Над 600 са загиналите в Сирия и Турция при труса до Газиантеп

Хиляди са ранените от двете страни на границата
Обновена: 6 фев 2023 09:57 | 6 фев 2023 09:57, Елка Василева
98
Над 600 са загиналите в Сирия и Турция при труса до Газиантеп
Снимка: БГНЕС

Над 600 души са загинали по последни данни в Сирия и Турция в резултат на мощното земетресение близо до южния турски град Газиантеп рано тази сутрин, предаде ДПА.

Очаква се броят на жертвите да продължи да нараства.

Още по темата
Сирийското министерство на здравеопазването потвърди смъртта на най-малко 237 души в районите под контрола на президента Башар Асад. Броят на ранените там достигна 639.

В контролираните от бунтовници райони в северните провинции Идлиб и Алепо е потвърдена смъртта на 91 души. Над 500 души са ранени, съобщи представител на хуманитарна организация, цитиран от ДПА.

Много от сградите в районите, които бяха засегнати от земетресението, понесоха щети по време на избухналия преди близо 12 години конфликт в Сирия, отбелязва Ройтерс.

В Турция по последни данни на властите са загинали най-малко 284 души. Ранени са над 2000 души.

Мощното земетресение, което по данни на Геоложкия институт на САЩ е било с магнитуд 7,8, стана в 4.17 ч. (3.17 ч. българско време) днес край южния турски град Газиантеп, близо до границата със Сирия, на дълбочина от около 18 километра, посочва ДПА. То бе последвано десетина минути по-късно от силен вторичен трус с магнитуд 6,7 на дълбочина от 9 километра.

Вторичните трусове са поне 20.
(БТА, Николай Станоев)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
3
 
11
 
! Отговори
Дюнера? преди 1 година
Дюнера е арабско ястия, не турско...
56
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 63 Говори в единствено число, моля. Това , че ти си с ориенталско-оркски манталитет, не значи че и ние сме.
55
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 60Покани си ги у вас. Барем зачене жена ти най-накрая.
54
17
 
4
 
! Отговори
до 62 преди 1 година
Е и, ние и сега ядем баклава, гледаме турски сериали и слушаме чалга, каква ще е разликата? Културно сме почти напълно еднакви, само религията ни е различна.
53
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Съвсем без ирония и шега защо не поканим част от тях да живеят тук?" - Защото след 10-15 години ще искат Бг да е турска провинция. Затова.
52
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не се радвайте на чуждото нещастие, защото при нашето строителство последните години и всички "ремонти" с бутане на стени, затваряне на тераси и други "подобрения" и разширения, даже и по-леки трусове са ни достатъчни за лоши последствия.
51
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние имаме нужда от хора, а те от стабилна земя. Бургаско и Видинско са доста слабо земетръсни. Съвсем без ирония и шега защо не поканим част от тях да живеят тук? Може да обичат маанета и ориенталщината, но са трудолюбиви, за разлика от шведите. А видинско е обезкървен район пълен със шведи, въпреки, че е най-близо до Западна и Централна Европа! Реално Русе би трябвало да ни е столица - град в равнина, близо до Европа и на пълноводна река!
50
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 44 Не дърпай Дявола за опашката, че не знаеш какъв Бумеранг може да ти се върне.
49
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Турция е генетически доста разнообразна, ех какви светлооки туркини има, дори у нас туркинчетата са по-руси от българките, вторите мязат на "шведки" от махлата вече.
48
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 55 Не, не и не. Моля те, спри да съдиш другите по себе си. Но иначе за последното съм съгласен- най лошите ни културни черти са наследство от османско време и трябва да се стараем да се отървем от тях.
47
0
 
17
 
! Отговори
до 52 преди 1 година
Мен в Чехия и Словакия никой не ме е мразил, а те не са дори православни, а са католици. Виж руснаците и сърбите наистина се държат гадно. Иначе си прав, че от всички съседи те са доста добронамерени, но изпускаш румънците. И те са такива. Иначе сърбите и гърците е ясно, че ни мразят.
46
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Вика "противната им култура". :)))) Тя културата им 100 пъти по-добра от българската." - И каква култура имат турците? Дюнери и турски сериали? хахаха ... Ние имаме повече измислени хора (множествено на хоро - танц, а не хора от човек) отколкото са общо годините откак Турция има някаква култура изобщо... За песните няма какво да пиша. Българската култура е много богата. Друг е въпросът, че явно ти не я познаваш и си нямаш представа от нея.
45
15
 
6
 
! Отговори
до 51 преди 1 година
А чалга слушаш ли? По анцунг ходиш ли почти навсякъде? Баклава ядеш ли? Голяма част от нашата култура я имаме всъщност от Османско време. Факт, повечето ни кухня е от там, не от прабългарите.
44
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вика "противната им култура". :)))) Тя културата им 100 пъти по-добра от българската.
43
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 52 Дааа, с подривната си политика към нас чрез ДПС са тоолкова добронамерени. Най-добронамерено ни изсичат горите , най-добронамерено ни внасят канцерогенни плодове и зеленчуци, и най-вече ни вкарват в фантастичните си карти на неоосманката империя - все от добронамеренеост.
42
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние традиционно най-много мразим турците, а те са най-добронамерени от всички съседи, спрямо нас. Всчки братя православни славяни ни мразят в червата си. Замислете се
41
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 50 Говори за себе си. Нито им гледам смотаните серияли, нито им ходя в курортите. Като цяло гледам да стоя възможно най далеч от противната им култура.
40
12
 
7
 
! Отговори
срам нямате ли? преди 1 година
Не плюйте турците, всички гледате турски сериали и ходите на екскурзия в Истанбул и на пазар в Одрин. Даже в църквите съм чувал БГ бабичка да проклина, мерзък народ.
39
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тук земетресения не стават, народът като го питаш за Пернишкото изока "Какво?! Не помня такова нещо!" А беше само преди 11-тина години.Най-простите народи в Европа са все на Балканите явно.
38
1
 
6
 
! Отговори
Гадняр преди 1 година
Жилищните сгради строени в България между 1995 - 2005 са с много лошо качество и земетръсна устойчивост. Не купувайте такива, ако търсите жилище за семейството си.