Путин: Украинци и руснаци са един народ, Крим няма нищо общо с Киев

Руският президент твърди и че Черноморието не е украинско
14 дек 2023 17:00, Петър Бойчев
260
Путин: Украинци и руснаци са един народ, Крим няма нищо общо с Киев
Снимка: БГНЕС

Украинци и руснаци са един народ, а Крим няма нищо общо с Украйна. Това заяви днес руският президент Владимир Путин по време на директната линия, в която отговаря на въпроси за събитията през изтеклата година. Цялото му изявление по този повод звучи така: "В основата си руснаци и украинци са един народ и сега се води нещо като гражданска война в Украйна. Югоизтокът винаги е бил проруски. Нито Крим, нито Черноморието имат нещо общо с Украйна."

В интервю с Путин от 2008 г. на въпрос на журналист явяват ли се Крим и Севастопол военна цел за Русия и може ли да се очаква военен конфликт между Русия и Украйна (подобен на военната инвазия, която по това време осъществяват руските войски в Грузия), Путин дословно казва следното: "Крим не е никаква спорна територия. Там не е имало никакъв етнически конфликт за разлика от конфликта между Грузия и Южна Осетия. И Русия отдавна е признала границите на днешна Украйна. Ние сме завършили преговорите си по отношение на границите.

Въпросът дали Русия има подобна цел (по отношение на Крим) смятам за провокативен.", припомня  Actualno.com. Русия няма никакъв проблем нито с териториите, влизащи в границите на Украйна, нито с рускоезичното население там, което си живее чудесно и не се нуждае от спасяване, нито с някакви нацисти, казва още Путин тогава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


260
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
11
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 4 месеца
E, значи въпросното лице от снимката е стар маразматик. Демек приятел на Алцхаймер, щом не помни какво е бръщолевил преди има-няма 15 години. Ще бъде запомнен като комична фигура в историята, за съжаление причинила много злини както на собствения си народ, така и на много други (грузинци, чеченци, сирийци, украинци).
83
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Като видях кво става и проучих, руснаците са братя с корейските северномакедонци!
82
22
 
14
 
! Отговори
Война можеше да няма преди 4 месеца
Украйна можеше да избегне войната и да задържи Донбас ако спазваше Минските съглашения - изтегляне на тежките оръжия от т.н. линия на разделение, даване на специален статут на Донбас. И още: отказ от членство в НАТО. Можеше,но не го направи. Осем години обстрел, намерения за създаване на атомно оръжие, лаборатории за биологично оръжие. Войната вече не можеше да не започне. Засега Украйна загуби само Донбас и Запорожка област. Ако не започнат преговори ще загубят още.
81
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
РУ БЛА БЛА БЛА
80
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Евинственото хубаво нещо сделано в Русия са жените, да ме прости Господ, много грехове имам към тях!
79
16
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Украйна е суверенна държава призната в ООН. Русия я нападна и анексира украинска територия. Извърши военни престъпления и нечувани зверства на украинска територия. Факт. Останалото е бла,бла.
78
9
 
21
 
! Отговори
Атмаджа преди 4 месеца
Що воювате с тях след като сте "един народ"?Вие сте същата кървава империя,каквато са били и всички останали империи.Вашите панславянски стремежи ги знаем,знаем и измислената ви концепция за т.нар."трети Рим",както и присвоения от Византия символ с двуглавия орел.Рим обаче освен цивилизация и ред е бил символ на робството,подтисничеството,а в по-късно време и на разврата.
77
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Като са един народ, защо бащицата си избива народа?
76
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Интересно кои са победителите над фашизма? А?
75
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ку ку ку
74
12
 
5
 
! Отговори
Пробвай преди 4 месеца
До анонимен 79, То с предлагане само не става! Може като начало да пробвате да залеете с боя паметника на Рейгън в Южния парк, да видите как ще ви изнамерят и ще ви повдигнат обвинение веднага! Колко пъти паметника на победителите на фашизма беше заливан с боя! Не съм чул някой да се осъден за това!
73
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Путин избива братята си, да остане единствен наследник!
72
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Много са малко тези които знаят ЗА ПРЕЗИДЕНТА бандеровец Ющенко - негова жена преди да стане президен (а тя си е американка от ЦРУ ) ИЗУЧАВА ВСИЧКИ СТРАТИГИЧЕСКИ ПРЕДПРИЯТИЯ В УКРАИНА ! И тези които торябало да ги разорът са разорени ! Тя влиза във всички свери от областа на медицината(тя и я разваля )до полицията и в българия е двона норма на полицаи за 10 000 гражданина
71
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Щом руснаците са братя с украинците, значи са нацисти!
70
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Че са един народ е най-голямата демагогия на омразната и вездесъща руска пропаганда. Щом са един народ защо тогава ги убиват и им вземат земята и бомбардират блоковете посрднощ , долна долнаа руска пропаганда ужасна ! Само Хага ще ги оправи тия изедници !
69
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
разбирам оскотяването на народа, но толкова изпросяла демокрация само ние можем да създадем и поддържаме с грантове и центове....Аз предлагам да премахнем паметника на американските и английските летци бомбили София...просто танто за кукуригу и да измолим Пеевски да издигне и спомогне за паметник на Еничаря гордо вдигнал ятаган...щот Туркйе ей я де, а Русия и хАмерика не са ни тъй близки по мазга, като на дюнерчето и други българизми..
68
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Какво общо има Крим с Русия? А, нали уж, руснаци и украинци са един народ? Значи украинците имат право на Крим. *** избива собствения си народ?
67
7
 
15
 
! Отговори
Цонко преди 4 месеца
Тоз' не е добре у главата. Един ден нарича украинците нацисти, на следващия вика "един народ сме". Така наречените северномакедонци също наричат българите нацисти, макар да нямаме нищо общо с тях. Абе... НКВД и СССР идеологии, не моиш ги разбра.
66
4
 
5
 
! Отговори
haha преди 4 месеца
Бащата на русиянския народ. Дето е чукал - са негов народ. Май в Киев са го чукали. Добре ,че по нашенско не е шетал. Да му мислят германците дето е поработил като персонал на КГБ и жена му го е държала изкъсо да не хойка.
65
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Русофилите много си го арекснуват путина! Предлагам да го нарежем на парченца и да им го раздадем, да си го слагат на пaтките или на бyзките!