Путин: Украинци и руснаци са един народ, Крим няма нищо общо с Киев

Руският президент твърди и че Черноморието не е украинско
14 дек 2023 17:00, Петър Бойчев
260
Путин: Украинци и руснаци са един народ, Крим няма нищо общо с Киев
Снимка: БГНЕС

Украинци и руснаци са един народ, а Крим няма нищо общо с Украйна. Това заяви днес руският президент Владимир Путин по време на директната линия, в която отговаря на въпроси за събитията през изтеклата година. Цялото му изявление по този повод звучи така: "В основата си руснаци и украинци са един народ и сега се води нещо като гражданска война в Украйна. Югоизтокът винаги е бил проруски. Нито Крим, нито Черноморието имат нещо общо с Украйна."

В интервю с Путин от 2008 г. на въпрос на журналист явяват ли се Крим и Севастопол военна цел за Русия и може ли да се очаква военен конфликт между Русия и Украйна (подобен на военната инвазия, която по това време осъществяват руските войски в Грузия), Путин дословно казва следното: "Крим не е никаква спорна територия. Там не е имало никакъв етнически конфликт за разлика от конфликта между Грузия и Южна Осетия. И Русия отдавна е признала границите на днешна Украйна. Ние сме завършили преговорите си по отношение на границите.

Въпросът дали Русия има подобна цел (по отношение на Крим) смятам за провокативен.", припомня  Actualno.com. Русия няма никакъв проблем нито с териториите, влизащи в границите на Украйна, нито с рускоезичното население там, което си живее чудесно и не се нуждае от спасяване, нито с някакви нацисти, казва още Путин тогава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


260
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
3
 
10
 
! Отговори
Биволъ преди 4 месеца
Ще приема тезата на Путин ако признае ,че българите и северно-македонците са един народ.
123
4
 
4
 
! Отговори
Лилипутин преди 4 месеца
А и Кирил и Методий не са македонци,а са от смесен брак на византийски аристократ с българка. Ех,колко много съм чел, знам историята наизуст.
122
4
 
12
 
! Отговори
Бико преди 4 месеца
Аха,един народ са, че в Москва украинци ли живеят?
121
12
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Путин е убиец, лъжец и терорист, с действията и думите си навреди на русия и руснаците както никой друг. Стотици години русия и руснаците ще бъдат сочени за убийци и терористи, никой няма да вярва на договори и изявления от страна на русия, а руснаците няма да бъдат допускани да живеят в нормалните държави. Жалко за стотиците хиляди майки останали без синове, жалко за стотиците хиляди сираци и инвалиди, но руснаците допуснаха путин да ги управлява, краде, убива и лъже...
120
2
 
10
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 4 месеца
сърби и българи са един народ. македония няма нищо общо с гърция
119
1
 
5
 
! Отговори
Поредния преди 4 месеца
До ИВАНПлатен драскач! Ти си драскай, тя историята си върви и ще се случи независимо от напъните ти!
118
9
 
19
 
! Отговори
Хубаво преди 4 месеца
Ама Украинците не мислят така! И го доказват на бойното поле! Не можеш насила да направиш един народ друг другарю Путин! И ако това беше възможно във времената на един друг другар с мустаци, то сега НЕ Е!
117
2
 
7
 
! Отговори
карачанаков преди 4 месеца
КУ КУ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
116
17
 
4
 
! Отговори
ИВАН преди 4 месеца
ДРАСКАЧИ, ГОЛЕМИТЕ ЩЕ СИ НАПРАВЯТ ТЯХНАТА ПОЛИТИКА, А ВИЕ ТУКА ЩЕ ТЪНЕТЕ В МИЗЕРИЯ И ЩЕ СТЕ ЗАДНИЯ ДВОР НА ЕС, ЗАЩОТО СТЕ ПР ОСТИ! НАЙ СПРАВЕДЛИВОТО НАКАЗАНИЕ ЗА ЕДИН ПРО СТ НАРОД, Е НЕГОВАТА БЕДНОСТ!
115
3
 
3
 
! Отговори
Русобил преди 4 месеца
Обана,обана вся Русия йобана толко Путин нет у него отделний кабинет(при Шойгу )
114
23
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Казал е верни неща Путин. Доста славянски племена са влезнали едновременно в състава и на руския и на украинския народ и общо взето са доста свързани и генетично и лингвистично и етно-културно. Тия зад Океана обаче решиха, че могат да ги насъскат едни други и да извличат дивиденти.
113
5
 
26
 
! Отговори
иванова преди 4 месеца
е то и нашето "царче", преди години, каза пред камерите , че няма и няма да има имуществени претенции, ама не стана точно така....
112
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Утре ще каже, че 2+2=6 и русофилите ще му ръкопляскат.
111
15
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
След Войната Украйна ще бъде галеното дете на Запад.Ще демонстрира благоденствие и стандарт предизвикващ завистливите погледи на руснаците.Много ще си припомнят че пра пра бабите им или дядовците им са имали украински корени. Ще напъват да станат украински граждани,ще се правят на ударени че не са воювали срещу Украйна.Стандарт превишаващ в пъти този на обикновенния руснак.А Русия ще бъде игнорирана от всякъде .От Китай и естественно вечния виновник Запада.Ще продължи а затъва надолу.
110
16
 
17
 
! Отговори
toti преди 4 месеца
Явно тоя човек не знае ккъв изобщо е самия той и надали иаска да знае,защото никой не каза кой е баща му,майка му живи ли са ...дали са доволни от сина си убил хиляди и милиони оставил без дом....на какъв се мисли тоя и каде спят Руските тайни служби или са се яко уяли покрай голямото прасе !!!
109
17
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Американският милиардер Елон Мъск иска да получи руски паспорт в бъдеще. Той заяви това по време на онлайн предаване в социалната си мрежа Х .Мъск също заяви, че руският президент Владимир Путин е "добър човек". Според него бизнесменът получава десетки доклади с руски майки за себе си, той отбеляза специфичното чувство за хумор на руснаците."Харесвам тези момчета. Нямам нищо против да получа руски паспорт в бъдеще
108
30
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Спокойно жееендари! Ако Путин реши и ние ще станем руснаци... но за съжаление изпуснахме този шанс... съвет - започвайте да учите турски! За о-пръстена съвети няма да ви давам, и без това знаем, че е добре разработен и постоянно смазан!
107
17
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ако слушам русофилите, ще излезе, че и България е незаконна държава - ограничавала е използването на гръцки език!
106
3
 
4
 
! Отговори
ПРЕВОДАЧ преди 4 месеца
До Богомил ти не си богомил ти си ПИЗДОБОЛ
105
6
 
14
 
! Отговори
Само дето преди 4 месеца
Крим е български! Койт го отрича, нека да прочете историческите д1811окументи,!