Путин: Украинци и руснаци са един народ, Крим няма нищо общо с Киев

Руският президент твърди и че Черноморието не е украинско
14 дек 2023 17:00, Петър Бойчев
260
Путин: Украинци и руснаци са един народ, Крим няма нищо общо с Киев
Снимка: БГНЕС

Украинци и руснаци са един народ, а Крим няма нищо общо с Украйна. Това заяви днес руският президент Владимир Путин по време на директната линия, в която отговаря на въпроси за събитията през изтеклата година. Цялото му изявление по този повод звучи така: "В основата си руснаци и украинци са един народ и сега се води нещо като гражданска война в Украйна. Югоизтокът винаги е бил проруски. Нито Крим, нито Черноморието имат нещо общо с Украйна."

В интервю с Путин от 2008 г. на въпрос на журналист явяват ли се Крим и Севастопол военна цел за Русия и може ли да се очаква военен конфликт между Русия и Украйна (подобен на военната инвазия, която по това време осъществяват руските войски в Грузия), Путин дословно казва следното: "Крим не е никаква спорна територия. Там не е имало никакъв етнически конфликт за разлика от конфликта между Грузия и Южна Осетия. И Русия отдавна е признала границите на днешна Украйна. Ние сме завършили преговорите си по отношение на границите.

Въпросът дали Русия има подобна цел (по отношение на Крим) смятам за провокативен.", припомня  Actualno.com. Русия няма никакъв проблем нито с териториите, влизащи в границите на Украйна, нито с рускоезичното население там, което си живее чудесно и не се нуждае от спасяване, нито с някакви нацисти, казва още Путин тогава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


260
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Чук прав си но почти никой не те разбра или се правят че не те разбират но все тая.
163
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Нещо ме съмняваш със знаците. Хората не мислят така. Това е инсинуация.
162
3
 
6
 
! Отговори
Хахаха преди 4 месеца
И затова ги избиваш? Неща ст но дждудже.
161
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До До Володя какви са българите??? плъхгарите са
160
0
 
2
 
! Отговори
Чук преди 4 месеца
До Popa ot мишката с комплексивземете , ако можете
159
4
 
3
 
! Отговори
Колобър преди 4 месеца
Тогава още нямаше преврат в Украйна и химическите лаборатории на САЩ и построяването на бази не беше в ход!! Както и отношението към другите народности и езика им.Нормално е всяка промяна след това да доведе и до промяна в другата страна!!!
158
1
 
0
 
! Отговори
Ето преди 4 месеца
toti го е казал простичко и ясно !
157
5
 
13
 
! Отговори
Popa ot razgrad преди 4 месеца
Курилските острови какво общо имат с Русия??? А Камчатка??? А Дагестан??? А Чечня???
156
5
 
5
 
! Отговори
Ром"с преди 4 месеца
Тези от aktualno(русофобски ел сайт) слушали са пресконференцията или са "преписали" от някоя американска медия..той друго казва,те пишат друго ..каквото им уйдисва ..за да се натегнат пред спонсорите зад океана.
155
10
 
3
 
! Отговори
Тъй, де! преди 4 месеца
Колкото българи и македонци са един народ, толкова и руснаци и украинци са един народ! Но е обяснимо от медицинска гледна точка - дядката си бълнува и не е у ред с главата!
154
4
 
11
 
! Отговори
toti преди 4 месеца
Кой му трябваше да се опитва да прнареди историята и сега ли тоя *** се сети ,след като десетилетия е на власт и хародите си живееха мирно и щастливо без да има някаква вражда...А че се родили шепа ,,нацисти''свободно можеше да се разберат с Украйна и да ги узаптят без тези ,,цпециални операции,де вместо стотина има няма жертви сега стотици хиляди лежат под земята и ЗАЩО БЕ ПУТИН !!! Ти ли ще оправиш света и ще прекроиш историята или се нислиш на Александар Велики ....Явно много си ОБЪРКАЛ !!
153
3
 
4
 
! Отговори
До Володя преди 4 месеца
За такива като теб нищо българско няма значение, това е от ясно по-ясно ! За истинските българи обаче нещата стоят по друг начин !
152
3
 
8
 
! Отговори
До до Ясно преди 4 месеца
Чичо ти Сам не помня да е правил такова нещо, но чичо ти Путин знаем какви ги говори !
151
3
 
2
 
! Отговори
82-ОМБР преди 4 месеца
...с хляб и сол. Ние имаме късмета или проклятието да сме далеч от пожарищата и кланетата изживяни от полския народ ВСВ,зверски клани от Хитлер от западната им граница,и завидно,истънчено садистично пресрещани от Сталин на источната! Е! Дори този народ(който единствен влиза рамо до рамо с червеноармееца в Берлин)не спори така варварски като нас българите за паметник символ на победата над фашизма! От страни погледнато,дърлянето ни по темата изглежда сякаш сме народ "мотор" на съюзническата побе.
150
2
 
2
 
! Отговори
82-ОМБР преди 4 месеца
Жалко,че сме толко тесногръдо общество! Жалко,че робуваме на примитивизми и предрасъдаци! Жалко,че отказваме да расаждаваме критично към самите нас! Жалко,че инертно допускаме да се превръщаме в съдници на себеподобни! Жалко,че сме съумяли да преминем прес пожарището на ВСВ(най-кръвопролитния комфликт в историята на човечеството)бес жертви,а в неговия край да загубим 33 000 сравнително млади,и беспорно здрави сънародници,убити в кървав,лют бой с хората,който на 21.03.1941г. посрещаме в Русе....
149
7
 
8
 
! Отговори
хахаха преди 4 месеца
Те и Африканците и китайците са руснаци! хахахахх
148
9
 
6
 
! Отговори
Точен преди 4 месеца
Първо, кирилицата е гръцка азбука от елинистичния период от 1 в. пр.Хр. Второ, в нея са прибавени 16 /от 38/ глаголически букви, също създадени от гърци. Просто преславските книжовници са съобразили, че глаголицата е по-трудна за изписване и са почнали да използват гръцката азбука като българска. Интересното е, че гърците продължават да пишат с по-сложна азбука и днес, а не с тяхната унциална /сиреч кирилицата/.
147
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Loykoсигурно си голямо ***?
146
9
 
8
 
! Отговори
до Ясно преди 4 месеца
не трябва да се гордееш със създаването на кирилица. чичо Сам ще каже и ще пишеш и ще говориш на суахили
145
12
 
13
 
! Отговори
Loyko преди 4 месеца
Абе,всичко е руско на този свят.Този лилипут няма ли кой да го гръм не.