Зеленски: Премахването на подкупите е ключът към победата над Русия

Иска приравняване на корупцията с държавна измяна
28 авг 2023 06:54, Александър Попов
266
Зеленски: Премахването на подкупите е ключът към победата над Русия
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинският президент Володимир Зеленски обеща да предложи на парламента да приравни корупцията към държавна измяна по време на режима на военно положение, предаде агенция Укринформ.

"На законодателя в Украйна ще бъдат представени моите предложения за приравняване на корупцията към държавна измяна във военно време", заяви Зеленски в интервю пред с журналистката Наталия Мосийчук.

Според него подобна инициатива ще бъде много сериозен инструмент, така че никой да не си и помисля да извършва корупционни действия. В същото време той добави, че "това не е разстрел, това не е сталинизъм" и ако има доказателства, човек трябва да бъде зад решетките.

Президентът заяви, че Върховната рада може да получи проект на такова решение още следващата седмица.

Както подчерта държавният глава, корупцията или рисковете от нея не са само вътрешни проблеми, тъй като имат "отзвук" и в чужбина.

Същевременно Зеленски отбеляза, че не разполага с много време да се занимава с детайлите на борбата с корупцията и че обръща внимание на фундаменталните решения.

Както беше съобщено, Националната агенция за превенция на корупцията възнамерява да открие в началото на септември специален портал, където лицата, подаващи сигнали, ще могат анонимно да съобщават за случаи на корупция.

Зеленски, който твърди, че премахването на подкупите е ключът към победата над Русия, се надява, че чрез борбата с корупцията ще улесни партньорите да подкрепят усилията за възстановяване на страната, което ще струва милиарди долари, отбелязва Ройтерс.

Поредицата от правителствени сътресения заради корупцията включваше уволняването от Зеленски този месец на всички регионални началници на наборни центрове след общонационален одит.

Украйна се нарежда на 116-то място от 180 държави в най-новия индекс за възприятието за корупция, изготвян от организацията "Трансперънси интернешънъл"./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още по темата: Зеленски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
3
 
11
 
! Отговори
Че то ако преди 8 месеца
Превахнат корупцията в Украйта, САЩ нямат да имат вече полза от нея и войната ще приключи!
178
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Нема кадри иска да каже човека . Не щат да *** за ценностите :)
177
3
 
17
 
! Отговори
ХАХА ХА ХА! преди 8 месеца
То тая държава е в кома и я държат на западно преливане на пари - ТОЧНО заради корупцията и усвояване на средства бе!
176
5
 
0
 
! Отговори
КИРЕ преди 8 месеца
МРАЗЯ РУСНАЦИТЕ ,НО ВЪПРЕКИ ТОВА СЪМ РУСОФИЛ,АМИ ЗАЩОТО ОБИЧАМ РУСКИНИТЕ А ТЕ СА 51%
175
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До вчера бяха ф16, още не са ги пратили и имаме нов гейм дженджър хаха
174
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
И зелето на коя станица ще е ПРЕЗИДЕНТ - на укролайна ли, на френското море ли?
173
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Разкарай се, бе наглец и нацист! Откъде имаш толкова пари и с какви пари накупи имоти и цяло имение в Израел? Ще ми говори за "корупция", цялата Украйна бе превърната в гнездо на бандити, терористи, мародери, корупционери и наркомани, за вас, човешкия живот не струваше пукната пара, много преди руските войски да влязат в Украйна, убивахте собствения си народ , продавахте отганите им, месото им и сега също стреляхте предимно по цивилни хора и цивилни сгради, където няма военни или заплаха!
172
2
 
2
 
! Отговори
gosh преди 8 месеца
Щом пасьолката им е голямата цел /20000 укра леж/ представям си за Крим колко ще са аут
171
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
МОЛЯ ДА НЕ ЦЪКА МИНУСИ НА РЕАЛНОСТТА ДРУГАРА, А ДА ИДЕ НА ДОКТОР! ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА НЕ МУ Е ВИНОВНА, Ч ЕНЕГОВОТО ДЖУДЖЕ ГУБИ! НАШЕТО ПЕЧЕЛИ ХАХХАХА!
170
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
НА ДРУГАРА НЕ МУ ХАРЕСВА, ЧЕ Е ПАДНАЛО РАБОТИНО, И МИ ЦЪКА МИНУС! АЗ КВО ДА НАПРАВЯ? МОИТЕ СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ ДА ПОДНЕСА! С МИНУС ИЛИ БЕЗ ТВА Е СИТУАЦИЯТА, КОПЕЙКА ТОЧКА
169
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Зеленски шегаджия .
168
1
 
2
 
! Отговори
gogo преди 8 месеца
Аз не съм анонимен, ама знам че Работино го нема вече, някоя и друга керемида не значи къща
167
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
а кво стана с армагедоин страшний? а с хероя пригожин? кво става с 3 март? а с мо ча? а кво става в работино? А срублата кво стаа? Ай с ескрийте, рубли смо тани,ч е сте жалки, не се и усещате!
166
1
 
5
 
! Отговори
gosh преди 8 месеца
Абе зелка, корупцията е двустранен процес - единият дава, другият взема. Ти от кои си - от изменниците ли, дето дават, или от родолюбците дето вземат
165
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ИНФОРМИРАМ ДРУГАРА: АБЕ УСЕТИ СЕ! РАБОТИНО ПАДНА БЕ, КЛО УН РУСКИ! АЙДЕ ПРОУЧИ ПЪРВО, ТОГАВА СЕ ПРАВИ НА ИНТЕРЕСЕН! ЯДЕТЕ БОЙ, ЕТО КВО СТАВА!
164
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
За да прикрие мащаба на загубите, ВСУ започва да използва мобилни крематориуми на фронта. По-рано тази година Германия предаде на Украйна 200 мобилни крематориума. В Германия в такива крематориуми се изгаря до6итък, но Киев реши да ги използва, за да се отърва от своите войници.
163
2
 
6
 
! Отговори
Българин преди 8 месеца
Този вече съвсем изперка ...
162
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Предлагам като в Илиада да излязат двете джу джета и да премерят сили! Де толкоз достойнство и мъжество де!
161
2
 
3
 
! Отговори
Жиката преди 8 месеца
Скоро ще бъде ударена втора натовска марионетка и укрите са до там.А самолетоносача дето пристигна в Анталия вчера ,може и да не се върне.
160
4
 
5
 
! Отговори
МЕТЪЛИСТ преди 8 месеца
МРАЗЯ РУСКИТЕ ПОРОБИТЕЛИ ОТ ДЕТЕ! ПОЗДРАВЯВАМ ВСИЧКИ С ТОКУ ЩО ИЗЛЯЗЛАТА ПЕСЕН НА АЛИС КУПЪР - "АЗ НЕ СЪМ ТВОЯ ***". В НЕЯ СЕ ПЕЕ БУКВАЛНО: "НЕДЕЙ ДА МЕ КОМАНДВАШ! ТУК НЕ Е РУСИЯ"!