Зеленски: Премахването на подкупите е ключът към победата над Русия

Иска приравняване на корупцията с държавна измяна
28 авг 2023 06:54, Александър Попов
266
Зеленски: Премахването на подкупите е ключът към победата над Русия
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинският президент Володимир Зеленски обеща да предложи на парламента да приравни корупцията към държавна измяна по време на режима на военно положение, предаде агенция Укринформ.

"На законодателя в Украйна ще бъдат представени моите предложения за приравняване на корупцията към държавна измяна във военно време", заяви Зеленски в интервю пред с журналистката Наталия Мосийчук.

Според него подобна инициатива ще бъде много сериозен инструмент, така че никой да не си и помисля да извършва корупционни действия. В същото време той добави, че "това не е разстрел, това не е сталинизъм" и ако има доказателства, човек трябва да бъде зад решетките.

Президентът заяви, че Върховната рада може да получи проект на такова решение още следващата седмица.

Както подчерта държавният глава, корупцията или рисковете от нея не са само вътрешни проблеми, тъй като имат "отзвук" и в чужбина.

Същевременно Зеленски отбеляза, че не разполага с много време да се занимава с детайлите на борбата с корупцията и че обръща внимание на фундаменталните решения.

Както беше съобщено, Националната агенция за превенция на корупцията възнамерява да открие в началото на септември специален портал, където лицата, подаващи сигнали, ще могат анонимно да съобщават за случаи на корупция.

Зеленски, който твърди, че премахването на подкупите е ключът към победата над Русия, се надява, че чрез борбата с корупцията ще улесни партньорите да подкрепят усилията за възстановяване на страната, което ще струва милиарди долари, отбелязва Ройтерс.

Поредицата от правителствени сътресения заради корупцията включваше уволняването от Зеленски този месец на всички регионални началници на наборни центрове след общонационален одит.

Украйна се нарежда на 116-то място от 180 държави в най-новия индекс за възприятието за корупция, изготвян от организацията "Трансперънси интернешънъл"./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още по темата: Зеленски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
0
 
6
 
! Отговори
ЩЕ преди 8 месеца
Премахнеш корупцията в България и Украйна, когато Месечината си обърне прашките наопаки. Знаеш го ти, знаят го и тук. Като че ли хората трева пасат.
198
1
 
9
 
! Отговори
баба мара преди 8 месеца
финансов одит на украина тъщата на нар-ко-***-на е закупила имение в египетна червено море с какви пари с помощите на ес за воината с русия има ли ощенякои да не му е ясно нещо
197
0
 
16
 
! Отговори
то преди 8 месеца
Цял живот няма да Ви стигне, г-н Зеленски, да се преборите с корупцията в Украйна, която се шири в страшни размери от много, много дълго време, включая и Вас лично!
196
2
 
13
 
! Отговори
цветкова бара преди 8 месеца
Тоя зеленяш, бате, почна войната за кеф на онова дементиралото старче, като милионер, а сега вече е милиардер!! Наскоро се оказа, че и в Египет има вила за около 5 млн. долара, плюс оная в Италия, дето бяха комшии с Пригожин!!
195
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ами ако Русия също премахне корупцията? Нямате шанс тогава!
194
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Докато руското ПВО не колабира,а заводите за зенитни ракети спрат да смесват,дали заради липса на квалифициран персонал,чипове и/или др.
193
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Затова ще истреляме 1000 ракети та 100 да достигнат целта! Колко 5 милиарда струват,жълти стотинки!
192
1
 
18
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 8 месеца
Става въпрос за корупция на най-низките етажи там където хората плащат за да могат да избягат от войната,искат да изтрепят повечко народ!А горе как-то крадяха така и ще продължат!
191
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен "Във Вашингтон все по-голяма подкрепа набира предоставянето на касетъчни боеприпаси ..изстрелвани от ракетни системи като HIMARS." -------------- химарсът вече не е интересен. Вааатенките му намериха цаката. От 10 изстреляни, една ракета да успее успешно да достигне целта си.. другите ходят да гонят гпс-а по полята.
190
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен "Руските сили търпят големи загуби заради използването на касетъчни боеприпаси" ---------- то па щото руснаците не използват също касетъчни.. че освен тях и термобарични. Най-много жертви и от двете страни причинява артилерията, а руската е пъти повече. За всеки уббит руснак уммират 8 хохаала. Та правете си сметката за кой гласувате, че да не се окажете в някой окоп защитаващи "западните либерал-жендар ценности" и финансовите интереси на пидоджо, синчето му и вангард!
189
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Във Вашингтон все по-голяма подкрепа набира предоставянето на касетъчни боеприпаси с ракетно базиране - т.е. изстрелвани от ракетни системи като HIMARS. Така може да се нанасят по-дълбоки удари в сравнение с артилерийските версии на касетъчните бомби, които САЩ започнаха да доставят на Киев миналия месец... В Германия е пълно с тези ракетни снаряди които предстои да бъдат утилизирани през следващата година.
188
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Руските сили търпят големи загуби заради използването на касетъчни боеприпаси от страна на украинците. Това признава руският полковник Пьотр Шувалов в своя телеграм канал."В окопите се получава ужасна каша от живи и умиращи, на които понякога е невъзможно да се помогне", споделя той като добавя, че самите окопи не могат да осигурят защита, а колкото до медицинската помощ за ранените - руснаците поначало имат проблем с това. "
187
2
 
13
 
! Отговори
Catch 22 преди 8 месеца
Докато има военно положение, няма да има избори и Зеленски ще е на власт, а военно положение ще има докато Зеленски и неговата партия ( с огромно мнозинство в Радата след забрана на опозицията) го удължават всеки 6 месеца!
186
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 'Повече убити окупатори по-весело лято" ------------ много весело, да.. заради това в момента в 404 правят най-големият овеселителен парк в света.. или пък да беше гробище?
185
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Абе ключът към победата над Русия не бяха ли байрактарите? Или пък да бяха хаймарсите? А след това не бяха ли леопардите? А сега не са ли ф-16-ките????
184
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Повече убити окупатори по-весело лято
183
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Значи трябва да премахне първо себе си
182
3
 
21
 
! Отговори
Абе преди 8 месеца
В Украйна само Слугите на Народа и Самият Зеленский Имат Право да Крадат. Това Пан Зе Ще предложи да се превърне във Закон. И без това в Украйне в близките години Избори НЯМА да има. Не и докато Зекенский е Начело.
181
4
 
20
 
! Отговори
За да премахне преди 8 месеца
Корупцията в Украйна, трябва да премахне всички украинци..до последният! Засега добре се справя..
180
2
 
26
 
! Отговори
Да премахне първо преди 8 месеца
Себе си, като най-корумпиран в Украйна!