беше обявена въздушна тревога
Обновена: 26 яну 2023 10:44 | 26 яну 2023 10:44, Елка Василева
823
Русия предприе въздушна атака, Украйна сваля ракети
Снимка: архив, БГНЕС

Русия започна поредната си въздушна атака срещу Украйна в пиковия час тази сутрин, а властите призоваха гражданите да се укрият в убежища, докато силите за противовъздушна отбрана свалят приближаващите ракети, предаде Ройтерс.

Журналист на Ройтерс разказа, че е чул свистенето на ракета, летяща на малка височина, на около 30 километра от столицата Киев.

Още по темата
Две ракети бяха забелязани над територията на Николаевска област, съобщи в „Телеграм“ губернаторът Виталий Ким.

„Ракети летят във вътрешността на Украйна. Поне две бяха забелязани северозападно през Николаевска област“, написа Ким.

В цяла Украйна беше обявена въздушна тревога, докато хората отиваха на работа. В столицата украинци се укриха на метростанция, някои седяха на одеяла или на пластмасови столове.

Първите руски ракети бяха свалени, обяви началникът на президентската канцелария Андрий Ермак.

Най-големият украински частен енергиен производител ДТЕК съобщи, че превантивно спира електроснабдяването в Киев, околния регион и Одеска и Днепропетровска област, заради опасност от ракетна атака.

През нощта ПВО е свалила всичките 24 дрона, изпратени от Русия, съобщи украинската армия. 15 от дроновете са свалени около Киев, където няма информация за нанесени щети. Столичните власти предупредиха гражданите, че по-късно през деня може да има още ракетни атаки.

Тези нападения бяха извършени, след като Германия и САЩ обявиха вчера, че ще изпратят модерни бойни танкове на Украйна, предлагайки, по определението на експерт „бронирана ударна сила“, която да помогне на Киев да преодолее патовата ситуация, в момент, в който войната навлиза в 12-тия си месец, отбелязва Асошиейтед прес.
(БТА, Петя Гергова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


823
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
4
 
30
 
! Отговори
Полковник преди 1 година
Руснаците готвят голямо настъпление.Постоянно пристигат ешалони с танкове т90 Пробив в Украйна.Мобилизирани и нови попълнения за Вагнер.Вовата е решил да реши нещата веднъж за винаги.Ударът ще е към Одеса и излизане на границата на Молдова.И танковете Леопард няма да помогнат на укрите.
32
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ВС на РФ в района на Зализянское - Дубово - Василиевка нанесе огнево поражение на голямо струпване на фашистката ***. През изминалото денонощие са извършени 9 бойни разузнавания по направленията: Красное - Андреевка (1 км западно от Клещеевка), Артемовск - Опитно, Благодатное - Бахмутское. Вагнер продължава да напредва на север, като по този начин се подготвя да обхване Бахмут в обръч.
31
24
 
3
 
! Отговори
30 преди 1 година
голям Мур ще яде Русия, ама го казвам така по-деликатно , що целя свт бе срещу Хитлер, тогава, сега е срещу Путин , така че голям такова го чака
30
5
 
24
 
! Отговори
До20 преди 1 година
Та Украйна в Нато ли е,да те питам?Чий да го дирят там ,а?
29
10
 
