Шойгу за "Вагнер": Планът за дестабилизация на Русия не успя, бойците са лоялни

Първи коментар на руския военен министър след бунта от 24 юни
3 юли 2023 15:53, Елка Василева
84
Шойгу за "Вагнер": Планът за дестабилизация на Русия не успя, бойците са лоялни
Снимка: архив, БГНЕС

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу заяви в първия си коментар за краткотрайния бунт на частната военна компания "Вагнер" от 24 юни, че "планът за дестабилизация на Русия не е успял, защото бойците са лоялни", предадоха ТАСС и Ройтерс.

Още по темата
Шойгу каза още, че метежът, организиран от ръководителя на наемническата групировка Евгений Пригожин миналия месец, не се е отразил на "специалната военна операция" на Русия в Украйна.

Пригожин призова по-рано за уволнението на Шойгу и на началника на генералния щаб на руската армия Валерий Герасимов.

"Провокацията не се отрази на действията на армейските подразделения (включени в операцията)", заяви Шойгу на заседание на министерството на отбраната на Русия днес. Ройтерс посочва, че Герасимов, който не се е показвал публично от бунта на "Вагнер" на 24 юни, не е бил забелязан на снимките от заседанието.

В три части от фронтовата линия, "където украинските формирования предприемат безуспешни атаки, подразделенията на въоръжените сили са унищожили 15 самолета, 3 хеликоптера и 920 единици на бронетанкова техника, в това число и 16 бойни танка  "Леопард". Това са на практика 100 процента от танковете от този тип, доставени на Украйна от Полша и Португалия", каза Шойгу на съвещанието с избрани членове от ръководния състав на руските въоръжени сили.

Той обърна внимание на факта, че по настояване на Запада Украйна изисква от своите въоръжени сили да продължават контраофанзивата, без да се отчитат загубите.

По думите на Шойгу, цитирани от ТАСС, Киев се опитва да компенсира пораженията за сметка на обстрела на граждански обекти, но "професионалните действия на въоръжените сили на Русия" позволявали да се минимизират щетите сред мирното население.

Междувременно от Кремъл заявиха във връзка с бунта на ЧВК "Вагнер", че всички правителствени агенции и министерства, включително и разузнавателните служби, работят така, както би трябвало.

Говорителят на руския президент Владимир Путин - Дмитрий Песков, отказа коментар на въпроса защо руската Федерална служба за сигурност (ФСС) не е предотвратила бунта, преди той да избухне, но заяви, че в онзи момент обществеността и въоръжените сили са застанали зад президента Владимир Путин.
(БТА, Иво Тасев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
7
 
8
 
! Отговори
Мда преди 10 месеца
Подоляк : През 2022 , Русия произведе 512 ракети със западни компоненти хаха
18
15
 
11
 
! Отговори
Мда преди 10 месеца
Вчера при Антоновския мост бяха ликвидирани 100% от укрите окопали се там и вече няма укри в тази част на реката хаха !!!
17
17
 
14
 
! Отговори
БойПоНаУкритеГлавата преди 10 месеца
Само в южнодонецкото, запорожкото и донецкото направление, където украинските въоръжени формирования предприемат неуспешни атаки, руските войски са унищожили 15 самолета, три хеликоптера и 920 единици бронирани машини, сред които 16 танка "Леопард". Това всъщност са 100% от танковете от този тип, доставени от Полша и Португалия", посочи началникът на отбраната.. В допълнение, през последния месец руските сили за противовъздушна отбрана са прехванали 158 ракети от американската реактивна системи за залпов огън HIMARS, както и 25 крилати ракети Storm Shadow.
16
3
 
11
 
! Отговори
До 9 преди 10 месеца
Муне, руснаците не са хвърляли бомби, а са изтрвали бомби срещу Варна през първата световна, *** лоумник.
15
8
 
14
 
! Отговори
:) преди 10 месеца
Джуджето е платило откуп на Готвача. Това е истината. Иначе руските мършички в Бункера са били със свалени ***. Ако не го беше страх, *** нямаше да избяга чак в Твер.
14
1
 
4
 
! Отговори
Кире преди 10 месеца
Е колко про ст трябва да си и да не си научил урока. Мъка.
13
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До UFOпървите бомбардировки над България са дело на сърби и руснаци.
12
5
 
7
 
! Отговори
Някой преди 10 месеца
Ах този Шойгу хаха той в началото май бой яде от Путин, после май го бяха отстранили, после инфаркт беше получил, беше изчезнал хахаха. Това неговият дух ли е или двойник????
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Уволниха ли Шойгу, излезе ли Суровикин от затвора?
10
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Хайде стига с Русия, там поне не се хранят с ГМО! А вижте как държавата ни се тресе от корупция. Няма домове за стари хора, болниците с обурудване още от бай Тодор.....
9
16
 
15
 
! Отговори
UFO преди 10 месеца
Русия може да са всякакви,но никога не са пускали бомби над България! Помагат при Освобождението! Фурнаджийските лопати са на Запад от нас! Нямаме политици!
8
13
 
8
 
! Отговори
L. преди 10 месеца
Лошото е че Пригожин бързо се усети каква касапница са им готвели. Ахмат са били постоянно на 500 метра от тях в очакване на заповед. След като до заповед не се стигна, сега yмнокрасивите учат условно наклонение - ех, как щеше да се дестабилизира Русия, ако Пригожи беше продължил към Москва.
7
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Абе те ви дойдоха на 200км от Москва без никакъв проблем бе :))) такава сте пародия цялата ви държава...
6
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Те са така евроатлантическите ***. Само от кремъл идва точня информация и не лъжат изобщо и не пият също.
5
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Абе лоялни... ще видим.
4
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Русия е толкова стабилна, направо бетон ръйшли
3
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
хаха,аве миccирки нали шойгу беше уволнен според вас даже имаше статия за това,що ттака давате постояно неточна информация?
2
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Браво, молодец, СССР победа
1
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Успя и още как. Пу напълнил няколко куфара, а ти чак сега успя да проговориш...