8
 
! Отговори
Ами тука в България преди 1 година
още не можем да заобичаме англичаните и американците дето са ни бомбардирали във втората световна война, а русофилството все още има почва у нас само защото правителството на България се е предало на руснаците без нито един изстрел. Всъщност повече мразим комунистите отколкото руснаците заради Народния съд, макар те най вероятно са действали по руска диктовка.
28
16
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
КОМУНДЕЛИСТИЧЕСКАТА ФЕКАЛДЕРАЦИЯ НА ЧИСТОТО ЗЛО НЯМА ДА СПРЕ САМА А ТРЯБВА ДА БЪДЕ СПРЯНА!
27
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ВСУ нанесоха артилерийски удари по Курдюмовка и Клещеевка. Вагнер продължават да оказват натиск върху фашистката *** в източните покрайнини на самия Бахмут. А на север атакуваха в района на Червената планина. ЧВК Вагнер се опитва да пробие към Роздоловка. Това вече е на север от Соледар.
26
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Донецкия фронт с подкрепата на артилерия руските войски отново атакуваха фашистката *** в западната част на Маринка. Близката Георгиевка беше обстрелвана. Подобна е ситуацията и в Красногоровка. ВС на РФ проведоха настъпателни действия срещу този укрепен район на фашистката ***. Артилерия също удари града преди атаката. Малко на север руските войски по земя се опитаха да настъпят към Новобахмутовка. На югозапад от Бахмут музикантите проведоха щурмови операции близо до Бела гора и в посока Ивановски.
25
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
. . . . някои седяха на одеяла или на пластмасови столове. . . . А НЯКОИ СТОЯХА ПРАВИ, ЗА ДА БЪДЕ ОПИСАНИЕТО ПЪЛНОЦЕННО! НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ, ЧЕ СЕ ГОТВИ МОБИЛИЗАЦИЯ БЕ ТЕЛЕТА?
24
18
 
4
 
! Отговори
Не разбирам преди 1 година
защо не стрелят по Бахмут, а по теафопостове и детски градини? Бахмут не им ли е важен, осем месеца се мъчат там.....
23
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руската артилерия нанася масирани удари по Болшая Новоселка, Золотая Нива, Пречистовка, Новоукраинка и Богоявленка. С особена интензивност бяха обстрелвани позициите на фашистката *** във Угледар.
22
1
 
26
 
! Отговори
Пинокио преди 1 година
Мисирките лъжат повече и от мен.
21
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Херсонско направление руската артилерия, освен областния център, порази и позициите на фашистката *** във Велетенский, Ивановка, Одрадокаменка, Берислав, Новоберислав, Михайловка и Золотая Балка. ВСУ отговориха с удар по Нова Каховка. В посока Запорожие ВС на РФ атакуваха Чаровне по земя. Руската Артилерия обстрелва Новоданиловка, Мала Токмачка, Староукраинка и Железнодорожни. На угледарският участък днес богът на войната е с Русия.
20
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Журналист на Ройтерс разказа, че е чул свистенето на крилата ракета, летяща на малка височина, на около 30 километра от столицата Киев, но не спомена да е видял, че украинската ПВО я е свалила. "Украйна сваля ракети" е поредна голословна вълна. Като ги сваляте снимайте ги и ги покажете. Нямате ли смарфони?
19
25
 
7
 
! Отговори
21 преди 1 година
няма страшно, тва не е 44та година . Англя и САЩ не са на страната на кремълските изчадия
18
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В телеграм клипчетата Киев е доста задимен пък уж свалят ракетите
17
24
 
3
 
! Отговори
.... преди 1 година
Терорисите болшевико пак нападът. НАЦИОНАЛСТИ ОТ ЦЯЛ СВЯТ СЪБИДЕТЕ СЕ И ДА ГИ ИЗБИЕМ. ДА ЗАЪВРШИМ ЗАПОЧНАТОТО ПРЕДИ 70 ГОДИНИ
16
6
 
46
 
! Отговори
Бгг преди 1 година
Знаем, сваля ги на 150 %. Само ни обяснете моля, от къде руснаците взеха ракети ??? Не им ли свършиха чиповете от перални ???
15
37
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докога НАТО ще търпи тия рашисти, кога най сетне ще бъде атакуван Кремъл и да бъдат унищожени рашистите, дотегнахте на цял свят с това търпение
14
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Киев огромен облак има па не знам кой ви казва тези неща?Има хиляди видия дами и господа журналисти !И щом толкова много пишете за война войници идете на фронта българина не се интересува нито от война нито от войски